Skocz do zawartości
IGNORED

Przedwzmacniacz lampowy ,przeróbka

tadeo

Rekomendowane odpowiedzi

Pytam dlatego bo na różnych Allegrach widziałem wzmacniacze słuchawkowe z możliwością wykorzystanie jako przedwzmacniacz do końcówki/końcówek mocy.

Mam integrę Luxmana L-590A II z tzw. dziurką do słuchawek ,mam jakieś tam słuchawki C.A.L. ,jak trzeba to kupię lepsze ,pracuję trochę po nocach i nie mogę z wiadomych względów przyfullować na kolumnach więc zostają słuchawki.

To co mam nie brzmi najgorzej ale wiem,że można lepiej więc pomysł z tym lampowym wzmakiem słuchawkowym. Konkretnie chodzi o tego ,tj. Skorpiona PV-2 .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przedwzmacniacz jest symetryczny więc jest zaprojektowany tak, aby wysterować niską impedancję linii (tak mniemam). Słuchawki 300-600 Omów myślę, że śmiało można podpinać pod jego wyjście. Aby mieć pewność potrzebny jest schemat lub trzeba zaglądnąć do środka. Przepraszam za mój poprzedni wpis. Podałeś zbyt mało szczegółów dlatego ograniczyłem się tylko do jednego słowa.

W takim przypadku rozumię ,że muszę kupić "rozgałęziacz" tj. z jednej strony dwa wtyki XLR a z drugiej "gniazdko" na małego jacka lub zrekablować słuchawki zaopatrując je w odpowiednie wtyki ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.