Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki kabel do Monitor Audio RS6 + Onkyo

brzegorzb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam zestaw

Amplituner onkyo 805

DVD Onkyo 504

Harman Karodon HKTS11

Do stereo zakupiłem właśnie klumny Monitro Audio RS6

Jaki kabel głośnikowy możecie polecic do takiego zestawu

2x2,5m ok 200zł za całość

Nie mam szczególnych preferencji muzycznych gdyż słucham praktycznie każdego rodzaju muzyki,

nie zależy mi na ogromnym basie.

Nie jest to zestaw z wysokiej półki, a więc wydaje mi się że ten przedzial cenowy powinien być wystarczający..

Proszę o pomoc w wyborze.

Dziękuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/57585-jaki-kabel-do-monitor-audio-rs6-onkyo/

Kable trzeba wypożyczyć i posłuchać,te same w różnych systemach i pomieszczeniach zabrzmią inaczej.Co mogę zaproponować..Audioquest Type 4, Chord carnival Silverscreen,Supra Classic 4.0,Wireworld Luna 5.

To daje 25zł za całość, myślałem o troszke droższym kabelku ok 30-40zł za metr,

chyba RS6 "zasługują" na coś lepszego.

Może ktoś kto ma podobny zestaw RS6 + Onkyo 805 coś by polecił..

atnicables - bez sprawdzania można powiedzieć, że to strzał w 10 ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Zadzwoń, albo przejedź się do najbliższego Twemu miejscu zamieszkania salonu/salonów audio i wypożycz za kaucją jakieś kable, jeśli możesz to dwie pary.Może Ci się spodobają któreś, możesz opisać na forum jak grały, czego Ci w tym brzmieniu brakuje, albo czgo za dużo, wówczas łatwiej będzie Ci coś poradzić.Kable pewnie najchętniej wypożyczą przed weekendem.

Ale najpierw, to rzeczywiście pozwól się wygrzać(o ile to nowe kolumny), dotrzeć głośnikom i kup zwykły kabelek, jak radzą koledzy.Tym bardziej będzie z czym porównać i stwierdzisz, czy słyszysz różnice w brzmieniu kabli, bo może nie.Nie kazdy słyszy, więc po co przepłacać.

Co do RS6, to z tego co wiem(słuchałem ich)potrzebują dość mocnego napędu, bo ze słabym zagrają tak sobie.Modele serii RS mają metalowe membrany głośników.Rozumiem, że ten amplituner Onkyo jest do nich podłączony?

Gość

(Konto usunięte)

Również jestem w tzw. klasie budżetowej ;-)

Od czerwca posiadam CHORD CARNIVAL SILVERSCREEN i jestm strasznie zadowolony :-)

Długość taka jak u Ciebie - 2 x 2,5 m - zapłaciłem wraz z konfekcją Wireworld 230,- :-)

(CHORD 30,- / m).

Patryk-1980 ma Onkyo i MA RS-6 z vdh cs122...Z tym,że on ma wzmacniacz i cd,także to zupełnie zmienia stan rzeczy.Zdecydowanie wybrac się do dużego miasta w pobliżu i wypożyczyć,to najlepsze rozwiązanie.MA zasługują na dobre kable i zapewniam,że to słychać!

Jak Słychac jak autoryteci i znafcy na forum pisza ze nie słychac a producenci i sklepy to złodzieje. Takie posty konstruują ludzie z wieloletnim stazem w branzzy audio na podstawien nie wiadomo czego

Ja nie jestem autorytetem,ani znawcą.Jestem w zasadzie świeży i zielony,ale jak widać słyszę...Z palca sobie tego nie wyssałem,bo i po co?Komu mam tu imponować,skoro osobiście nikogo nie znam?

Witam :)

brzegorzb

Jak PROFUNDIS pisal, ja tez proponuje VDH CS122, gra to wlasnie z MA RS6 i wzmakiem i cd Onkyo. Uzywke mysle ze powinienes dostac bez problemu w tej cenie :) Pamietaj, najlepiej jednak najpierw odsluchac jak w Twoim pokoju i zestawie zagra.

Pozdrawiam

"Lampa nie umiera nigdy"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.