Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Pioneer w okolicach 500

skorups

Rekomendowane odpowiedzi

Czytając wpisy na forum odkryłem wreszcie, dlaczego słuchając muzy coś mi nie pasiło. Zmieniałem klocki na lepsze, ale nie wpadłem ze potrzeba zmienić markę Technics :).

Wiem, że są Nady, Rotele, ale nie ta kieszeń -sfera budżetowa. Dlatego myślałem o Pioneerze.

jaki wzmak Pioneera wybrać? Znalazłem kilka w cenie około 500: A 209, A 550, A 607, A 605, A 402.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muzyka: różna bardzo. Praktycznie wszystko z wyjątkiem: disco, rap, hip-hop i death metal. Od Pink Floyd przez Sex Pistols, Primus do BLack Tape For A Blue Girl.

Wzmak budżetowy – około 500 zl. Raczej z pilotem (stare przyzwyczajenia starego człowieka heheh)

Co radzicie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/57597-wzmacniacz-pioneer-w-okolicach-500/

W tych cenach kupisz używanego NADa , ROTELa ...

Może Pioneer A400X ?

Te wyżej może i mają piloty , będą miały większego kopa ale z brzmieniem gorzej.

Czasem ktoś sprzedaje coś forumowego. Jakiś gainclone itd...

Miałem te same objekcje po zakupie A305R, Ciemny,mułowaty w basie. Wystarczyła zamiana opampa z 4558 na wejsciu pre i wzmak nabrał innego wigoru. Poczytaj moje wpisy, Podejrzewam że można to zrobić z każdym który ma wejście pre na opampie.Dobrze przed zakupem zerknąć na schemat.

• Użytkownicy+

skorups

Kolega muda44 , napisał ci to co ja bym polecił. Z pioneera A 400X jest świetny, Rotele ,NADy i może Denon 350 se. Radzę ci nie śpiesz się , pytaj zanim coś kupisz ,koledzy chętnie poradzą.

Jeszcze jedna ważna rzecz, te które ci zachwalamy, zawsze odsprzedasz bez wielkiej straty.

Pozdrawiam Robert

• Użytkownicy+

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - nie znam człowieka, żeby nie było :-)

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tego pana też :-)

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Zapomniałem o CA , ten trochę drogo -

Ukryta Zawartość

A ten już sprzedany -http://www.allegro.pl/show_item.php?item=707523247

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Rotel (tego modelu nie znam), ale pewnie też dobry :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Techniksa su a 700 Mk2 , miał mój kolega. Rotel będzie o wiele lepszy tak myślę. Od pionka będzie inny, dla mnie też lepszy. Pioneer gra bardziej zamaszyście z większym basem, mniej dokładnie, jednak tego rotela nie słyszałem (jednak podejrzewam "firmowe brzmienie").

na giełdzie oba A400 już poszły. CA faktycznie trochę drogi. jutro znajomy odwiedza niemiecką giełdę - dostał wytyczne czego szukać. poczekam parę dni aż z allegro zejdzie mój stary wzmak i od poniedziałku zacznę wyszukiwać wiedząc konkretnie jaka kwota wchodzi w grę.

Brak porównania Technics 700 a Pioneer A702R!! Szok! Brzmienie bardziej wyraziste. Wraz z zwiększaniem głośności dzwięk robi się wyraźniejszy, a nie jak w Technicsie zaczynały się szczszczszcz... Moje kolumny nie są najlepsze (delikatnie mówiąc) - to niski Magnat. W technics nie mógł wskrzesić ani trochę basu, Pioneer radzi sobie bez problemu.

A 702 to duzy wzmak o poborze 720 wat. Pytanie: bydalk waży prawie 18 kilo i jest o 1/3 dłuższy od pozostałych segmentów, więc raczej nie może być najwyższym elementem. Ma wyciecia w blasze obudowy również z boku. Czy inne segmenty mogą stać na nim, czy musi stać osobno z boku? (cholera, nie jest ciekawie z miejscem)

dobry pomysł. zresztą w niedalekiej przyszłości sprzęt trafi do obszerniejszego pomieszczenia.

Qrcze, szukam pilota do tego wzmaka i zaczynam tracić wiarę, ze cos trafię. W necie wyczytałem, że jest wspólny dla 6** i 5*** i ma symbol CU-A005, ale w warsztacie elektronicznym podano mi model AXD 1354. Na razie brak ich zarówno na allegro, jak i na ebayu. W salonach on-line ceny kosmiczne (nawet 190) - przesada. Jeżeli już mam zapłacić za luksus zmiany poziomu volume z miejsca odsłuchiwania to bardziej ekonomiczne jest postawić synowi piwo i stworzyć głosowo-ręczną regulację głośności :).

Jakie modele działają z tym wzmakiem? Może nie tylko te symbole?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.