Skocz do zawartości
IGNORED

HD 650 gorsze od HD 600 ???

zyzio

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dzisiaj w "Mhz-u" w K-cach po raz pierwszy od x czasu i młody kogutowaty sprzedawca tak właśnie powiedział, że niby testował i takie tam, po czym oczywiście zaproponował mi HD 600, które akurat miał "na sklepie" w promocyjnej cenie za 999 zł...., Jezu. TEGO POWINNI ZABRONIĆ !!!

https://www.audiostereo.pl/topic/5638-hd-650-gorsze-od-hd-600/

Ja mam okazje testowac HD 650 przez ostanie kilka tygodni, jednoczesnie porownujac je do HD 580. Moje wnioski sa takie, ze:

1. 650-tki maja przesuniety balans tonalny w strone nizszych tonow, plus podkreslone najwyzsze.

2. Bas jest nizej rozciagniety i lepiej kontrolowany.

3. Sterefonia, a w zasadzie tzw powietrze i cala otoczka wokol intrumentow troche ginie (poronujac do 580). Mysle, ze jest to wlasnie spowodowane innym balansem tonalnym. Wiele efektow stereofoniczny brzmi tak samo, ale wlasnie, gdy pojawia sie wiecej intrumetow wszystkie wybrzmiewania odpowiedzialne za 'powietrze' zostaja maskowane.

4. 650-ti maja wieksza skutecznosc i graja przez to glosniej, wiedza o tym przydatna jest przy testach porownawczych

Osobisie wole brzmienie prezentowane przez HD 580/600.

Pozdrawiam,

K.Polak

--> vanvideo

Teraz sie udalo. Ostatnim razem nie wypelnilem wszytskich pol i chyba to byla przyczyna, tylo o ile pamietam nie pojawilo sie zadne ostzrezenie na ten temat, po potwierdzeniu opini, niewazne.

Pozdrawiam,

K.Polak

W sobotę byłem w Media Marktcie, więc warunki odsłuchu wiadomo jakie :), ale z ciekawości posłuchałem HD 650 i HD 600, które posiadam. Po kupnie moich 600 zastanawiałem się czy dobrze zrobiłem, czy nie trzeba było zaczekać na 650. To fakt są droższe, ale może warto było czekać? Na szczęście dla mnie okazało się, że nie warto. Rzeczywiście potwierdzam zdanie przedmówców, że mają zdecydowanie przesunięty balans tonalny w stronę niskich częstotliwości. Basu jest oczywiście więcej - co do kontroli, to na sprzęcie MM wcale nie była ona dobra - ale to może wina sprzętu towarzyszącego. Szczegółów w górze pasma - tak lubianych przez użytkowników - próżno szukać.

Nie chcę przesądzać sprawy bo byćmoże komuś się one spodobają, ale na pewno nie zadowolonym użytkownikokm 580, czy 600. Właściciele tychże - możecie spać spokojnie.

Po zastanowieniu stwierdzam, że mają one jednak jedną zaletę - nie potrzeba kupować wzmacniacza słuchawkowego, więc wyjdzie trochę taniej niż 600+wzm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.