Skocz do zawartości
IGNORED

Pentagon A-70 słuchacie etgo wzmacniacza

jary7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Może sie podzielicie wiedzą na temat tego wzmacniacza?

W jakiej konfiguracji go słuchacie, jakie kable - połaczenia z innymi zródłami wg. Was najlepiej sie sprawdzaja itd.

Własnie go kupiłem i ciekaw jestem opinii na ten temat.

Pozdrawiam serdecznie.

Janusz

Było już parę słów (Temat nr: 1236) o tym Pentagonie A70:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla porównania o starszym bracie A100 można poczytać tutaj (Temat nr: 37107):

Ukryta Zawartość

i w opiniach.

Bardzo ciekawią mnie Pana wrażenia odsłuchowe tego Pentagona A70 - proszę je opisać w temacie i opiniach. Fotka w temacie też by się przydała ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam.

Kupilem te wersje na zamowienie tzn. front zdrewna koloru cimna wisnia lakier fortepianowy i galki zlote .

Wyglad bardzo ladny w porownaniu do seryjnego modelu , ktory jest taki szary to moge napisac , ze brak porownania poprostu.

Czekam na przewod sieciowy bo podobno trzeba mu dac dobre zasilanie - to tyle co wiem na razie o nim...Jak cos poslucham wiecej napisze.

Ciekawe ile taka wersja na zamowienie kosztowala???

Pozdrawiam.

Janusz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Mój znajomy miał takiego. Potem 100 lat nie mógł sprzedać. Włącza się naciskając to duże logo na froncie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Witam.

Wlacza sie przekrecajac galge z pozycji off na on, a po drodze jest jeszcze stby i tyle.Front jest z drewna wykonczony lakierem fortepianowym ze zlotymi galkami - wersja na zamowienie. Normalnie byla koloru szarego ciemnego bez emocji wzrokowej.Wlasnie podlaczylem sieciowke LAPPA. Powinna sie chyba wygrzac wiec poczekam kilka dni .

Przesle zdjecia.

Pozdrawiam janusz

Słuchałem tego wzmaka z 8-9 lat temu, szukałem wówczas następcy MF E10. Grało to Z Trillogy Prince i Sony XA30ES. Po dosłuchach pamietam, ze parcia na zmianę nie miałem (kosztował wówczas w "promocji" w tej własnie wersji wisniowej ok 7,5kzl.). Zapamiętałem, ze to dość szybki, mało wyrafinowany dźwięk z podbitym wyższym basem chociaż dosć czysto brzmiacy. Niestety moim zdaniem nie wart był tamtych pieniędzy.

Przy obecnej cenie może tak. Są jednak lepsze wzmaki choćby A100.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

ja bym tam polował jednak na 100.

Mam kolumny z serii Pentagon, są świetne.

Z racji tego, że 100 dobrze by się zgrała a moimi pentagonami, obserwuję

często ebay.de. Raz na rok się trafi jakaś 100.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

z tego co pamiętam ponad 700euro. (ebay.de)

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

W Polsce używany kosztuje w granicach 4000 - 4500zł. Nowy kosztował kiedyś 3790,- Euro. I był warty tych pieniędzy. Jeżeli naprawdę można go trafić w .de za 700 Euro to tylko brać. Nie ma konkurencji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.