Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do pioneera a-602r?

rytlo

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam od jakiegos czasu kolumn i wzmacniacza, postanowilem jednak ze zostane ze swoim pioneerem i pod niego kupie kolumny a potem sprzet przestawie do innego pokoju i kupie cos innego. Co myslicie o b&w dm602 s2? Chodzi mi o bas ladny a nie dudniacy i wysokie lagodne. Bedzie to gralo w ok 15 - 18m2

https://www.audiostereo.pl/topic/57826-jakie-kolumny-do-pioneera-a-602r/

B&W DM602 S2 nie ma łagodnych wysokich i nie ma dobrego basu. Tam jest tylko bardzo dynamiczna średnica. To nie są dobre kolumny do długich odsłuchów.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

wybór jest duży.

od dawna interesujesz sie zakupem głośników? znasz jakieś? słuchałeś? masz możliwość odsłuchu?

typujesz w uzywanych czy nowych?, monitory czy stojące?

jaki budżet ostateczny ?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ale w jakim przedziale cenowym? Mając A-602r nie ma co kupować bardzo rasowych i drogich kolumn bo Twój wzmacniacz będzie je ograniczał i nie wyciągnie z nich wszystkiego na maxa. Mój kolega miał Pioneera A -604R i właśnie grał u niego z podstawkowymi B&W 601 i był zadowolony.Ale on słucha przede wszystkim jazzu. Z kolei ja też nabyłem A-604R-G. Początkowo grał u mnie z Bolero 200/Tonsil/ Nie byłem do końca zadowolony.Sprzedałem Bolero bo w moich 16m2 te kolumny grały za ciemno.Teraz mam podstawkowe Paradigm studio 20V2.Gra to dużo lepiej ale teraz mam takie wrażenie że wzmacniacz odstaje jakością od kolumn. Ale z całą pewnością możesz w ciemno wchodzić w te kanadyjskie kolumny.Do Paradigmów zalecają wzmacniacze MF.Słuchałem też kiedyś z Nad-em 350 i było dobrze.Pozdr i udanych konfiguracji życzę.

jak do tej pory sluchalem tylko altus 300 i voyager 350, tragedia. Szukam tak do 1500zl uzywanych, jesli mialy by byc to nowe to do 2000zl ale wole kupic uzywki. Czy podlogowe czy nie to wszystko mi jedno, slyszalem ze do tak malego pokoju podlogowe odpadaja ale moze sie myle... Kolumny moga byc lepsze od wzmacniacza bo jak tylko trafi sie cos ciekawego(marantz, yamaha) na allegro lub w innym miejscu to pioneer idzie w odstawke. Chcial bym miec kilka typow i dopiero bede jechal na odsluch. Jesli zle mysle to prosze o jakies sugestie. chce cos co bedzie dobrze gralo z a-602r ale jesli kupie lepszy wzmacniacz to chcial bym zeby kolumny juz zostaly te co teraz kupie. Jesli o czyms zapomnialem to prosze pytac...

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a co myslicie o tych? jak to bedzie gralo i czy dobra cena?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wczoraj na allegro widziałem w opcji kup teraz monitory Paradigm studio 20V2.w dobrej cenie.Nowe kiedyś kosztowały 2850,/ a w jasnej okleinie chyba nawet około 3000 zł. Ja mam ten model już od kilku lat i nie zmieniam.Inne zagrają inaczej ale czy lepiej? Jak człowiek jest z czegoś zadowolony to nie ma co mącić.LEPSZE jest wrogiem dobrego.Dla mnie każdy gatunek muzyczny dobrze brzmi.Nie są to kolumny nudne raczej neutralne bez jakiegoś wyrażnie dominującego charakteru.Tylko pamiętaj-solidne ciężkie standy.One na to zasługują.Pozdrawiam.

Ja na Twoim miejscu bym podjechał i zobaczył je na miejscu jaki jest stan skrzynek,głośników itd.Z Twoim wzmacniaczem zagrają dobrze poprawnie a jak kiedyś wejdziesz w wyższej klasy wzmacniacz/ o czym ja też myślę/ to dopiero docenisz klasę tych Paradigmów.Musisz odsłuchać ze swoim Pioneerem 602.I posłuchać swoich płyt których najczęściej słuchasz.Będziesz miał nowe doświadczenie.Ta seria STUDIO REFERENCE to jest wyższa klasa niż Paradigm monitor.Zresztą wejdż do klubu Paradigm i poczytaj.Kolega też ma B&W 602S3.Jak dla mnie grają za krzykliwie co szczególnie słychać na gorszych realizacjach.Ale też możesz ich posłuchać.Może akurat taki przekaz będzie Tobie odpowiadał.Po prostu zanim wydasz zarobione przez siebie pieniądze po prostu zrób odsłuchy,żeby nie żałować i szybko nie dokonywać odsprzedaży.Dobrze jak byś wiedział jaki docelowo będziesz chciał kupić wzmacniacz ale zapewniam Ciebie,że będzisz miał radochę z odłuchu już z połączenia tych Paradigmów z Twoim Pioneerem 602.Tym bardziej warto jeśli masz blisko do Warszawy.Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.