Skocz do zawartości
IGNORED

dac do nagrywarki dvd ze zgranyc plyt cd

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie waham sie czy czekac na gutka czy juz zamawiac u audiosmile,bowiem lead time podaja 14 dni.no i czekam na odsluch lx 61.pewnie kupie pionierka; dobra cena a i tak jakies zrodlo musi byc w w zamku.zaden tam panie tego GOLDMUND

moze,na probe zamawiam icon audio pre.jak zagra, na opych bedzie moj ukochany vincent khv-1 liniowo sluchawkowy pre na telefunkenach. Polowa ceny dystrybutora

zildjian, 22 Cze 2009, 18:43

>moze,na probe zamawiam icon audio pre.jak zagra, na opych bedzie moj ukochany vincent khv-1 liniowo

>sluchawkowy pre na telefunkenach. Polowa ceny dystrybutora

eee mam Foruma608II

audiokarma.org

ja i tak kupilem go dla 2ch wejsc liniowych.nie uzywam sluchawek.ja musze poczuc dzwiek na klacie.za 999 zet taki pre z zapasowymi lampami mesa boogie i jan philips usa nos toz to darmoch.poczytaj recenzje na stronie stereophile 11/08

W.

a Behringera czekam.ale badam tez inna dosc egzotyczna i opcje i po sprawdzeniu B. moze byc na sprzedaz. zorientowalem sie,iz jest juz przynajmniej 3ch powaznych uzytkownikow modyfikowanych B. SRC

behringera scr mam od 3 miesięcy

Używałem go za namową mlb jako upsampler do "lampucerki" Czułem że się marnuje. Podrapaliśmy się niedawno z ŁF po głowach co z nim dalej zrobić. W tej chwili lampucerka leży sobie już na półce. To nie ta klasa. ŁF ma pod ręką buffalo DAC do porównań. Z pewnością wszystko dokładnie opisze na stronie.

W zasadzie nic nie trzeba robić. Precyzyjnymi 3 lutami podłączyć się z lampami albo sowterami do wyjść AKM i już grać.

3 majcie się pozytywnie zakręceni :)

Już jest ! Ale kwestia połączeń

artPaw

Audiosmile poleca łaczyć dvd z SRC Toslinkiem. Ni i potrzebuję 2 kabelki XLR > RCA. Chyba taki mam jedną parę symetryczną Sonus Oliva. Kwestia XLR'ow jedynie,chyba.....

zildijan

sygnał elektryczny z dv300 mam na poziomie 1.6 v , a pod obciążeniem 0.6 v

więc to co tamci macherzy piszą nie dotyczy bypasa prosto z nadajnika.

Dodatkowo wczoraj wychrzaniłem trafo TR2 co poskutkowało spadnięciem koca z instrumentów.

To ty bedziesz korzystał z analog out XLR?

Ciekawe rozwiązanie. I na dodatek kosztowne. Przecież on najlepiej gra prosto z DACa. Koszt tuningu zero zł. + powiedzmy 300zł na trafka desymetryzujace.

artPaw

Nie mam na razie innego wyjscia.Urzadzenie jest na gwarancji.I akcja bedzie mnie kosztowała tylko parę XLR'ów i kabel optyczny.. Potem sie obaczy.

Na stronie Audiosmile.co.uk możesz dowiedzieć się co oni w nim robią, jest dodatkowy opis jakiegoś recenzenta.

Największe zmiany dotyczą właśnie wyjścia, z tego com zrozumiałem z tego technicznego języka.

Czy jakość wtyków XLR może stanowić o brzmieniu ? Na razie wykorzystałem jakąc taniochę pod jeden z i/k Sonus Oliva ,jakie posiadam. Wtyki nie pozostają chyba bez wpływu,bowiem w jednym z SO do tunera zastosowałem wtyki Van den Hul w m-ce Eichmanna i wpływ jest ewidentny.

Czy te nagrywarki czasem nie robią zrzutów jedynie w mp3 i wma? Pytam, bo zaciekawiony Waszymi wpisami zerknąłem na stronę producenta i tak wynika z podawanych przez niego informacji.

zildijan

wątek o SCR jest od 10dni, na razie senny, ale na pewno się rozwinie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wtyki xlr, jak każde inne. Złej jakości mogą zepsuć połączenie, ale nie ma co szaleć. Neutrik jest ok. Ma srebrne albo złote piny i nie kosztuje fortuny bo skierowany jest do segmentu pro w którym zawodowcy nie dają się nabijać w butelkę.

Są przejściówki neutrika XLR-RCA ale one już psują dzwięk. Najlepiej zrobić samemu taki kabel. Po jednej stronie XLR po drugiej rca. Na xlr zwierasz piny 3+1

daj fotkę bebechów

ciekawe co zalali żywicą?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mam kabel optyczny za 25 zet, XLR'y po 4,50 sztuka i Eichmanny po 2giej stronie SO łaczącego SRC z preatympem Icon Audio.

Czy jednak kupić Qed'a optyczny za 200,- i XLR Neutriki albo Switchcrafty względnie Amphenole ? Czy będzie to miało istotny wpływ na brzmienie. Nie uruchomiłem jeszcze odtwarzania nagrań z hard dysku - gdzieś mi się zapodziała 200 str instrukcja Pioneera,tak więc na razie odtwarzam płyty cd z dvd.

artPaw

no nie,nie będę czytał ani włączał się w dyskusje o dłubaniu,o czym nie mam zielonego pojęcia,a ino o użytkowaniu.

Aha, i może wkleję 1szy raz zdjęcie do Forum. Z pobieżnych oględzin - bo nie odkręcałem całego sufitu - zalana plarykiem część tylna

O wtyczki i kable toczą się małe wojny. Jednym grają drugim nie. Dlaczego toslink qued a nie profigolld? Albo inny. Na pewno wyszukiwarka pomoże. Pamiętaj tylko że pozłacane wtyczki w toslinkach nie grają.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.