Skocz do zawartości
IGNORED

Zmieniać CA A5 na Marantz pm66 se ???

rmgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

oto mój dylemat: mam obecnie Cambridge audio A5 podpięte do kefów q1 i wszystko byłoby pięknie, gdyby nie:

a) brak wyjścia słuchawkowego w a5;

b) potwornie rozmyte, zamulone basy;

Mam okazję kupić za ok. 440 pln Marantza pm66 se :

a) ma wyjście słuchawkowe:)

b) ponoć lepsze basy;

c) obawiam się stracić ciepłe brzmienie CA....

I co zrobić, Szanowni Forumowicze, zmieniać, czy nie? (słucham klasycznej i jazzu....)

Serdeczności,

Rafał

https://www.audiostereo.pl/topic/57503-zmienia%C4%87-ca-a5-na-marantz-pm66-se/

640 słuchałem. Przez pierwsze 40 minut nieciekawie, a jak się już nagrzeje to nawet całkiem przyzwoicie. Ale i tak wolałbym Marantza PM68 albo Denona 925. CA740 nieznaju ;-)

McGyver, to dla mnie świetna wieść odnośnie Ca 640! Pozostałe klocki mam też Ca, to może być fajny komplecik! Powoli temat mi się rozjaśnia, ale jeśli ktoś ma jeszcze jakieś opinie, to bardzo, bardzo proszę!

Moja opinia o CA640 nie jest entuzjastyczna. Mając do dyspozycji kwotę równą jego cenie wolałbym zapolować na lepszej klasy wzmacniacz z drugiej ręki. A najlepiej lampowca.

Kiedy jeszcze byłem na etapie szukania kolumn pod mojego Cambridga to słuchałem go z Kefami(różne modele) i jak dla mnie to był dramat niezależnie od wmacniacza z jakim był spięty a był z przeróżnymi.Lepiej posłuchaj go w Twojej konfiguracji bo może się okazać że Twój obecny cd gra lepiej

rmgdansk, 10 Sie 2009, 00:02

>Czy w cenie około 800 pln można dostać coś lepszego? (te wymienione przez Ciebie wcześniej są...

>trudno dostępne:)

Przecież CA640 kosztuje 1900zł.

majonez, 10 Sie 2009, 00:04

>Kiedy jeszcze byłem na etapie szukania kolumn pod mojego Cambridga to słuchałem go z Kefami(różne

>modele) i jak dla mnie to był dramat niezależnie od wmacniacza z jakim był spięty a był z

>przeróżnymi.

Kto z kim? O jakim klocku piszesz? Bo wyszło masło maślane.

Lepiej posłuchaj go w Twojej konfiguracji bo może się okazać że Twój obecny cd gra

>lepiej

Jaki CD? Tu jest mowa o wymianie wzmacniacza!

O w pysk !

A czemu ja myslałem ze chodzi o cd?

No trudno mozna sie lapsnac czasem

Moje szczescie ze sluchalem IQ 7, 70 i 90 ze wzmakiem CA 640 i do kompletu z moim cd brzmiało to tak jak jak napisałem wyzej-mnie to nie pasowało ni hu hu...

Witam

Słuchałem Kef'ów (takie też posiadam) ze wzmacniaczami NAD C315 BEE, Arcam A18, CA 640 V2, CA 340 V2 i wg mnie najplepiej zagrały z Arcamem, ale na drugim miejscu był CA 640(w stosunku do 340 nie była drastyczna różnica). Tyle, że Kefy były już wygrzane a w przypadku tych kolumn jest to dość istotne(wiem z dopświadzczenia :-)

W rezultacie zamieniłem na Ca 640a i jestem bardzo zadowolony. Dziękuję wszystkim, którzy pomagali i słusznie odrazili poprzedni pomysł zamiany na Marantza. Trochę jestem w szoku, bo nie mogę przekręcić gałki na więcej niż 11, bo głośno tak, że wytrzymać nie idzie, poprzedni A5 - godzina 14 i luz.

Tak przy okazji - dźwięk bardziej ostry, z niespodziankami, potrafi przyłożyć, mimo, że brytyjczyk:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.