Skocz do zawartości
IGNORED

SAT AV 2/'04, debiut polsk. prod. kolumn

andrea29

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy nowego, polskiego producenta kolumn typu standowego z silnym podobno basem, do pom. 15-25m2.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Info zaczerpnąłem ze strony AV.

Nowy nr ma się ukazać 3 lutego, a w nim różności. M.in. test SH 650, elektrostatów i innych cudów.

Zajawka tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/5704-sat-av-204-debiut-polsk-prod-kolumn/

Ładne kolumienki, ale cena 4500 zł, to chyba jakieś nieporozumienie ? Rozumiem, że chcą podbić rynek audiofilski. Chłopaki pewnie skrzyknęli się w garażu i sobie powiedzieli- od dziś będziemy robić kolumny specjalnie dla forumowiczów rec.audio.pl A jak zobaczą, że dużo kosztują, to zaraz nabiorą dla nas szacunku i będziemy mieć opinię hi-endowców.

Ja się nie znam, jestem nowy w branży.... w piątek kupiłem dopiero kolumny i czekam aż uzbieram na wzmacniacz i cd. A pogadać zawsze lubiłem i nawet jak mówię coś bez sensu, to i tak mam frajdę.....

Krzysiek S.

Gdybys sam chciał zrobic takie kolumny to za 1 Etona (7 7-360/37 HEX) zapłacił bys 660,01zł a za 1 Vife XT25TG-30-04 - 290 zł , okabluj teraz kolumne Audioquestem, dodaj zwrotnice, obudowe. Nie zapomnij potem pomnożyć wszytkiego przez 2 . W/g mnie w/w kolumna ma zupełnie przyzwoity stosunek wartości użytych komponentów do ceny detalicznej . Dobre komponenty jeszcze nie gwarantuja sukcesu ale na pewno rzecz warta posłuchania .

stosunek użytych części do ceny jest faktycznie dobry, jak to często w polskim sprzęcie bywa,

no i obudowy też jakby solidnie wyglądają ,chociaz na tym zdjęciu to słabo widac,

jak sobie popatrze na moje Dynki- cały front czarny plastik,brrr

-> maleo: wdepnij w tę 2. linkę, potem w pierwszy od góry owal (AV) i w "Nowości".

Tam zdjęcie jest całkiem dobrej jakości i nie ma na co się skarżyć, uważam.

-> Denen lover: ukrywałbyś takie wypaśne, szpanerskie, przetworniki przed światem ? Po co ; )) ?

No, ale jakbyś się upierał, możesz przykryć kocem lub zamknąć oczy ; )

Pozdr.

Tak więc spokojnie czekamy na test . Ciekawe czy ta pierścieniowa Vifa rzeczywiście jest taka trudna w aplikacji . Swoją drogą brakuje mi na rynku jeszcze polskiego producenta odtwarzaczy CD za normalne pieniądze tzn 3-6 tys zł .

Andrea, no nie - oczywiscie ze bym pokazal to swiatu. Kolumny wygladaja bardziej szpanersko bez maskownic ;). Czy ktos robil pomiary na temat ile sie traci ( mysle ze glownie wysokich czestotliwosci) przez sluchanie z maskownicami? Bo ich zdejmowanie i do dosluchow i ponowne zakladnnie moze byc upierdliwe, zwlaszcza kiedy ciasno wchodza ;) Pamietam ze Tonsile ktore kiedys posiadalem wygladaly duzo ladniej bez maskownic - a jak brzmialy!!!!:).

P.S. Dzis jak gdyby cieplej. Przekopalem sciezke przez ogrodek w ktorym jest z pol metra sniegu zeby pan z gazowni mogl sie przedrzec w celu odczytania licznika :(

Gość zeneca2

(Konto usunięte)

Z tego co mi znajomy mówił, Sundial, to firma w której produktach wydatny udział ma p. Swinarski. A jeśli ktoś wie kim jest ów Pan, to wie też, że knotów nie zwykł robić i można być spokojnym o wydane na jego wyroby pieniądze. Czy cena 4500 zł za podstawkowce polskiego producenta to dużo czy mało ? Kwestia względna ale biorąc pod uwagę komponenty renomowanych producentów jakie w nich zastosowano i zdolność aplikacji p. Swinarskiego + dodatkowo coś a la lakier fortepianowy na obudowach, chyba warto się tym zainteresować.

Jak się przyjrzałem kolumnom PEAK CONSULT, duńskiej firmy top hi-end ze str. 8. to coś już takiego podobnego widziałem, część z Was chyba też ...; )

* * *

Czy duet MYRIAD'a Z110 i Z140 za prawie 6kzł jest wart swej ceny ? (str.36)

• 1 miesiąc później...

Moze 4500 zl czy powiedzmy 1000 euro za nowy monitor na dobrych glosnikach i dobrze wykonany to uzasadniona cena. Jednak zastanawiam sie co po wejsciu do UE te 1000 euro pozwoli kupic na rynku uzywanych kolum na przyklad w Berlinie. Czy wtedy nowe, polskiej produkcji kolumny obronia sie?

Parsec

-->Qubric

Teraz nie mamy (kłopoty z hostingiem), ale od 1997 roku do stycznia bierzącego roku (2004) strona była.

-->wojciecho

Wytwarzamy seryjnie. A interesuje Cię zakup hurtowy?

A na czym polegają wasze tak długie problem z hostingiem?

Tutaj masz kilka rozwiązań:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.