Skocz do zawartości
IGNORED

wybór kolumn

dziobek1166

Rekomendowane odpowiedzi

dziobek1166

JBL TL260 są to potężne kolumny i potrzebują dużego metrażu i prądu w pokoju 12 metrów by sie dusiły . W kolumnach za 2000zł na pewno nie będzie basu jak w telewizorze.

dziobek1166 idź do sklepu odsłuchaj i wybierz to co CI sie podoba nie patrz na parametry każdy głośnik inaczej gra .Zastanów się czego chcesz. Jakiej muzyki słuchasz ? Jak techno i w dodatku mp3 to sobie odpuść bo wydasz pieniądze w błoto.

Mam sporo epek(forma elektroniczna) z muzyką elektroniczną, czy techno(muzyka techno muzyce techno w Polsce nie równa, wiele osób myli tą muzykę z łatwym bitem 4 na 4 i komercją). Brzmią na prawdę dobrze, oczywiście są to wydania 320kbps lub VBR. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• 4 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wybrałem to czy dobry wybór czy coś innego w tej cenie? pokój 12m kw

Ukryta Zawartość

Będzie aż nadto basu, teraz obowiązkowo standy i sporo wolnego miejsca wokół kolumn, w miarę możliwości. To podstawa dobrego brzmienia. Zakup bardzo udany, z czym to będzie grać??

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ten Marantz jest za słaby - poszukaj używek - np. Primare A 30.1 + D 30.2 i masz spokój na wiele lat jak dobierzesz porzadne okablowanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - poszedł w świetnej cenie.

Ukryta Zawartość

Co do okablowania połącz wszystko antykablami i masz święty spokój :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - są też tańsze wersje Anti IC.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jak widzisz standy tanie nie są.....

Ukryta Zawartość

aż tyle od ściany? bedzie problem bo chciałem je postawić po bokach biurka od ściany jakieś 30cm od biurka też 30cm. powiedzcie mi jakiej firmy wzmacniacz do max 3000zł najlepiej nowy

tak wygląda mój pokój tam gdzie literki P są tam mam zamiar postawić paradigmy. może jakieś przemeblowanie żeby to lepiej grało?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>ja już mówięłm ze sie nie znam na głośnikach i jak mówicie o jakiejść

>scenie dźwięku to jak wogóle nie wiem o co chodzi możecie powiedzieć co to jest?

>mamy to chyba dobry sklep bo jest duża sala odsłucjowa i wszystkie głośniki podłączone

>lubie niski bass ale tylko w odpowiednich piosenkach do tego czasem

>takich słucham. i nie lubie bardzo jak mi meble się trzęsą albo coś

>na półkach podskakuje bo to słychac i to wnerwia strasznie

>na techno duzej różnicy nie było miedzy mp3 a wav tyle tylko ze głośniej grało

Nie widzicie, że dziobek1166 jaja sobie z Was robi?

Kurde chłopcze ! Do szkoły czas !!! :D Pisać nie potrafić, a hifi chcesz kupować ? :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - proszę wzmak do 3 kzł :)

Ukryta Zawartość

modrzew47, 6 Wrz 2009, 08:12

>mgmkom

>Zrobił jaja z Siebie-jeśli już.

Ja tak sobie myślałem, że to niemożliwe żeby mogło istnieć coś takigo jak dziobek1166. Może jajcarz, trol, ale żeby tak na poważnie? No nieee... Człowiek całe życie się uczy i ciągle sie dziwi...

Ja osobiści epoleciłbym do tak małego pokoju Vienna Acoustic Haydn. Moim zdaniem super kolumny, super wykonanie. Moim zdaniem na długie lata. Ja posiadałem je kilka dni i naprawde bylem oszołomiony jak z tak małych skrzyneczek wydobywa się pelny obfity dźwięk, z pięknymi wokalami i detalami, a i przy dobrym basie(również stopa perkusyjna) więc.. Polecam gorąco.

dziobek1166

Hej mam identyczny pokój! Nie tylko metraż, ale i rozkład 'łuszkuf' i 'dżwióf' hehe. Wiem że w tym pokoju każdy polecałby podstawki, ale mam podłogowe, Heco Victę 500. Nie narzekam. Trzęsie pokojem (gra z Gainclonem), przy dużych głośnościach czuć że bas z tych Heco potrzebuje więcej metrów, ale nie ma efektów hałasu czy innych niepożądanych. Stoją również w miejscu w jakim są na rysunku kolumny. Tylko dosyć szeroko i nieco bliżej, bassrefleks z tylu, wiadomo, trochę trzeba odsunąć od ściany. Heco Visty można dostać za 1000 a nawet i od 600, a dynamiką i basem biują podobno niejedne kosztujące 2 razy więcej.

No ale też zamierzam je zmienić kiedyś, na takie do około 2ooo. Rozważam Monitor Audio RS5, ew. Paradigmy Titany.

Co prawda w 12 mkw, wielu powie że trzeba być idiotą by użytkować podłogowce, ale cóż, co kto lubi=)

zapomnialem dodac .. w 12 m odsuwajac kolumny o metr od kazdej sciany - majac br z tylu .. one same beda staly od siebie metr i jeszcze od sluchacza 1,5 m . Gdzie tu przestrzen i stereofonia : P

soulfly, 15 Wrz 2009, 08:59

>zapomnialem dodac .. w 12 m odsuwajac kolumny o metr od kazdej sciany - majac br z tylu .. one same

>beda staly od siebie metr i jeszcze od sluchacza 1,5 m . Gdzie tu przestrzen i stereofonia : P

U mnie stoją oddalone od ściany o 80cm, a odległość między nimi to 170 cm. Więc zważywszy na odległość między nimi - stereofonia jak należy. są przechylone oczywiście o mały kąt powiedzmy 10-15 st. Odległość od pozycji słuchania: 1.5-2 m. Nie ma ogromnej przestrzeni, ale uwierz, nie słucham tego skurczony w maleńkim pokoju z oddalonym od siebie kolumnami o metr jak sugerujesz (LOL:-) Oczywiście pokój nie jest pusty - wtedy byłaby tragedia.

Zafunduj nowy pokój=P Wiesz, każdy ma różne, inne warunki, ważne by słuchać możliwie jak najprzyjemniejszym, ciekawym dźwiękiem, nawet jeśli warunki teoretycznie kazałyby Ci kupić radiomagnetofon, ew. mini wieżę. Uwierz, że można osiągnąć naprawdę dobry wynik podłogówkami na tak małej powierzchni.

Wydaje mi się (czy slusznie??), że bardzo wiele zależy od wypełnienia pokoju meblami, przedmiotami.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.