Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA AX-700 i MILDTON 110. Czego brak?

beatfreek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zawsze kochałem dobre brzmienia. Dopiero niedawno jednak skompletowałem zestaw jak w temacie. Wzmacniacz jest w drodze do mnie a kolumny od kilku dni zregenerowane czekają na podłączenie. Chciałbym zapytać co jeszcze byście mi polecili do tego zestawu. Muzyki słuchałem do tej pory z laptopa, płyt mp3 w samochodzie, i z komórki. Nie jestem zwolennikiem płyt audio wiec zwykly CD player odpada. Myślałem o BARABONE - czyli PC - wszystko w jednym.

Co innego mógłbym zrobić, żeby było dobrze?

PS. Subwoofer chyba jest zbedny przy tych glosnikach?

https://www.audiostereo.pl/topic/54602-yamaha-ax-700-i-mildton-110-czego-brak/

Na początek wymień kolumny.

Chyba że słuchasz muzyki na powietrzu.

Niestety nie wyciśniesz z nich dobrego brzmienia.

I w tym przypadku mało ważne będzie z czego będziesz odtwarzał muzykę.

Może być głośno - nic poza tym.

Ja bym zaczął słuchać Audio po pierwsze. Po drugie z mildtonów można zrobić sobie dobre skrzynki ale raczej na ziemniaki i raczej nic pozatym. Polecam kupić jakiś CD (jakaś stara używka, aby coś w miarę brzmiącego. Np na Allegro), kupić jakieś kolumny z tego wieku, kilka płyt i zacząć zabawę. Acha i jakieś kable sygnałowe oraz głośnikowe, które nie widziały marketu, a raczej w markecie nikt ich nie widział.

Czyli nic nie kombinować? Wystarczy dobry kabel - minijack - 2RCA? I nie będzie źle. Myślałem że ta AX-700 to w miarę dobry sprzęt ;/

Mildtony odrestaurowałem, bo stanowią wartość sentymentalną - słuchałem ich od dziecka na DIORCE. Myślicie, że odnowione nie będą dobrze pukać? Czytałem tu na forum, że to nie jest najgorszy możliwy wybór.

Gość V-savage

(Konto usunięte)

AX700 to bardzo dobry wzmak! Te mildtony nawet polowy mozliwosci Yamahy nie pokaza.

Naprawde zrob tak jak radzil ktos wyzej. Idz gdzies i posluchaj, to nic nie kosztuje a bedziesz mial pkt odniesienia. Wzmacniacz jest jak najbardziej na miejscu, ale te kolumny.... :/

Jak powiedziałem swojej dziewczynie jak pojechaliście moje Mildtonki i że musimy mieć kolejne wydatki to się obraziła :)

A co możecie polecić do takiego wzmaka? Lubie każdy rodzaj muzyki - musi tylko dobrze i inspirująco brzmieć. Najbardziej podoba mi się tłusty baseline i sensowna stopa.

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Wzmacniacz jest bardzo dynamiczny. Bas schodzi naprawde bardzo nisko. Ogolny charakter brzmienia jasny/bardzo jasny troche ostro wychodzi czasami, do rocka mysle ze idealny. GOra tez na 1 planie.

Takze warto dobrac troche ciemniejsze kolumny, bo moze byc za duzo srodka i gory.

A co do konkretnych kolumn to na pewno ktos bardziej obeznany pomoze.

pzdr

Podłączyłem miedzianym kablem z giełdy we Wrocławiu. Na zwykłym tanim plejerku grają przyzwoicie. Jutro podłączę denona dcd-960. Ale faktycznie spodziewałem się więcej. Spotkałem ich na giełdzie www.audio-fil.pl Odsłuchiwał to ktoś? Mają ponoć bardzo ciekawe, "spokojne" brzmienie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.