Skocz do zawartości
IGNORED

Brak doświadczenia miażdży XYZ..

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

Idę lulu, przepraszam za błędy po napisałem to w 2 minuty.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

O właśnie, gagacek, w samo sedno!

Józwa, Ty to byś się nawet za moderację nie zabrał gdyby nie "naciski oddolne". I byłby tu jeszcze gorszy gnój niż teraz jest. Kiedy zrozumiesz wreszcie że z tymi wszystkimi frustratami i pospolitymi szkodnikami nie da się negocjować, nie da się iść na układy, nie da się do nich dotrzeć łagodną perswazją? No kiedy? Kiedy Ci nasrają na głowę literalnie? bo witrualnie już tom robią od dawna, i to bezkarnie. Srają na głowy Tobie i forumowiczom. A Ty się tylko głupkowato uśmiechasz.

>Widzę, że nerwy puszczają nawet "autorytetom" :-)

raczej ludziom, których zaliczyć trzeba do tych, którzy budowali to forum, i nie mam na myśli siebie, bo ja sobie licznik "wyzerowałem", ale właśnie kolegów, którzy się wyżej wpisali

nie ma się co "uśmiechać", bo sytuacja jest raczej smutna

nightwing, 25 Maj 2009, 23:37

Nie chciałbym, żeby zabrzmiało to personalnie do w/w ale jeśli myślisz że szacunek zdobywa się liczbą dni pobytu na forum to jesteś raczej w błędzie. Mnie np niektóre wypowiedzi Gagacka wk....ją zdecydowanie bardziej od wpisów XYZ. I co? I nic. To mój osobisty problem. Nie płaczę, nie skarżę się moderatorom i nie wzywam publicznie by Gagacka wyrzucić. A takich osób mnie osobiście denerwujących jest więcej. I co z tego? To publiczne forum, każdy ma prawo się tu wypowiadać.

Poza tym na forum pisze kilkaset osób. Kilkunastu, może kilkudziesięciu nie podoba się XYZ. Czy są oni reprezentantami całej reszty?

A jeśli chodzi o "autorytety" to ci którzy dla mnie nimi są albo przestali pisać na tym forum, albo robią to bardzo rzadko. I to nie przez PawlaXYZ.

Gość

(Konto usunięte)

McGyver, 25 Maj 2009, 22:34

McGyver, czyżby Twoje interesiki były zagrożone ?!? Mniej chętnych na "lampizację" ?!? Jak mi przykro... Może jakieś ziółka na nerwy ? I wziałbyś się do jakiejś lepszej pracy. Może gagacek Ci pomoże ? Zabawa z klonem się skończyła, ma teraz więcej czasu, może coś razem wymyślicie.

Ja akurat mam co robić, więc na forum piszę coraz mniej. W przeciwieństwie do co niektórych, którzy zdają się poza pisywaniema na forum nie robić nic innego. Bezrobotni chyba są, bo któż inny miałby tyle czasu?

podstawowym problemem tego forum jest - jak i całej "branży" - uczciwość wobec zainteresowanych osób, konsumentów czy jak zwał

dlatego i forum i branża nieubłaganie idą na dno

nightwing, 26 Maj 2009, 00:17

>podstawowym problemem tego forum jest - jak i całej "branży" - uczciwość wobec zainteresowanych

>osób, konsumentów czy jak zwał

>

>dlatego i forum i branża nieubłaganie idą na dno

Jak ja napisałem DNO to Redaktor z modem od razu na nie naskoczyli, uważaj nightwing :)

McGyver, 25 Maj 2009, 22:42

>O właśnie, gagacek, w samo sedno!

>Józwa, Ty to byś się nawet za moderację nie zabrał gdyby nie "naciski oddolne".

Jako moderator powinienem być obiektywny i wypowiadać się tylko w kategoriach Regulaminu, ale jako użytkownik tego forum muszę przyznać że w tym przypadku czasami trudno obiektywizm zachować - jest wiele interesujących wątków w których ni stąd ni zowąd pojawiają się prowokacyjne teksty i jako uczestnika dyskusji te wpisy też i mnie irytują.

Rozumiem też Redaktora w dążeniu do zachowania demokratycznego charakteru forum. Dobro i zło, jing i jang, audiofile i sceptycy, handlarze i hobbyści. Demokracja bywa bolesna i czasami trudno jest osiągnąć equilibrium.

W dojrzałem demokracji też jest tak że jeśli pojawia się problem, urządzana jest debata z udziałem zainteresowanych stron podczas której dyskutuje się zaistniałą sytuację i możliwe sposoby rozwiązania.

Myślę że ostatnie wydarzenia wokół użytkownika XYZPawel trochę dały do myślenia i upoważniają do takiej dyskusji - ten kolega momentami jest miły ale za chwilę bywa przykry nie do zniesienia. Z jednej strony mówi że jest przyjacielem audiofilów żeby za chwilę kpić z tego co audiofile kochają. Z ograniczeń administracji mówiących o zakazie pisania poza własnymi wątkami niewiele sobie robi, moderatorzy głównie to jego wpisy wycinają. Na szczęście nie miesza się do wątków muzycznych i DIY.

Powszechnie wiadomo że prowokacje polityczne czy religijne stoją w sprzeczności z Regulaminem i dobrymi obyczajami bo obrażają uczucia innych użytkowników. Czy podobna sytuacja nie ma też miejsca w przypadku osób które kochają dobry dźwięk a ktoś inny notorycznie z tej pasji w nieprzyjemny sposób żartuje? Chyba warto się nad tym zastanowić.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

nightwing, 26 Maj 2009, 00:17

>podstawowym problemem tego forum jest - jak i całej "branży" - uczciwość wobec zainteresowanych

>osób, konsumentów czy jak zwał

>

>dlatego i forum i branża nieubłaganie idą na dno

A jak dojdą do dna to zaczną kopać jeszcze głębiej :-)

Nie ma się co przejmować. Czymże jest to forum w porównaniu z wiecznością :-)

mlb, 26 Maj 2009, 00:29

>Czy podobna sytuacja nie ma też miejsca

>w przypadku osób które kochają dobry dźwięk a ktoś inny notorycznie z tej pasji w nieprzyjemny

>sposób żartuje? Chyba warto się nad tym zastanowić.

"Kochanie dobrego dźwięku" to bardzo szerokie pojęcie. Nie ogranicza się tylko do słuchania kabli, kondensatorów itp rzeczy. To co jednych obraża dla innych nie ma znaczenia. Zakazać?

Demokracja to wredna rzecz. Trzeba ścierpieć poglądy innych.

Własnie nie wiem. Postawiłem pytanie. Demokracja też ma swoje granice.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Granice jak najbardziej. Pytanie tylko kto je w tym konkretnym przypadku określi.

A tak na marginesie to myślę że kilku osobom pomogłoby proste tzw. "poluzowanie gumki w majtach".

I trochę więcej dystansu.

a ci dalej swoje.A moze zrobic liste tych najbardziej poirytowanych, ktorym dany osobnik przeszkadza i moze da sie na podstawie TEJ listy ...znależść...przyczynę.Irytacyji.To moze byc ...bardziej zabawne.Dodam tylko ze w polowie z OSOBNIKIEM sie zgadzam ,a drugiej połowie mam watpliwosci natury poznawczej, która jednak odpuszcze bo mi....nie zalezy .Ale naprawde uwierzcie mi....podziwiam słyszacych scalone, a jeszce bardziej ich.... WIARĘ.Z ktora matka boska rownać sie...nie może.

>i w imie tej wiary...bec.Osobnika..

Ech..

Muls jak zwykle przekręcasz wszystko jak się da. I tak naprawdę cholera wie o co Tobie chodzi. Trochę szkodabo dawniej nie miałeś takiej jazdy, a poza forum jesteś naprawdę fajnym facetem. Lepiej już zrób sobie klona tak jak xyz nichting i godzinami tracąc swój czas na dokładne nic, jak pijak na pół litra pitol godzinami na bocznicy:(

Trochę sensu poproszę.

Dlaczego XYZPaweI został usunięty? niby skąd informacja, że to jakiś klon? nawet jeśli to klon pawała to wolimy z nim pisać! XYZPaweI zachowuje się kulturalniej od XYZPawel! Jaki punkt regulaminu został złamany, że został usunięty? Widziałem tu gorsze rzeczy i nikt nie usuwał użytkowników! katastrofa.

Z tego co poczta pantoflowa doniosła to XYZPaweI został usunięty a łowca debili dostał trwałego bana. Ciekawe kto jeszcze;) O ile drugi był kontrowersyjny to chyba miał on hmm... wąską specjalizację;), poza tym obaj chyba ograniczali się do jednego wątku aby co poniektórym klapki z oczu pospadały. Jak dla mnie, to głupota naprawdę potrafi porazić. Taka akcja tylko po to, aby niedowartościowanego trolla hodować dalej ku chwale forum i jego liczby odwiedzin...

Trochę sensu poproszę.

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 26 Maj 2009, 00:29

>Jako moderator powinienem być obiektywny i wypowiadać się tylko w kategoriach Regulaminu, ale jako

>użytkownik tego forum muszę przyznać że w tym przypadku czasami trudno obiektywizm zachować - jest

>wiele interesujących wątków w których ni stąd ni zowąd pojawiają się prowokacyjne teksty i jako

>uczestnika dyskusji te wpisy też i mnie irytują.

ja wprawdzie nie muszę być obiektywny ;) ale też mnie denerwują te prowokacyjne teksty: bo jak można w zgodzie ze zdrowym rozumem twierdzić, że kable grają !!! Ale muszę to ścierpieć, taka, cholera, natura demokracji, gdzie nawet głupcy mają prawo do istnienia.

>Myślę że ostatnie wydarzenia wokół użytkownika XYZPawel trochę dały do myślenia i upoważniają do

>takiej dyskusji - ten kolega momentami jest miły ale za chwilę bywa przykry nie do zniesienia.

to prawda, ale na pewno nie jest chamem i grzecznie odpowiada na NIEWĄTPLIWIE chamskie odzywki, których niestety jest PEŁNO. Ciekawe dlaczego tego moderatorzy nie widzą ?!?

>Z

>jednej strony mówi że jest przyjacielem audiofilów żeby za chwilę kpić z tego co audiofile kochają.

>Z ograniczeń administracji mówiących o zakazie pisania poza własnymi wątkami niewiele sobie robi,

>moderatorzy głównie to jego wpisy wycinają. Na szczęście nie miesza się do wątków muzycznych i DIY.

>Powszechnie wiadomo że prowokacje polityczne czy religijne stoją w sprzeczności z Regulaminem i

>dobrymi obyczajami bo obrażają uczucia innych użytkowników. Czy podobna sytuacja nie ma też miejsca

>w przypadku osób które kochają dobry dźwięk a ktoś inny notorycznie z tej pasji w nieprzyjemny

>sposób żartuje? Chyba warto się nad tym zastanowić.

Może wpisać do regulaminu zakaz kpienia z WARTOŚCI audiofilskich (wzór już mamy) ?!? Kto stworzy katalog ?

Żeby było śmieszniej: ja kocham dobry dźwięk, a audiofile klocki i kabelki :)))

Gość

(Konto usunięte)

McGyver, 26 Maj 2009, 00:13

>Ja akurat mam co robić, więc na forum piszę coraz mniej.

;) usuń reklamę ze swojego "o mnie" to nie będą miszcza męczyli :))))

Mc ciekawe, że mój klon wiedział jak ominąć blokadę w wątku, zupełnie jak... Ty. Ciekawe, nie ?

To byłeś Ty, czy dałeś info swojemu koledze gagackowi ? Łowca debil odpoczywał...

Ciekawe jest też to, że moje posty znikały a mojego klona NIE :))) BARDZO ciekawe.

Teraz też moderator nie zastanawia się nad dziurami w forum, tylko nad moją, skromną, osobą...

Seba78, 26 Maj 2009, 08:13

>Dlaczego XYZPaweI został usunięty? niby skąd informacja, że to jakiś klon? nawet jeśli to klon

>pawała to wolimy z nim pisać! XYZPaweI zachowuje się kulturalniej od XYZPawel! Jaki punkt regulaminu

>został złamany, że został usunięty? Widziałem tu gorsze rzeczy i nikt nie usuwał użytkowników!

>katastrofa.

Oj chyba złamał parę punktów regulaminu, co więcej złamał prawo podszywając się pod kogoś co zrobił już poprzez podanie w "o mnie" skopiowanych danych wzorca.

• Redaktorzy

"Dlaczego XYZPaweI został usunięty? niby skąd informacja, że to jakiś klon? nawet jeśli to klon pawała to wolimy z nim pisać!"

Od początku istnienia forum (tak że nie jest to doprawdy wymysł moderacji) blokowano konta osób, które wybierały nicki imitujące nicki innych forumowiczów. W takich razach albo sugeruje się zmianę, albo (jeśli zła wola jest ewidentna) od razu blokuje się konto. Przez złą wolę rozumiem tutaj umyślne wykorzystanie sfałszowanego nicka do wywoływania zamieszania. Dziwny sobie przykład wybraliście do obrony. Mac, samych takich twoich złośliwych imitatorów usunięto tu w ostatnich latach chyba z dziesięciu. Chyba że uważasz, że to byli tylko twoi wierni fani, którzy założyli konta, aby porozmawiać z tobą jak Szkot ze Szkotem, to co innego.

Redaktorze:)))

Prosze przeczytac co wczoraj w pospiechu napisałem i odnieść się do tego, a nie wykręcać kota ogonem. Przyznaj że hodowanie zwykłego durnia wiecznie podjudzającego innych to taki Twój patent na rozruch forum, moim zdaniem wyjątkowo nietrafiony bo forum rozruszło się jak trala-la:) a przy okazji jest lep na ciekawe indywidua. Gratuluję pomysłu.

Trochę sensu poproszę.

a w sumie to nie można się obrażać... redakcja ma rację - jak można się obrażać na kolesia co jest głuchy jak pień a kolekcjonuje fanatycznie wszystkie dostępne gazetki na rynku:))) przepraszam, kolekcjonował, teraz kolekcjonuje antygazetki:)

XYZPawel, 26 Maj 2009, 08:56

>Teraz też moderator nie zastanawia się nad dziurami w forum, tylko nad moją, skromną, osobą...

Na dziury w forum nie mam wpływu, odpowiednie osoby zostały powiadomione i nad tym pracują.

Co do literalnej skromności i charakteru osoby XYZPawel - są to raczej dwa przeciwległe bieguny.

>Może wpisać do regulaminu zakaz kpienia z WARTOŚCI audiofilskich (wzór już mamy) ?!? Kto stworzy katalog? Żeby było śmieszniej: ja kocham dobry dźwięk, a audiofile klocki i kabelki :)))

Nikt dobrze wychowany nie kpi z przekonań innej osoby, co najwyżej poddaje je w wątpliwość. Co do deklarowanej tu miłości do dobrego dźwięku - sprawa mocno dyskusyjna, a prościej mówiąc: dupochron na potrzeby tego wątku. XYZPawel wielokrotnie był zapraszany na odsłuchy (łącznie z poktyciem kosztów przejazdu), z zaproszenia nigdy nie skorzystał. Pytany o własne doświadczenia odsłuchowe czy porównanie do innych znanych szerokiemu gronu urządzeń nigdy nie udziela odpowiedzi i zasłania się testami ABX. Jedyny merytoryczny wątek jaki znam to projekt DIY kolumn Orion - ale żadnego zaproszenia dla forumowiczów, jedynie subiektywna ocena jako najlepszej konstrukcji pod słońcem.

W postępowaniu XYZPawel nie widzę żadnej pasji dla dobrego dźwięku, jedynie radość z psucia krwi innym użytkownikom forum. Tak chyba się określa trolling?

• Redaktorzy

Nie jestem pewien, czy idea swego rodzaju sądu nad forumowiczem jest właściwa. Z mojego punktu widzenia siedzi sobie facet, pisze co mu się podoba w swoich watkach, obraża owszem moją i innych inteligencję, ale naprawdę nie on jeden, i dopóki nie wtranżala się innym z niechcianymi pomysłami, nie musicie się z nim spierać. Nie musze banować gościa tylko dlatego, ze za Boga nie zgadzam się (tak jak większość forum) z jego dziwacznymi poglądami na audio. Jeśli są skargi na wykraczanie przez niego poza narzucone ogranicznia (zakaz pisania w cudzych wątkach), to dziś dostanie blokadę dla otrzeźwienia. Proszę mi jednak nie robić tutaj sądu ludowego, bo nie przystoi ani pisać, ani czytać takich rzeczy. Proszę, jeden dziwaczny forumowicz się znalazł, i zaraz całe forum jest be, wytrzymac nie można, bezhołowie, panie, i upadek. A ja patrzę właśnie na jedno takie konkurencyjne forum i najchętniej bym świeczkę komuś w podzięce zapalił, ze u nas się takie rzeczy jak tam nie wyprawiają. Trochę dystansu do siebie i do rzeczywistości, panowie. To forum jest jednak dla wszystkich, którzy przestarzegają regulaminu. A jeśli ktoś nie przestrzega, to cóż, wtedy trzeba interweniować. Dzisiaj przyjrzymy się jeszcze sprawie, ale bez histerii, nic strasznego się nie dzieje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.