Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze TV LCD 32' do 1500zł

kapek1988

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mylisz się. To tylko marketing.

Jeśli FullHD będzie powszechny dostępny w każdym sygnale telewizyjnym i z płyt HD to wtedy można sie poważnie zastanowić. ( gdzies tak za 10, u nas 20 lat).

Plazma panasonica np. przy 37" ekranie ma TYLKO rozdzielczość 1024x720. Jednakże wbudowane doskonałe skalery robią cuda. Naprawdę więcej nie potrzeba. Z odległości 3 metrów różnice pomiędzy FullHD a 1024 są praktycznie niezauważalne.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

kapek1988

23 Lip 2009, 01:52

Panasonic TH-42PV8 - daj sobie z tym spokój.

Kup nową matrycę, stare modele miały problemy z green ghosting, nowsze są lepsze w tej kwestii.

Co do rozdzielczości podpowiem spostrzeżeniem z przed lat, wchodzę do sklepu stoją dwa TV Philipsa CRT 28" , pierwszy zwykły a drugi Pixel Plus , sygnał ten sam i co? oczywiście pixel lepszy.

Miesiąc temu w domu przeprowadziłem test między 42PV80 a 42PY85 i co się okazuje , nawet zwykłe DVD na PY85 jest lepsze o FULL HD nie wspominając.

I jeszcze coś PV ma deklarowaną gorszą czerń niż PY i to widać.

witek_z, 23 Lip 2009, 19:22

Model PV z założenia jest budżetową (okrojoną i tańszą) wersją PY (PX).

Jednakże oba oparte były na tych samych matrycach. Różniły się wyposażeniem i funkcjami.

sittek

23 Lip 2009, 21:38

>Jednakże oba oparte były na tych samych matrycach.

:), A to ciekawe, a wiesz czemu? , a dlatego że PV to HD, a PY to full HD.

Coś Ci się pomyliło.

Witam serdecznie. Pięknie dziękuję wszystkim za odpowiedzi oraz porady. Ostatecznie zdecydowałem się na plazmę Panasonic TX-P42X10Y. Doszedłem do wniosku, że nie powinien on zbyt bardzo męczyć wzroku z odległości 2,7 metra a ponadto postanowiłem dokonać kolejnego zakupu "na lata" (a przynajmniej mam taką nadzieję) czyli tak jak zrobiłem z kinem domowym. Jeszcze raz dziękuję za wszelkie porady. Pozdrawiam

witek_z, 23 Lip 2009, 23:05

faktycznie zaplątałem się.

jednakże kolega juz zakupił sprzet i uważam, że dokonał słusznego wyboru.

Przepraszam - napisałem troszkę niedokładnie. TV nie został jeszcze zakupiony - na razie tylko zdecydowałem się na konkretny model. Telewizor kupię po powrocie z WB czyli za jakiś miesiąc, choć patrząc na słabnący kurs funta ogarnia mnie czarna rozpacz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.