Skocz do zawartości
IGNORED

Proteus vs Phobos MKII

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos sluchal obu kabelkow?? Czy moglby ktos napisac roznice miedzy nimi jakie wystepuja? Mam okazje tanio kupic Proteusa Silver Edition i nie wiem czy warto zamieniac, bo teraz mam Phobosa MKII.

?👈

https://www.audiostereo.pl/topic/57771-proteus-vs-phobos-mkii/

Witam, używałem Proteusa w zestawie HK 3480 + DVD 22, potem z Marantzem sa 7001 i z niego zrezygnowałem. W mojej konfiguracji grał twardo, sprawiał wrażenie dużej przestrzeni, ale bez wypełnienia, lekkie wyostrzenie dżwięku z ładnie podkreslonym, głębokim, dobrze kontrolowanym basem; ładna, dżwięczna góra; nieco krzykliwa średnica; dobra szczegółowość i dynamika. U mnie zdecydowanie lepiej sprawdził się Profigold 4201 - dżwięk bardziej fizjologiczny,miękki, otwarty, łagodny, bez efektu napięcia , ale brak mi basu z Proteusa; myslałem o nabyciu właśnie Phobosa - jak gra u Ciebie - też twarda średnica? Pozdrawiam.

W moim pierwszym systemie [Denon z serii 1500AE+KEF iQ 9], miałem na odsłuchu i Proteusa i Phobosa. Zostawiłem sobie Phobosa bo wg mnie Proteus grał troszkę za ostro.

Denonów już nie mam [poza tunerem], ale ten kabelek sobie zostawiłem. Ot tak... jako awaryjny. Dobra relacja jakość/cena.

Pozdrawiam

Rafał, pamiętaj napisałem "u mnie".

A co ci szkodzi wziąć i posłuchać? Co tracisz?

To moje zdanie i moja percepcja, sprawdź sam a nie wierzysz w to co piszemy. Wepnij, posłuchaj, napisz.

Pozdrawiam.

• 2 miesiące później...

Odkopie troche swoj temat.

Tym razem nawiaze troche do glosnikowych. I mam takie pytasnie czy ktos bezposrednio porownywal ProCaba LS25 z Audionova Lunatica MKII? Moze warto by bylo zmienic ProCaba na takie cos?

Ew jeszcze jesli chodzi o interkonekty to czy jest cos w miare ciekawszego od Phonosa MKII do 300zl?

Ogolnie chodzi mi o wiecej przestrzeni, detali, i nieco ciekawsza srednice.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.