Skocz do zawartości
IGNORED

komórka z aparatem pomóżcie wybrać

xatt

Rekomendowane odpowiedzi

szukam komórki robiącej najlepsze zdjęcia. wiem wiem, powiecie kup se aparat, mam i aparat, ale często jak jeżdżę rowerkiem i widzę fajne widoczki chciałbym je uwiecznić a nie mam przy sobie aparatu a komórkę zawsze mam dlatego potrzebuję takiej z najlepszym aparatem. do 2k. póki co moje typy: SE c905, n82, lg Renoir....(w necie i fachowej prasie sprzeczne opinie :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

moze cos takiego?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

SONY ERICSSON 5 MEGOWY ROBI DOBRE ZDJĘCIA, za rok, dwa może będą tak dobre jak dzisiejsze aparaty kompaktowe.

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Miałem okazję porównywać, jeśli cokolwiek kupować pod kątem zdjęć, to jakiegoś Sony Ericssona Cyber-Shot z ksenonem (już K800i był bardzo dobry, te nowsze są lepsze ale niewiele), albo LG Renoir.

Zła czyli np. średnica soczewki koło 1mm i wtedy obiektyw jest bardzo ciemny, mały rozmiar fizyczny matrycy, przez co szumy małych pikseli są bardzo duże i uniemożliwiają fotografowanie w nocy, oraz niekiedy przesadna kompresja jpg która dodatkowo pogarsza ponad miarę fotki. Do tego dochodzą silne przekłamania kolorów i brak szczegółów w ciemnych partiach obrazu. Bbrak zoomu optycznego, najczęściej są to obiektywy stałoogniskowe. Które telefony mają zoom optyczny?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

liczenie na to, ze komorka zrobi sie widoczek, to mrzonka, bo mala matryca, sporo pikseli, stad mala wielkosc piksela, a to wszystko prowadzi do sporego szumu, soadku rozdzielczosci i ostrosci, nienajlepszego kontrastu oraz tragicznego zachowania sie przy fotografowaniu z jasnym obiektem w polu widzenia, nie mówiąc o fotografowaniu pod swiatlo.

ze przy chytrym doborze polozenia zrodla swiatla i sprytnym doborze fotografowanego obiektu mozna osiagnac sporo co obrazuje ponizszy link. nie ma nowy o zbytnim powiekszaniu zdjecia i ostrym kadrowaniu - trzeba stosowac zoom nozny, czyli podejsc do fotografowanego obiektu. :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.