Skocz do zawartości
IGNORED

Ktora platforma cyfr oferuje napisy i DD

Ghostlovescore

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcialbym zalozyc sobie jakas platfoeme telewizji cyfrowej

Moje wymagania to mozliwosc zmiany sciezki dialgowej z lektorskiej na ta z napisami gdyz nie cierpie filmow z lektorem

Przydalby sie takze dzwiek 5.1

Czy znacie moze platforme ktora to oferuje(N-ka cyfra polsat?)

czy moze to poszczegolne kanaly maja taka mozliwosc bez wzgledu na to w jakiej sa platformie?

czy porzeba jakigos konkretnego oprzyrządowania typu dekoder specjalny czy cos w tym stylu?

bede bardzo wdzieczny za odp

O ile się nie mylę, zarówno DD, możliwość włączenia napisów jak i zmianę ścieżki dźwiękowej oferuje n-ka. Sam jej nie posiadam, widziałem u rodziny.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Na canal+, canal+ film prawie zawsze masz możliwość przełączenia między lektorem a napisami. Czasami też (o ile się nie mylę) na Ale Kino. DD5.1 zdarza się, ale niezbyt często. No i te ich dekodery dają 5.1 tylko po coaxialu, po hdmi jest zwykłe stereo (nawet nie DD).

ntv reklamuje sie VOd i pobiera za to nie małe pieniżaki oferujac najlepsza jakosc dzwieku i obrazu.

co do obrazu sie zgodze , dzwiek niestety na wszystkim z lektorem bez opcji napisów co dyskwalifikuje ich u mnie. jest to dla mnie niezrozumiałe. przeciez klient ktory zdecyduje sie na ta usługe (picture box, vod) jest klientem zamoznym ktory nie ma taniego kina. a tu efekty dzwiekowe ztlumione przez polskiego lektora. dla mnie porazka.

pozostaje cyfra tak jak pisal kolega

N-ka ma wszystkie mozliwosci o ktorych piszesz. Kilka stacji nadaje dzwiek w DD, zwykle 2.0 ale czasem TVN szczegolnie w super kinie w piatki rzuca dzwiek w 5.1 Jest troche stacji z dzwiekiem w DD (ostatnio nawet TVP1) jak TVN, TVP HD (tam wszystko w 5.1), MGM, Universal, Discovery HD (5.1), NSport HD (wszystkie mecze 5.1) MTV HD (czasem 5.1 zwykle 2.0) i kilka innych. Napisy mozna wlaczyc jak i inna sciezke ale to jednak rzadko wystepuje....

Pod wpływem tego wątku kupiłem sobie kabelek optyczny i podłączyłem dekoder N'ki do amplitunera. Ogólnie muszę powiedzieć, że miło zaskoczyło mnie to co usłyszałem. Szczególnie fajnie brzmią reklamy, trochę gorzej filmy. Muszę więcej pooglądać/posłuchać aby móc coś więcej powiedzieć. Generalnie jeżeli ktoś ma możliwość, a jeszcze tego nie zrobił - polecam podłączyć dekoder i oglądać TV słuchając dźwięk w trybie multichannel.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.