Skocz do zawartości
IGNORED

Który CD do przetwornika A. Stelmacha ?

kosbor

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki CD kupić do wmontowania przetwornika A. Stelmacha? Ma on na swojej stronie wykaz odtwarzaczy, w których mieści się jego przetwornik, ale są to tylko przez niego sprawdzone. Może ktoś doda inny CD do tego zestawu? Sam nie jestem w stanie wszystkich sprawdzić.

Zależy mi ,żeby oczywiście był dość tani, a drugiej strony miał dobry napęd i ewentualna wymiana lasera była tania.

Może macie jakieś własne preferencje? Przyznam, iż nie interesuje mie jakiś bardzo stary, w kiepskim stanie, z wystawki, byle by był. Na stronie A. Stelmacha są np bardzo wiekowe....

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Tani niezawodnie dzialajacy naped, najlepiej niech bedzie bezglosny i niech pracuje z wielka kultura. Przykro mi ale tego ani za 100 ani za 200zl nie kupisz. Tym bardziej ze interesuja Cie rzeczy w miare nowe a im blizej wspolczesnosci tym napedy glosniejsze moze czytajace wszystko ale nie grzeszace wielka kultura i zrobione zwykle z plastiku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tutaj na temat lasera do Technics'a

Ja myślałem że lasery do Pioneer'a są najdroższe...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tutaj opisane problemy z tym laserem Technicsa

Tak poważnie sam pan Andrzej Stelmach preferuje Sony gdzieś kiedyś wyczytałem odnośnie tego gdy szukałem informacji na temat Dac'a A. Stelmacha,do Sony są przeważnie tanie( chociaż są również takie co kosztują majątek)i przede wszystkim średnio zaawansowany elektronik może go sobie sam wymienić, ja osobiście postawiłem na Pioneera PD-S507 ze względu na mechanizm i bardzo trwałe lasery.

W moim kompakcie sam podczas czyszczenia uszkodziłem soczewkę i przerobiłem temat wymiany, najtaniej znalazłem w firmie Poltronic z Wrocławia, ale wymianę już musiał zrobić kto inny, ze względu na płytkę serwisową i całą procedurę, kompakt mam od nowości i super chodzi laser zakupiłem za 198 zł na początku tamtego roku(przed chwilą sprawdzałem nadal jest w tej samej cenie: PEA 1335), soczewkę uszkodziłem przez własną głupotę bo kompakt nie chciał "widzieć" jednej mojej ulubionej płyty, okazało się później że żaden kompakt jej nie widzi, wtedy jeszcze nie wiedziałem że płyty CD-R mogą się uszkodzić.

Wybór kopaktu nie ma znaczenia ze względu na to że w zasadzie jest wykorzystany tylko laser, mechanizm ,obudowa i ewentualnie zegar, ja poprosiłem pana Andrzeja S. o założenie zegara lepszej jakości...

Najważniejsze to obudowa żeby klocek się nam podobał :-)

żywotność lasera

oraz mechanizm

ponieważ po założeniu Dac'a pana A. Stelmacha otrzymasz również nowy tor foniczny wraz z nowym zasilaniem

Poszukaj informacji na temat Stable Platter Mechanism firmy Pioneer

Pozdrawiam MarkusD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam Wszystkich zainteresowanych.

>MarkusD - sorry, ale "Tak poważnie sam pan Andrzej Stelmach preferuje Sony gdzieś kiedyś wyczytałem odnośnie tego gdy szukałem informacji na temat Dac'a A." nie jest prawdą - nie "preferuję" żadnego CD.

Mojemu DACowi wszystko jedno co pisze na skrzynce w jakiej siedzi. Z dobrym "zegarem" będzie grał tak samo w każdym CD. Montuję daca w tym co mi klienci podsyłają jeżeli tylko się da. Lista na mojej stronie to modele w których dac już zamontowałem - mają dość miejsca i potrzebne mi sygnały i2s. Niektóre CD są za mało "obszerne" na moje badziewia a niektóre (często Technicsy) nie mają szyny i2s - dac jest tam scalony w jednej kości z procesorem audio i nie ma wyjścia i2s. Sony są popularne, niedrogie we wtórnym obiegu (w domu używam CDP-461 z Allegro za 50 zł) i mają (przeważnie) tanie lasery (pomijam KSS-271 czu 151) więc jak CD zdechnie to można wyrzucić na śmietnik i kupić następny - z drogim CD (montowałem też daca w Vincencie kosztującym w sklepie 3400zł - jeszcze był na gwarancji) trudniej się rozstać a naprawy są zwykle droższe niż używany Sony - stąd popularność tej marki.

weż też pod uwage sony 3es, tani laser i mechanizm nie do zdarcia.naprawde solidny klocek.jak chcesz moge przeslac Ci foty z tym przetwornikiem

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Tu jest "zrób to sam"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.