Skocz do zawartości
IGNORED

Ampli HD z dobrym pre-out

barni

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam amplitunera z wejścia HDMI 1.3 oczywiście z Dolby True HD, DTS HD Master Audio itd wyposażonego z dobre wyjście po pre-out. W obecnej chwili mam Denona AVC-11SR, którego jakośc po pre-out doceniłem jak podłaczyłem zamiast niego ... Harmana 255. Niestety wyjście pre-out z Harmana jest b. słabej jakości - przynajmniej w porównaniu z Denonem. Dźwięk z Harmana nie ma żadnej głębi, wszystko dzieje sie wyłacznie na linii zestawów. Dodatkowo dźwięk jest jasny i z bardzo ograniczonym basem. Na nie których nagraniach po prostu aż zęby bolały.

Pytanie co zagra lepiej a nie będzie kosztowało majątku.

Jakość wbudowanych końcówek ma drugorzędne znaczenie, do przodów mam i tak zewnętrzne, ampli będzie służył wyłacznie do kina.

https://www.audiostereo.pl/topic/57326-ampli-hd-z-dobrym-pre-out/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) odsyłam Ciebie do mojego wątku. jeżeli nic yamaha nie zmieniła to będzie prawdopodobnie tak samo w Rx-v3900. Pozdr Mariusz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

może po prostu najniższego Denona (to będzie chyba 2309/2310), w moim 2106 jest również pre out dobrej jakości (w porównaniu z dźwiękiem z samej integry)

z innych producentów sprawdź Yamahę 663, Onkyo 705, 805, Pioneer z serii 10xx, Marantz (chyba od 5003 w górę), teraz wychodzą nowe modele więc część z nich można kupić w niezłych cenach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.