Skocz do zawartości
IGNORED

Troszke sie pochwale...

zukosok

Rekomendowane odpowiedzi

Po-prostu nie mogę uwierzyć jakie miałem szczęście, przed 2 godzinami stałem się posiadaczem marantza cd7003(zastąpi rotela RCD 865) idealnie kolorem pasuje do mojego wzmacniacza.:)

Odtwarzacz kupiłem TANIO, nawet bardzo, jako uszkodzony, pęknięta szybka wyświetlacza, obcięty kabel, w bezpieczniku pozłotka-znaczy sreberko!!!, brudny i klejący!!!

Umyłem, wymieniłem bezpiecznik, pokleiłem szybkę-tymczasowo, dołączyłem kabel- mowie zobaczę co i jak a on....DZIAŁA.

Oczywiście nie może być za dobrze, ma nieraz problemy z odczytem niektórych ścieżek, wyczyscilem soczewke jest lepiej, ale nadal nie idealnie, jak wyczyscic reszte, powietrzem pod ciśnieniem ???

Nastepne pytanie do znawców ile może kosztować wymiana lasera i jaki do niego model pasuje.

A teraz Konkurs, niestety bez nagród, ile może kosztować zepsuty działający cd7003

pozdrawiam i miłego weekendu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/57849-troszke-sie-pochwale/

Niestety nadal występuje problem z odczytem płytek, losowy, nieraz czyta płytkę po włożeniu, wszystkie utwory, a czasem pokaże ścieżki ale będzie przeskakiwać,sporadycznie jej nie wykryje, znalazłem na forum opis naprawy marantza cd6000-poprzez dołożenie kondensatora 10pF czy podobnie jest w modelu 7300?

zukosok, 5 Wrz 2009, 05:19

przecież kupiłeś trupa..... nie ma się więc co dziwić. Teraz aby grał normalnie wydasz na niego sporo kasy? po drodze jeszcze coś może wyjść....czy to był faktycznie taki złoty interes?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

to bylo wywalenie 25 pln w bloto, a nie zloty interes...za 50 pln kupilem na allegro akaia , ktory juz dwa lata chodzi u mojego brata bez zadnych napraw, nie mial tez nawet ryski...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

kolego sittek, czy ty masz coś do mnie???? do każdego postu sie dopierdzielasz, jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenie to nie pisz! Nawet jeśli będę musiał zmienić laser to kwota okolu 100 zl, nie umrę!, z tego co czytałem modele cd6000 miały podobne objawy!

Ukryta Zawartość

Ponawiam pytanie, do osób z wiedza.

Ukryta Zawartość

zukosok, 5 Wrz 2009, 12:01

a niby co tu konstruktywnego mam napisać? że jesteś super gość od złotych interesów?????

wtopiłeś kasę, kupiłeś za grosze trupa a teraz żądasz cudownych porad gratis.

i jeszcze myślisz,że wszyscy na forum będą mlaskać i cmokać z zazdrości....

tylko po naprawie nie wystawiaj go potem na aukcji jako igła rarytas.....

i poproszę grzeczniej.

No to sie kolega pochwalił na całego.

Jak by tak przejrzeć niemieckie śmietniki to może by i za darmoche wygrzebał jaki hi-end z 82 roku. Niemcy jak sprzet kaput ucinaja kabla i na smietnik. Dlatego na gieldach tylez ciekawosci ze zmienionym kabelkiem od zasilania..eeeeeee

zukosok, 4 Wrz 2009, 01:45

>kabel, w bezpieczniku pozłotka-znaczy sreberko!!!, brudny i klejący!!!

skupiłeś się na wymianie lasera a nie uważasz, że watowanie sreberkiem mogło mieć zabójczy wpływ?

a dlaczego brudny i klejący??? nawet nie pytam.

climax99 z uciętym kablem ma dużo racji- to jest na 99 climaxów sprzęt ze śmietnika.

Ja się nie unoszę kupiłem sprzęt tak jak pisze, nie ściemniam ze był idealny, nie wystawiam na allegro, kupiłem na części a ukazało się co innego, cd kupuje od gościa który ma ich tonę, jeden na drugim stoją w kanciapie, skąd je ma nie pytam, idealne nie są wiec nie kradzione...

Prosiłem o poradę, bo czytałem ze większość cd marantza 6000 i podobnych tak ma.

Czy w modelu 7003 wlutowanie kondensatora 10ph pomorze?

nie wiem czy bedzie tak rozowo z tym cd, gdyby byl laser uwalony to ktos by wymienil i sprzedal jako sprawny , bo to zadna filozofia, wiekszosc trupow jest niestety sprzedawanych jako z 'laserem do wymiany', mialem do czynienia z wysokim modelem akaia, ktory mial miec laser do wymiany, kolega wymienil laser, ale dalej byla kicha, nawet z serwisowka nie doszedl co jest nie tak, a po otworzeniu byly widoczne slady prymitywnych napraw...cd trafilo na smietnik, dobrze , ze nie kosztowalo duzo :)

OT jakby jakis kolega rezydujacy w anglii trafil na pilocik do dvd cyrusa to chetnie kupie, sowicie wynagrodze...

wogole przekonanie , ze w cd tylko optyka sie psuje jest nieuprawnione, ale dziwnie w audiofilskim swiatku zakorzenione....

elektro, nie mieszkam w angli, ale przeglądaj ebaya, jak znajdziesz to napisz na priva, podaj link, chętnie pomogę, kupie i przywiozę do polski(średnio jestem co 3 miechy)...

Co do cd marantza to nie było nic ruszane,oprócz tego bezpiecznika-sreberka,z plytkami podobno była to normalka, dużo na temat tego w sieci, niestety wszystko opisane do cd6000 a nic do cd7003.

kurcze coś sobie ubzdurałem cyfry 7003 a to cd7300 :)

cały czas poszukuje informacji o laserze, plus o możliwości wlutowania kondensatora 10ph tak jak w modelu cd6000, w celu odtwarzania płyt palonych-proszę o pomoc

W porównaniu service manual cd7300 i cd 6000 tylko w cd 6000 jest opisana procedura dołączenia kondensatora.Tu opis.

SOLUTION

]

Add the

capacitor

(

5322 122 32448

,

DD91100300

) to the position

2509

on the

HF AMP PCB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.