Skocz do zawartości
IGNORED

Philips Sound Project A8000 dane techn.

musiko

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam wyżej wymieniony wzmacniacz, bardzo mnie ciekawi jakie ma parametry i wszelkie inne informacje na jego temat,bo dźwiękiem zachwyca i "uanalogawia" każdego "cyfrowego zabójcę" jakiego do niego podłączę:-)

Będę wdzięczny za wszelkie info :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/56924-philips-sound-project-a8000-dane-techn/

Witam.Jest to drugi od góry wzmacniacz z serii z roku 1979.Najwyższy model miał symbol A-12000 i moc 90 watt na kanał sinus.

Twój ma 58 watt na kanał przy 4 ohms.Maksymalne zniekształcenia harmoniczne przy mocy 45 watt 03%.

Odstęp od szumów lepiej ,niż 85 Db.

Z tego co wiem sprzedawali je też pod nazwą "ERRES" .

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Dziękuję za info :-), w sieci ciężko cokolwiek znaleźć na jego temat,jak ktoś coś jeszcze wie to proszę o wpis, ten A 12000 to pewno nie do dostania?

A-8000 ma pobór mocy 340W - i tylko 54W przy 4ohm /kanał?

Witam ponownie.Zamieszczam kilka zdjęc z mojego katalogu.Na pierwszym jest zestaw ,na który samemu poluje,choć bedzie go bardzo trudno zdobyć.To zestaw produkowany w stanach w bardzo krótkiej serii.

Poniżej masz A-12000 razem z tunerem z twojej serii.Jednak ,nie jest to produkt o najwyższej klasie.Mam na mysli tuner.Był,też produkowany amplituner z oznaczeniem 12000.Powodzenia w zabawie.

Ukryta Zawartość

post-15150-100001951 1245585652_thumb.jpg

post-15150-100001952 1245585652_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Masz tu kolego link do strony z całą masą katalogów wielu firm.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzialem kiedys takiego pre i koncowke nie wiem za ile poszlo ale kolo 300-500 euro.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wlasnie taki philips 8000 pewnie za grosze do wyrwania.

Ukryta Zawartość

Czołgista.Ten tuner z serii labotories,to jeden z dziesiątki najlepszych tunerów w historii.Jego możliwości znacznie przekraczają to,co dzisiaj można odebrać ze stacji radiowych.Jest to,więc już tylko ciekawostka.

znajomy ma podobny zestawik - wzmak i tuner. Kupił na allegro za 103 zł :) Razem ten duet wygląda pięknie. Na prawde robi pozytywne wrażenie. Dzwięk może być, bez rewelacji.

Mam kilka wyrobów philipsa z tamtej epoki i nawet nieco starszych.To zupełnie inna bajka,niż to co oferują obecnie.I co najciekawsze,wszystko dalej działa bezawaryjnie.Od magnetofonów,poprzez radiobudzik,do lampy kwarcowej.Nie we wszystkich dziedzinach ,udało im sie skonstruować wybitne dzieła,ale wiele z nich należy do bardzo zaawansowanych i pięknych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odtwarzacz LaserDisc ? Ma to jakąś wartość użytkową czy tylko jako eksponat ? :)

Jak masz płyty ,to ma.Niestety zamiast tą technologie przenieśc do audio,zrobiono zapis cyfrowy i mamy 20hz-20Khz,zamiast analogowego zapisu 2hz-100khz z taką samą dynamika jak CD.Niestety nie pierwszy wypadek.Podobnie system Video-2000 choć VHS bił na głowe ,to przegrał,bo wiecj filmów mozna było kupic w VHS.

Bardzo dziękuję Panowie za info, Marek-41 - dzięki Tobie dużo więcej już wiem:-), zestaw który poszukujesz prezentuje się rewelacyjnie, a już sam wzmacniacz powala, stylistyka i dźwięk tych sprzętów bardzo mi się podoba, takim konstrukcjom chylę czoło:-)

Mój widzę uboższy o gniazdo mikrofonu i potencjometr do niego:-)

Na A12000 jestem chętny jakby co:-)

Spytam jeszcze - pre Philipsa model 209 posiada dobre parametry?Używam go jako "zmiękczacza" i wzmacniacza sygnału do pdr-ki 04 Pioneera, ale coś stłumione to wychodzi??Kable??

Jesli możesz,to zamieść zdjęcie.Będzie mi łatwiej go znaleść.A na koniec mój ulubiny sprzęt philipsa.Mam też do niego cały oryginalny osprzęt z epoki.Jest w idealnym stanie,a konstrukcja pochodzi z roku 1971.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze dwa zdjęcia.

Ukryta Zawartość

post-15150-100001851 1245707790_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O popatrz,to nie jest ten bialy kruk philipsa przypadkiem ?

Ukryta Zawartość

Zapytam goscia o zdjecie tylu i wnetrza, narazie najwyzsza oferta to 200, licytacja jest za 2 sztuki, ciekawe co by powiedzial na 150 euro za tego srebrnego.

Kiedyś był na allegro komplet,tylko bez tunera.Ale jak to bywa,był dla mnie za drogi.A jak już mnie było stać,to było po ptakach.Ale nie tracę nadziei,choc wiem,że trafienie na całość i to jeszcze w dobrym stanie,to wielka sztuka.

Tutaj jest link do strony o tym zestawie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Musiko.Masz tu informacje o tym przedwzmacniaczu AH-209:

Rok produkcji 1980,Pasmo 8 Hz-150 Khz +-3db.Zniekształcenia mniej niz 0,005%.Odstęp od szumów 96 db.Separacja kanałów 70 db przy 1 Khz.Możliwość sterowania kolumn aktywnych MFB.

Z tego wynika,że to całkiem niezła konstrukcja ,choć małych rozmiarów.Nie powinno być żadnego mulenia.Widocznie jest nieco uszkodzona.

Na zdjęciu ,masz cały komplet z tej serii.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marek-41 - wielkie dzięki! :-) Nawet nie zdążyłem wkleić zdjęcia :-)

Tego pre mam od niedawna i jeszcze nie zdążyłem podłączyć go do dobrego źródła - może wtedy pokaże swoje całkiem niezłe właściwości..:-)

Tak jeszcze spytam - do takich sprzętów lepiej stosować kable ze zwykłej miedzi czy ofc?

Mam wrażenie że przy ofc znika nieco basu..

Marek - 41 ...myślę że jednak coś w tym jest (o wpływie kabli na dźwięk) :-)

Dla pewności zwołałem kolegę na odsłuch i nie mówiąc mu czy coś zmieniałem w sprzęcie (a zmieniłem kable sygnałowe) stwierdził różnicę.Tak że myślę nie od razu pogotowie:-)), ale po paru próbach zostać przy jednych kablach i już. Mi odpowiadają stare kable no name "made in japan" :-)

• 1 miesiąc później...

Marek-41 - dziękuję,

a miałbyś gdzieś dane techniczne do zakupionego niedawno przeze mnie dec-ka N5846?I jak obsłużyć funkcje komputerowe w nim?:-)

Jego fotki w :

Ukryta Zawartość

Szukam też serwisówki od TA 12000

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.