Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy zint.wzm.mocy klasy A-A/B.[Q-Audio]

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam w domu 4 sztuki opa 453TA z tego co czytałem w temacie nada się do wzmacniacza drakuli. Mam podstawowe pytanie ten scalak ma max zasilanie +-40V jaką moc mogę uzyskac z tego wzmacniacza przy tym zasilaniu??

Witam, niestety z braku czasu nie dolacze do posiadaczy wzmacniacza Drakula :( dlatego postanowilem calosc sprzedac - kompletny kit na najlepszych elementach :) Tranzystory parowane przez DeTom'a, na zasilaniu Panasonic FC 1500uF + Philipsy MKT 100nF, komplet rezystorow z Elpodu + rezystor 10 ohm na wyjsciu ktorego nie bylo w komplecie zamowienia z Elpodu o takich samych parametrach - metalizowany 1% 2W, kondensator wejsciowy 22uF Nitai Non Polar (tez zolty na zdieciu), podstawki precyzyjne pod OPA552 + OPA552 - trudno dobrac lepiej. Jezeli ktos bedzie zainteresowany to prosze o info na priva :)

Mam pytanie ma ktos mozę schemat jak podłączyć jak zorbić wersję mostkową tego wzmacniacza. I czym rożni sie zbalansowana od mostkowej?? Sorki jeśli to było tu juz napisane ale to duży watek i duzo czasu zajmie mi zanim go przeczytam.

Oto schemat [ grajacych ] przedwzmacniaczy , w trzech wersjach wzmocnienia.

Elementy oznaczone gwiazdka nie sa obligatoryjne , ale czasem moga sie przydac zalezy od tego co bedziemy chcieli napedzic z tego preampa.

Co do tematu PCB to obecnie ich nie udostepniam, podobnie jak i najnowszych konstrukcji.

Natomiast moge opracowac dokumentacje do produkcji jezeli ktos bedzie zainteresowany.

>dj_zibi

Ja rozumiem ze moze jestes berbeciem w temacie audio elektroniki, ale bez przesady.... jest cos takiego jak wyszukiwarka na forum, jest google itp.

Orientacyjny koszt to od 12 do 28 ZL/szt.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.