Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kable do piano craft????

??ukasz

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 lat później...

Głośnikowe ProCaby LS25 i interkonekt Tara Labs 200a/300a. To moja była dobra konfiguracja kabli z PC. Masz co testować :P Jednak zmiany są tu subtelne, jednak słyszalne.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Szkoda kasy na jakieś drogie kable do PC. Wystarczą dobre OFC z np. MediaMarktu albo wzmiankowane tu już wcześniej ProCab'y.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Popieram Violeta, głośnikowe ProCaby LS15 lub 25. Do tego interkonekt nie droższy niż 200zł(max), tani dobry interkonekt to sommer the spirit(50-70zł).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Dobór kabli zależy oczywiście od tego co kto chce osiągnąć. Pianocraft gra fantastycznie (niezwykle muzykalny swing, taki że stopa tupie jak przy mało którym zestawie stereo, wieloplanowa przestrzeń)na swoich własnych kabelkach 50 groszy za metr. Ciekaw więc jestem które kable zachowują te dwie wskazane charakterystyki, a tylko je jeszcze bardziej ulepszają.

Np. użycie interkonektu Monster przyciemnia barwę (jakby ktoś uważał że jest dla niego za jasna) i przesuwa środek ciężkości w stronę basu (jakby go było mało). Traci na tym nieco przestrzeń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.