Skocz do zawartości
IGNORED

Skąd obudowy - najlepiej w Krakowie ; )

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Temat przewijał się na Forum ale nie mogę znaleźć satysfakcjonującej informacji.

Poszukuję obudów metalowych na 2 końcówki mocy, solidnych i estetycznych i w miarę tanich - do 150-200 zł/ szt.

W necie z polskich producentów znalazłem dwie oferty.

http://www.armel.com.pl/

Obudowy armela kilkakrotnie wykorzystywalem i nie mam na ich temat najlepszej opinii - są zbudowane z b. cienkiej blachy przez co nie mają dobrej sztywności, max głębokość obudowy to 24 cm, a i co do samej estetyki można mieć także zastrzeżenia.

http://www.hydrogig.dos.pl/

Nie wykorzystywalem tych obudów ale widzialem je kiedys w sklepie w Krakowie na Wadowickiej i mysle że są podobnej klasy jak armel.

Może Ktoś z Was mi odpowie gdzie jeszcze szukać?

Choćby coś takiego jak:

http://www.diyzone.net/article.php?sid=285

Pozdrawiam

/rochu

https://www.audiostereo.pl/topic/5428-sk%C4%85d-obudowy-najlepiej-w-krakowie/

Zobacz Tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a właściwie spytaj e-mailem lub przez telefon. Robi także na jednostkowe zamówienia wg dostarczonych rysunków (nie wiem czy zmieścisz się w 200zł. bo w TME widziałem takie skrzynki po prawie 300zł. - ale możesz sprawdzić).

Ukryta Zawartość

Takich obudów nie znajdziesz ,zacznijmy od tego.A jeśli znajdziesz gdzieś za granicą to będzie to astronoimiczna suma (np.2-3tys.zł).Taką obudowę trzeba samemu zrobić.Zaprojektować,zrobić rysunki,kupić blachę w hurtowni ,dać do cięcia,frezowania...wreszcie polerowania ,anodowania...itd.

Żeby mieć coś ładnego trzeba jednak włożyć trochę pracy i pieniędzy.

Pozdrawiam.

Obawiam się, że Bartek 1 ma rację niestety.

Zobaczcie jeszcze obudowy, które kiedyś wyśledził lolo (takich samych zdaje się używa PAL).

1szt. kosztowała ok. 800zł brutto, jeśli dobrze pamiętam, ale kilka sztuk to już było znacząco taniej.

Może warto zrobić grupowy zakup... ?

Pozdr.

No raczej aż tak wyrafinowanych to za ludzkie pieniadze się nie dostanie... Firma którą zaproponowałem robi obudowy na zamówienia - wycina z bachy, frezuje, robi otwory wentylacyjne, zagina i prasuje... Ale o ile wiem wykończeniem jest lakier proszkowy. Przygotowuja też elementy z aluminium, więc płytę czołową pewnie również odpowiednio wypolerują i wyfrezują. Jednak zapomnij o cenie ponizej 200zł.

Bo szukałem, jak głupi jaki namiętnie ; )) Ale mam i nie dam : )))

Żartowałem. Oto i on:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem czy fotka się zmieści...

[obrazekLUKASZ-77740_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

750zł. plus koszty przesyłki???

A jeszcze trzeba w niej zrobić szczeliny wentylacyjne i frezowanie panela... - jakieś 100 w plecy...

Proponuje nadal zasięgnąć informacji w www.jodmet.pl - Skoro można zrobić na wymiar i pod konkretne urządzenie.

Witam!Chlopaki mam frezarke/tokarke/i kolumnowke bo sam sobie robie obudowy!Jezeli trzeba to moge wykonac rozne obudowy,w duralu >PA6,mosiadzu >MO 58,tylko nie w stali!Lakier tylko bezbarwny!Otwory tylko fi,inne otw.po dostarczeniu wykrojnikow!Jestem w stanie zrobic wym.w mikronach tylko to wtedy d.koszt!

[email protected],0505 353 846,089 758 56 19.Radiatory mam zachodnie czernione fabrycznie,rozne wymiary!

Mam tego roznosci!!!Calowe i metryczne!Wykrojnik to jest narzedzie ktorym wycinamy udziwnione otwory!

Ceny sa rozne,a moja robocizna w obrobce dla kogos, jest upychaczem w wolnej chwili gdy mam mniej roboty.

bego, z Armelem nie mogłem się jakoś dogadać, choć telefonowałem 3x i tej obudowy, co chciałem nie mieli. Kupiłem w końcu za grosze na Wolumenie, bo szybko, tanio i temat z głowy. Rozglądam się za inną, w rozsądnej cenie ale cienko... : (

Pozdr.

JA zamówiłem wykonanie w: e-mail/: [email protected] naskrobalem też o firmie w wątku ABOXowym mnie wyszla 1 sztuka za 4 stówki przy paru sztukach zrobią toniej a i projekt mojej mają, gdy mi pomalują proszkowo i będę już miał ją w rękach to fotki też nieposkąpię. Do malowania proszkowego wożą do jnnej firmy z pistoletu malują sami.

Na prośbę B. umieszczam fotki obudów. Na koniec produkt finalny... bestia ; ))

[obrazekLUKASZ-80431_1.jpg] [obrazekLUKASZ-80431_2.jpg] [obrazekLUKASZ-80431_3.jpg]

Ukryta Zawartość

post-26-100006477 1170254514_thumb.jpg

post-26-100006478 1170254513_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> darkul: pytaj B. Ja zapomniałem zapytać z czego to jest, poczekajmy aż bodo_z raczy się wypowiedzieć. (Nie ma na stałe internetu - korzysta z kawiarenki. Ale już lada dzień powinien korzystać z własnego modemu.)

Produkt finalny wygląda w każdym razie takoż:

Ukryta Zawartość

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Może jeszcze dwie ostatnie fotki.

[obrazekLUKASZ-80518_1.jpg] [obrazekLUKASZ-80518_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-26-100006465 1170254531_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

wlasnie dostalem dwie obudowy z armela. jedna na 44mm a druga na 88 mm wysoka, czarne, malowane proszkowo. jak dla mnie to rewelka. moze nozki moglybybyc wyzsze bo jak sie polozy jedna na drugo to stykaja sie prawie plytami czolowymi. pozatym za ta cene to polecam.

Witam Wszystkich,

Do tych co w Warszawie:

Anodowanie - wstępnie mam ugadane w firmie ImpBud5 (instytut mech. prec.) - Duchnicka 3 (tel. 663 52 05), podobno ok 30-40 zł za pojedynczy element - aluminiowa płyta czołowa. Powiedzieli, że jest możliwość piaskowania.

Obróbka - Mexstal Sp. z o.o. tel. 834 96 27 - Wólczyńska 133 - godz pracy obrabiarki kosztuje ok. 50 zł, jak przyniosę moją płytę czołową i rysunek to mi zrobią co tylko będę chciał - tak twierdzą :).

Jeżeli chodzi o obudowę to ja kupiłem na Allegro uszkodzone DVD Dual - 50 zł (obudowa 440x300x90), płaskownik aluminiowy o długości 440, grubość-10mm - 27 zł, no i teraz jeszcze liczę jakieś 80 zł za 2 wyfrezowania pod gałki i za anodowanie. Razem powinno się zamknąć w 160 zł. Ot mój sposób "oszczędnościowy". Postaram sie podesłać fotki.

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.