Skocz do zawartości
IGNORED

Jak dobrac kolumny 5.0 do 2.0

daro896

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Planuje zakup kolumn. Kolumny maja być używane. Bardzo ciężko jest dopaść dobra okazje i kopić 5.0 Jest niewiele aukcji i okazji cenowych, co innego 2.0 jest ich bardzo wiele a ceny są bardzo dobre ale co dale??? po zakupie 2.0 muszę mieć jeszcze resztę kolumn(central,tyły). Gdzie kupie kolumny których niema już w produkcji. Mogę oczywiście czekać i czekać i czekać na łut szczęścia.(a może ktoś sprzeda samego centrala i tyły). A może dobrać kolumny innej firmy? Proszę pomóżcie!

https://www.audiostereo.pl/topic/57429-jak-dobrac-kolumny-50-do-20/

z pewnością sa kolumny do których nie kupie centrala i tyłów. Tak wiec nasuwa się pytanie jakie to kolumny i jak je rozpoznać. Albo jak dobrać odpowiednie "zamienniki" o ile mogę to tak nazwać

Witam

podstawową kwestią jest sprawdzenie czy dane kolumny podłogowe mają swoich mniejszych braci w wersji podstawkowej czy są to jedynie kolumny z myslą o stereo

Jeśli są podstawkowe satelity to i central raczej będzie

Trzeba wszystko sprawdzić w google czy seria głośników to 2.0 czy 5.1 i wszystko będzie jasne

Z tego co ja widzę Quad 21l2 nie mają soich odpowiedników w wersjach podstawkowych ale może się mylę bo wogóle nie znam tych kolumn

pozdrawiam

Hmm nie bardzo rozumiem o co chodzi?

czyżby o samodzielną konstrukcję kolumn czy o zakup po prostu innych glosnikow na kanal centralny i tylny?

Jeżeli chodzi o to drugie to wiadomo ze optymalnym rozwiązaniem jest posiadanie wszystkich 5 czy wiecej glosnikow tego samego producenta i tej samej serii aby uzyskać spójne przmienie

np Dali concept cała seria gra jednakowo

załużmy że nie możesz dostac wersji podstawkowej i centrala z serii concept wiec siegasz np po dali blue bo to zawsze ten sam producent zatem brzmienie bedzie bardziej zblizone niz to gdy bys kupil cos juz z innej stajni np yamaha czy jbl

Reasumujac optymalnie jest

ten sam producent ta sama seria

gorzej ale zawsze

ten sam producent inna seria

najgorzej

rozni producenci

najlepiej gdybys okreslił swoje preferencje tak jak proponowali koledzy

wtedy byc moze Twoje obawy sa nie potrzebne

Np moze sie okazac ze wcale nie kupisz KD a zestaw stereo lub cos w tym stylu

napisz co nieco o swoich wymaganiach i wszystko sie rozjasni

pozdrawiam

bardzo ci dziękuje!!!! dam sobie dalej rade mam nadzieje

chodziło mi dokładnie o to:

Reasumujac optymalnie jest

>ten sam producent ta sama seria

>

>gorzej ale zawsze

>ten sam producent inna seria

Tylko nie potrafiłem tego objaśnić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.