Skocz do zawartości
IGNORED

Końcówka mocy z przedziału 2-3 tyś zł.

piotrek23

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne! Przynajmniej wyciągniesz wszytsko, co można z E 30!

Do małych kolumienek - duży piec! To znany i niejednokrotnie udany, audiofilski mezalians...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

adik, 4 Wrz 2009, 13:56

>mozesz podłączyć nawet wzmacniacz 500w, jeżeli nie będziesz szalał z galkami i zachowasz zdrowy

>rozsądek

oczywiście, że szaleć nie będę z gałkami, bo nie o to chodzi... większość czasu i tak słucham w miarę cicho...

zukzukzuk, 4 Wrz 2009, 14:55

>Jasne! Przynajmniej wyciągniesz wszytsko, co można z E 30!

>Do małych kolumienek - duży piec! To znany i niejednokrotnie udany, audiofilski mezalians...

bez jaj proszę :P

Miałem kilka opcji zakupu sprzętu zdecydowanie bardziej odpowiedniego (jeśli chodzi o moc)do moich 'małych' kolumienek ;). Co jest jednak najdziwniejsze, dwa razy, jak poprosiłem o dokładne zdjęcia końcówki mocy, którą byłem nawet bardzo zainteresowany - kontakt nagle się urywał...

Nie wiem dlaczego wietrzysz podstęp lub drwinę?

Moja wypowiedź była jak najbardziej POWAŻNA!

Mocy i wydajności prądowej lepiej mieć wiele ponad, niż choćby ciut za mało...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• 2 miesiące później...

chciałbym odświeżyć nieco temat który założyłem niemal 3 miesiące temu.

Szukałem końcówki mocy i udało mi się znaleźć: w moim systemie zagościła końcówka Audio Analogue Donizetti. Nie mogę uwierzyć jak wiele szczegółów było pomijanych przez poprzedni wzmacniacz... Poza tym bardzo fajnie muzykalnie to gra teraz :)

Ale do rzeczy

w tym momencie wszystko wygląda tak:

Audiotrak HD2 -> przedwzm. lampowy Audio Innovations L1 ->Audio Analogue Donizetii -> JBL E30

zastanawiam się w jakim kierunku teraz podążyć w celu ulepszenia całego zestawu. Właściwie to są dwie opcje: wymiana karty dźwiękowej oraz wymiana kolumn. Jestem przekonany że najsłabszym elementem są właśnie owe kolumny. To co mi najbardziej doskwiera to fakt, iż czasem (szczególnie gdy słucham nieco głośniej niż zwykle, ale bez przesady oczywiście) wysokie tony są zbyt ostre, głównie dotyczy to wokali, chciałbym je nico załagodzić.

i stąd pytanie:

czy wymiana żródła (czyli zamiana karty dźwiękowej na DACa może załatwić ten problem?

czy może raczej zacząć się rozglądać za kolumnami, które będą dorównywały klasą elektronice?

czy może (sam w to raczej nie wierze) da się to załagodzić samymi kablami?

a może to wina samej akustyki pomieszczenia?

Mozna pokombinować z kablami aby złagodzić góre, jakieś Ultralinki lub van den hule powinny pomóc, a swoją drogą to kolumny chyba nie odpowiednie do tej elektroniki. Proponuje posłuchać Monitor Audio, Starsze serie B&W,może Triangle?

• 3 lata później...

ja tez sie podpinam pod temat, potrzebuje stereofonicznej końcówki mocy mam rotela rb980 bx i pasuje mnie coś lepszego poszukać

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.