Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO DX-6470 -> WASZE OPINIE O CD ONKYO

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

jak oceniacie stary cd onkyo dx-6470? zbudowany masywnie, zastanawiam sie jak to moze grac. miło wspominam dx-6850, miałem tez 6570 i 6550. przy okazjo proponuję rozpoczac szeroka dyskusje o cdkach onkyo integra. model nie wazny, byle z tej serii. jakie macie wrazenia z ich uzytkowania, jak są zbudowane, jak brzmią. o cd denona czy marantza to gada sie tutaj ciągle, o onkyo-cisza, jakies sporadyczne wpisy raz na pól roku. zróbmy z tym coś.

https://www.audiostereo.pl/topic/57556-onkyo-dx-6470-wasze-opinie-o-cd-onkyo/

Witam

Jak wyglada ten DX-6470? Nie kojaze jak wygla , gdyz ONKYO mial 2 oznaczenia co do tego samego elementu w zaleznosci od rynku. Jestem w posiadaniu DX-6850 po modyfikacjach i odswiezeniu, oraz DX-6750 na dawce lasera. Bardzo ladnie graja i przez brak mozliwosci zakupu lasera nawet chinskiego ceny na rynku sa niskie. Kolejne modele Dx-6550 i bardziej rozbudowany DX-6570 graja swietnie, bardzo melodyjnie. Konstrukcje ONKYO przy wspolpracy z firma Integra sa bardzo solidne, pancerne, bez ksiegowych i graja naprawde super, ale niestety u nas sa nie doceniane.Mialem rowniez DX-7711, konstrukcja rowniez bardzo solidna i brzmienie bardzo delikatne, szczegolowe i w odpowiednim zestawie gra naprawde super. Kazda firma ma inna szkole dzwieku. Ten kto lubi mocny bas i nie potrzebuje szczegolow... Onkyo sie nie spodoba.

Mam sporo materialow na temat ONKYO

Potwierdzam co do DX7711, konstrukcja super (zreszta zobaczcie tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Niestety brzmienie w nieodpowiednim zestawie przypomina laboratorium. U mnie zupełnie nie zagrała z YBA Integre.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 5 miesięcy później...

Miałem DX-6850 i była to kwintesencja detaliczności podana w subtelny, nielaboratoryjny sposób, jednocześnie muzykalny i emocjonalny. Brzmienie nie było ani wychłodzone, ani ocieplone, zachowana była też równowaga między konturowością a wypełnieniem, barwy dźwięków były naturalne, nie przerysowane. Wszystkie podzakresy były wręcz idealne, największe wrażenie robił na mnie jednocześnie kontrolowany i mocny bas - dosłownie czuć było szarpanie struny kontrabasu. Słowem byłem pod ogromnym wrażeniem możliwości dźwiękowych tego odtwarzacza, jednakże niestety miał mocno zajeżdżony mechanizm (kupiłem go w komisie) i przeskakiwał nawet na najmniejszej rysce - był serwisowany bo nawet w ogóle nie czytał płyt, potem zaczął czytać ale nie udało się do końca naprawić tego przeskakiwania, więc go sprzedałem. Dodatkowo ten niedostępny laser.

<><

Audiotetryk, 8 Lut 2010, 17:03

Mój DX6850 był prawie miesiąc w serwisie i nie takie rzeczy miał robione. Ten odtwarzacz to francuski piesek dla sprzętowców, czyli nie dla mnie - wolę coś prostego, gorzej grającego, ale niekłopotliwego. Jestem melomanem, nie sprzętowcem.

<><

• 2 lata później...

Temat trochę się zastał :)

Na pewnym portalu aukcyjnym, można ostatnimi czasy spotkać odtwarzacze z DLBA2Z001A(np 6570) przerobione na KSS-152A. Ciekawi mnie co taka przeróbka oznacza i jak się przerobiony odtwarzacz ma do oryginału? Może jest tu ktoś, kto potrafi dokonać takiej przeróbki za odpowiednią opłatą?

Zawsze marzyłem o dx-6570, ale zawsze przeszkodą był ten laser.

• 4 miesiące później...

Jakiś czas temu udało mi się nabyć dx 200. Świetny cedek. Bardzo szczegółowy, neutralny i przestrzenny z szybkim basem. Nie zamierzałem przesiadać się na Onkyo ale teraz wiem że był to strzał w 10. Inna sprawa że ten model to jeden z klasyków tej firmy które miały dorównywać najlepszym odtwarzaczom cd innych marek.

Brzmi świetnie. Yamahy poniżej 1030 nie mają porównania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.