Skocz do zawartości
IGNORED

Dylemat: niski Accu czy wysoki Marantz?

october

Rekomendowane odpowiedzi

Yunnan, dzięki za opis PM-11 - gdybyś jeszcze wypowiedział się w kwestii basu(szybkość, twardość, masa) oraz reszty pasma, a także sposobu budowania i "parametrów" sceny - byłoby super.

O Accu więcej nie dopytuję, bo niedługo mam zamiar sam się przekonać o jego walorach - decyzja podjęta, zakup w trakcie realizacji - pewien obywatel ościennego państwa, w oczekiwaniu na przelew, powoli pakuje swoją (a właściwie już moją) E-307-kę i przygotowuje do wysyłki.

JarlBjorn, odnośnie Ikon, to niczego się nie obawiam - myślę, że z Accu pokażą one pełnię swoich możliwości, a kiedyś przyjdzie czas na coś lepszego (marzą mi się Helikony) - wtedy także wzmak rozwinie skrzydła - ale wszyskto po kolei - ja jestem raczej na początku drogi na swój audiofilski Everest... :)

Ponawiam jeszcze pytanie odnośnie żródła - jak w kontekście zakupu E-307 oceniacie pomysł na pozostawienie CD-85 w charakterze transportu i zakup DAC-a (jakiego?) ?

pozdrawiam

october

October:

Ponieważ już pozamiatane, nie będę strzępił języka.

Mogę jedynie odesłać do „o mnie”.

Zakup o oczko wyżej to zawsze dobra decyzja.

Teraz zalecam spokój, później… chyba zmianę kolumn.

Co znaczy później, sam najlepiej będziesz wiedział.

Pozdrawiam

YunnanTEA

Yunnan, to nie żadne strzępienie języka - dla mnie (a myślę, że i dla wielu innych forumowiczów) opisy brzmienia sprzętu pisane przez użytkowników, wszelkie testy i porównania, stanowią meritum tego forum - czy się to komuś podoba, czy nie - istnieje po prostu całkiem spora grupa ludzi, którzy mają mocno ograniczone możliwości odsłuchiwania interesujących ich klocków. Ja akurat wybrałem Accu, ale uważam, że PM-11, to świetny wzmacniacz, wart uwagi, a nawet strzępienia języka :)

pozdrawiam

october

Od 2 tyg. gram na Accuphase E-212 i jeżeli najniższa seria tak gra, to te ze szczytu to musi być odjazd. Jest super we wszystkich podzakresach, a średnica to jest raj dla moich uszu. Neutalna z nutą ciepełka,analogowości i barwą z natury. Jest wypełnienie bez ociężałości, szczegóły splecione w muzykę i prawdziwi wokaliści. Design wiadomo, solidność też i te oldscoolowe wycieraczki. Super maszyna!

pzdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.