Skocz do zawartości
IGNORED

Test ABX, czyli strach ma wielkie uszy:)

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące później...

XYZPawel

>>Ja jestem pierwszym człowiekiem w Polsce który propaguje testy ABX i zdrowy rozsądek w audio>>

Nie kłam.To wszystko już było,wiele lat temu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

l'enfant sauvage

Nie muszę chyba dodawać,że łatwo zauważyć w jakim tonie i w jakiej atmosferze przebiegały tamte testy i tamte rozważania A.Popowskiego.

l'enfant sauvage

blazius, 28 Lis 2009, 22:44

>W atmosferze harmonii i wzajemnego zrozumienia. Tak jak te u Lutka. I z podobnymi wynikami i

>wnioskami>>

Tak,tak,wiemy..u Lutka była herbatka,ciasteczko...jak wszędzie...jak to face to face...

Oczywiście że miałem na myśli dyskusję po-testową,w jaki sposób można później ją prowadzić.

l'enfant sauvage

Gość

(Konto usunięte)

octavarium, 28 Lis 2009, 18:57

>XYZPawel

>>>Ja jestem pierwszym człowiekiem w Polsce który propaguje testy ABX i zdrowy rozsądek w audio>>

>Nie kłam.To wszystko już było,wiele lat temu:

>http://groups.google.pl/group/pl.rec.audio/msg/1d792713e393b3a0?pli=1

To były testy kabli. A kable były dość powszechne krytykowane.

Ja śmiałem podważyć słyszalność CD i wzmaków. Co było i jest szokiem na AS. Tego chyba nikt nie podważy ?!? Zaraz się okaże, że bez sensu jestem notorycznie blokowany :)

Ja nie twierdzę, że wymyśliłem testy ABX. Ale ludziom w Polsce wcześniej brakowało takiej energii jak moja, żeby je propagować. Proste.

XYZPawel, 28 Lis 2009, 23:47

To może wyrażaj się na przyszłość precyzyjniej,bo po prostu nie jesteś pierwszym w kraju który temat ABX wziął na tapetę,a kreujesz się na takiego.Jeszcze ktoś byłby skłonny w to uwierzyć.

Jednak więcej do myślenia powinna Ci dać dyskusja która miała miejsce po zakończonych testach,jej styl,w każdej wypowiedzi jest echo szacunku dla kontr-rozmówcy,mimo,że często i tam się nie zgadzali ze sobą,spierali.

l'enfant sauvage

>Ja nie twierdzę, że wymyśliłem testy ABX. Ale ludziom w Polsce wcześniej brakowało takiej energii

>jak moja, żeby je propagować.

Większość ludzi na tym forum zna angielski i nie potrzebuje Twojej często mylnej interpretacji różnych artykułów anglojęzycznych, a Twoja narracja tematu ABX z podejściem naukowym ma niewiele wspólnego. Nie rozumiesz natury i przeznaczenia testów ABX na które się tak usilnie powołujesz. A wystarczy uważnie i ze zrozumieniem przeczytać artykuły na które się wciąż powołujesz.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Użytkownicy+

Ja z Lutkiem pomimo różnicy zdań, piszemy i rozmawiamy co najmniej poprawnie, a może nawet serdecznie. Pawle wiele razy wytykałem ci zły sposób prowadzenia wątków (blokowanie przeciwników jest naganne, jeśli "swoi" piszą podobnie i ich to nie dotyczy).

Czuje się trochę dziwnie, bo jak cię nie prowokuję Pawle, to jest ok, ale ci których szanuję są zablokowani (dają się sprowokować do dyskusji w tonie narzuconym przez Pawła, mulsa itd, lub sami prowokują).

No i dylemat który mi towarzyszy jakiś czas, pisać w twoim Pawle wątku czy nie, jednak chciałbym rozgryźć o co chodzi z tymi testami.

Robert

Ps. Trochę wygląda to jakbym siedział po dwóch stronach płotu, ale to tak tylko pozornie wygląda.

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 29 Lis 2009, 00:01

>>Ja nie twierdzę, że wymyśliłem testy ABX. Ale ludziom w Polsce wcześniej brakowało takiej energii

>>jak moja, żeby je propagować.

>Większość ludzi na tym forum zna angielski i nie potrzebuje Twojej często mylnej interpretacji

>różnych artykułów anglojęzycznych, a Twoja narracja tematu ABX z podejściem naukowym ma niewiele

>wspólnego. Nie rozumiesz natury i przeznaczenia testów ABX na które się tak usilnie powołujesz. A

>wystarczy uważnie i ze zrozumieniem przeczytać artykuły na które się wciąż powołujesz.

bla, bla, bla. Pokaż mi jakiś rzetelny artykuł o testach ABX po polsku, oprócz mojego.

Gość

(Konto usunięte)

palton, 29 Lis 2009, 00:04

>Ja z Lutkiem pomimo różnicy zdań, piszemy i rozmawiamy co najmniej poprawnie, a może nawet

>serdecznie. Pawle wiele razy wytykałem ci zły sposób prowadzenia wątków (blokowanie przeciwników

>jest naganne, jeśli "swoi" piszą podobnie i ich to nie dotyczy).

>Czuje się trochę dziwnie, bo jak cię nie prowokuję Pawle, to jest ok, ale ci których szanuję są

>zablokowani (dają się sprowokować do dyskusji w tonie narzuconym przez Pawła, mulsa itd, lub sami

>prowokują).

Którzy są tacy szanowani, a których zablokowałem nieuczciwie ?!? Blokowałem TYLKO chamów, którzy celowo niszczyli mój wątek. Łatwo to prześledzić.

Bo moderacja z reguły nie uważała za stosowne usuwać tych postów, czego dowodem BYŁ wątek o wzorcach kultury dla mnie...

>bla, bla, bla. Pokaż mi jakiś rzetelny artykuł o testach ABX po polsku, oprócz mojego.

Rzetelny artykuł po polsku? Nie znam. A w jakim piśmie ukazał się Twój artykuł?

Sam temat testów ABX był poruszany wielokrotnie, przy różnych okazjach. Nawet popularny Foobar2000 ma specjalną wtyczkę "ABX comparator" żeby można było sobie porównać jak brzmią różne formaty kompresji dźwięku.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 29 Lis 2009, 01:18

>>bla, bla, bla. Pokaż mi jakiś rzetelny artykuł o testach ABX po polsku, oprócz mojego.

>

>Rzetelny artykuł po polsku? Nie znam.

dziękuję

>A w jakim piśmie ukazał się Twój artykuł?

wpisz w google: xyzpawel. To wystarczy...

>wpisz w google: xyzpawel. To wystarczy..

Pytałem o pismo wydawane drukiem które chciało wydrukować Twój artykuł.

mlb, 29 Lis 2009, 01:23

>>wpisz w google: xyzpawel. To wystarczy..

>

>Pytałem o pismo wydawane drukiem które chciało wydrukować Twój artykuł.

no tak gdyby ten artykuł wydrukowało jedno z "naukowych" pism np Audio, czy HI-Fi to wtedy byłby bardziej wiarygodny

• Użytkownicy+

>Którzy są tacy szanowani, a których zablokowałem nieuczciwie ?!? Blokowałem TYLKO chamów, którzy

>celowo niszczyli mój wątek. Łatwo to prześledzić.

Ja szanuję wszystkich, szczególnie tych którzy wiele lat się bawią klockami. Zapewniam cię, że większość tych których nazywasz " ", są porządnymi fajnymi ludźmi, gdybyś ich spotkał to pewnie zostalibyście kumplami. Niestety emocje i nadmierne słowa, dają przeciwny efekt.

Robert

Ps. Dosyć mam na dzisiaj prawienia morałów, nie lubię tego ale jakoś tak wyszło.....

Gość

(Konto usunięte)

palton, 29 Lis 2009, 02:03

>>Którzy są tacy szanowani, a których zablokowałem nieuczciwie ?!? Blokowałem TYLKO chamów, którzy

>>celowo niszczyli mój wątek. Łatwo to prześledzić.

>

>Ja szanuję wszystkich, szczególnie tych którzy wiele lat się bawią klockami. Zapewniam cię, że

>większość tych których nazywasz " ", są porządnymi fajnymi ludźmi, gdybyś ich spotkał to

>pewnie zostalibyście kumplami. Niestety emocje i nadmierne słowa, dają przeciwny efekt.

być może tacy są, w internecie zachowują się jak chamy i nawiedzeni wyznawcy zagrożonej religii.

Gość

(Konto usunięte)

blazius, 29 Lis 2009, 13:39

>Nie róbcie panowie znowu piaskownicy! Jakie znaczenie ma kto zajął się pierwszy tematem?

Prestiżowe :)

Niedługo się okaże, że mlb pierwszy pisał na forum o tym, że większość CD i wzmaków są takie same :))

blazius, 29 Lis 2009, 13:39

>Nie róbcie panowie znowu piaskownicy! Jakie znaczenie ma kto zajął się pierwszy tematem?

Oczywiście że nie ma. Co innego gdyby ktoś jako pierwszy opracował temat. A tak jest to zwykłe kopiowanie obcych pomysłów. Przypisywanie sobie z tego tytułu jakichkolwiek zasług jest nawet nie tyle że niesmaczne, ale i w wielu dziedzinach - karalne.

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 29 Lis 2009, 15:20

>Oczywiście że nie ma. Co innego gdyby ktoś jako pierwszy opracował temat. A tak jest to zwykłe

>kopiowanie obcych pomysłów. Przypisywanie sobie z tego tytułu jakichkolwiek zasług jest nawet nie

>tyle że niesmaczne, ale i w wielu dziedzinach - karalne.

Co niby skopiowałem i od kogo ? Jak rzucasz oszczerstwa to konkrety proszę.

Na razie jesteś zwykłym prostakiem i kłamcą bez honoru.

Nie pojawiaj się w moich wątkach.

>Co niby skopiowałem i od kogo ? Jak rzucasz oszczerstwa to konkrety proszę.

To może odwrócę pytanie: co takiego wynalazłeś i opracowałeś samodzielnie?

ABX? Nie. Zaczął o nich pisać w 1982 roku niejaki David Clark.

Testy wzmacniaczy za pomocą ABX? Nie. Zostały wykonane w 2001 r. Nawet mam wątpliwości czy kiedykolwiek zrobiłeś jakiś test samodzielnie, bo żadnych szczegółów nigdzie nie widziałem. Projekt kolumn? Nie - kupiłeś. Powołujesz się na jakiś artykuł który okazuje się wpisem na własnym blogu.

Wszystkie argumenty którymi się posługujesz zostały "zapożyczone" od kogoś innego.

>Na razie jesteś zwykłym prostakiem i kłamcą bez honoru.

To świadczy tylko o Twojej bezradności wobec faktów.

mlb, 29 Lis 2009, 18:21

Faktem jest, że XYZPawel pierwszy w Polsce zajął się tym tematem - o ile wiem nigdy wcześniej nikt takich testów nie opisywał. A że posłużył się doświadczeniami z zagranicy? Nic w tym złego. Języki znać to zaleta. Nie ukradł tych zagranicznych tekstów, ale przybliżył. Więc oskarżanie o plagiat czy kradzież jest, delikatnie mówiąc, głębokim nieporozumieniem.

>Faktem jest, że XYZPawel pierwszy w Polsce zajął się tym tematem

Nie jest to prawdą, nie jest pierwszym w Polsce. Jedynym faktem jest to że XYZPawel na tym forum zaczął tak intensywnie o tym pisać. A że przy każdej okazji zaczął mówić że audiofile to debile, ma z tego powodu całe grono serdecznych przyjaciół.

>>Faktem jest, że XYZPawel pierwszy w Polsce zajął się tym tematem

>

>Nie jest to prawdą, nie jest pierwszym w Polsce.

A kto? I kim jest? Autorytetem, naukowcem po Inżynierii Dźwięku może ? I jakie wnioski wysnuł? I dlaczego o nich tak cicho na tym Forum? I czy badał wzmacniacze ?

>Jedynym faktem jest to że XYZPawel na tym forum zaczął tak intensywnie o tym pisać.

No zawsze coś. Dla mnie fakt, że to przyznałeś to jednak oznaka, że się nieco uelastyczniasz w swoim stanowisku.

>A że przy każdej okazji zaczął mówić że audiofile to debile, ma z tego powodu całe grono serdecznych przyjaciół.

A Audiofile oczywiście jemu ni słowa nie powiedzieli....

Proponuję polubowne załatwienie tej sprawy: wycofasz sie z sugestii, że ZYZPaweł coś ukradł, a XYZPawel stwierdzi, że honor posiadasz. Może być?

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 29 Lis 2009, 18:39

>A że przy każdej okazji zaczął mówić że audiofile to debile

kolejne kłamstwo. Gdzie tak napisałem i kiedy ?

Jesteś małym człowieczkiem bez honoru

Powtarzam, bo odpowiedzi brak:

Co niby skopiowałem i od kogo ? Jak rzucasz oszczerstwa to konkrety proszę.

Warto byłoby skopiować opis takiej procedury, której nie podważyłby nawet audiofil-debil. Skądkolwiek. Np. z japońskiego internetu. Przez kogokolwiek. Zrzutkę na medal zrobiłoby się po testach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.