Skocz do zawartości
IGNORED

pytanko o amplitunerek

Kubek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Wiem że się może powtarzam, ale jak możecie to pomóżcie mi w wyborze amplitunerka, czy wogóle warto.

Mam w tej chwili wieżę technicsa sc-eh750 (taka z 5 kolumnami, dolby prologic) i chciałem (i nie wiem czy warto) to wymienić na jakiś dobry w miarę tani (do 1200-1300) amplitunerek. Znalazłem pioneer vsx-d512

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub yamaszke rx-v 540 (w wielu tematach już była o niej mowa). Pytanko mam, bo ta yamaszka troszkę więcej kosztuje (ok 300-400 zł), czy warto dołożyć 1/3 ceny czy może tańszą yamaszkę (rx 440). Pokój mam nieduży, ok 25 metrów więc chyba wielkiej róznicy nie ma między nimi, ewentualnie może jest jakiś inny dobry amplitunerek w tej cenie.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/5710-pytanko-o-amplitunerek/

Na mocy mi tak strasznie nie zależy, bardziej na jakości i ilości funkcji, podłączeń urządzeń zewn. itd. Pokój mam 25 m2 więc nie musi być strasznie wielki wzmacniacz, byle dobrze dudniło przy filmach typu matrix ;)

25m przy "nie zagraconym pokoju" 440 wystarczy... chociaz moja 640 przy podobnym pokoju gdzie stoja meble a chce głośniej podłuchać - zaczyna charszczec po wyzej 30 decybeli ... a co do dudniemia ( matrix to niejest najlepszy przyklad ) to raczej zainwestuj w głosniki a zwłaszcza subwoofer ... pioneer jako czytnik jest OK ... ampli - reczej przecietny ...

Możecie mi powiedzieć co sądzicie o takim zestawie :

YAMAHA 340

DVD YAMAHA 540

Głośniki ELTAX DISCOVERY

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jesli masz wszystko naraz kupić to na początek bęzie to dobry zestaw tylko musisz się liczyć z duzym niedoborem mocy jak i wejśc i wyjść,to jesli chodzi o ampli a reszta na poczatek za tą kase jest ok,zaletą takiego zestawu jest mozliwość w przyszłości dokonania jakiś zmian jesli będą oczywscie potrzebne,ale za te pienądze polecam.

ja mam w 12m2 yamahe 640 i to jest POWER KINO,bo według mnie zapas mocy jest zawsze potrzebny ale to według mnie,a jeśli chodzi o twoją sytuacje to 25m2 to raczej dla yamahy 340 jest duzym wyzwaniem,ale to wszystko zalezy jak głosno zamierzasz tego słuchać,ja polecałem wczesniej do takiego pomieszczenia 640 ale jak nie chcesz to twoja sprawa,ten zestawik za 2800 jest spoko jak na poczatek więc za tą cene mozna smiało brać polecam super sklep www.meloman.lublin.pl.

jesli chodzi o yamahe 640 to w porównaniu z tym onkyo yamaha według mnie wygrywa,a w porównaniu z 440 to musisz sam posłuchać i zadecydować,ale onkyo ma wiekszego pałera,co w twoim pomieszczeniu może się to liczyć ale jeśli chodzi o charakter brzmienia to uszy muszą same zadecydować,mi yamahy brzmienie bardzo odpowiada i nie zamienił bym się na onkyo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tam jest test yamahy 440

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.