Skocz do zawartości
IGNORED

PIONEER 1018 gra bardzo cicho

janek2311

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupiłem ostatnio nowy amplituner PIONEER 1018. Sprzęt ten gra narazie z kolumnami TONSIL SCHERZO 200. Wcześniej kolumny grały ze sporo słabszą wieża Technicsa ale efekt był nieporównywalnie lepszy - aż trzęsło pokojem. Mój problem polega na tym, że ten amplituner gra strasznie cicho - trzeba brać prawie na maksa aby coś usłyszeć a o basie i innych efektach można zapomnieć. W czym może tkwić problem? Może ktoś mi coś podpowie co jest nie tak.

https://www.audiostereo.pl/topic/54387-pioneer-1018-gra-bardzo-cicho/

a jaki ten technics?

bo jeżeli regulację głośności ma analogową, to będzie głośniej grał przy tak samo odkręconej gałce głośności co pioneer, który ma zapewne cyfrową regulację

123... test

Zobacz w setupie czy nie ma ustawionych jakichś nadzwyczaj małych wzmocnień dla poszczególnych kanałów.

Czy ten model ma MCACC? Jeśli tak, zapuść automatykę.

Tak sobie teraz (może głupio) myślę; jeśli jest rzeczywiście źle to może źle podłączyłeś głośniki pod zaciski (np. przody pod surround) a jednocześnie masz ustawiony właśnie jakieś przestrzenne odtwarzanie (ADV.SURR, etc). Wówczas byłby taki efekt o jakim napisałeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.