Skocz do zawartości
IGNORED

Dokąd zmierza światowy producent kolumn

modrzew47

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

modrzew,kuchnia musi byc odpowiednia rozmiarem do salonu (60m2), to te okapy jak znalazł. W tych wyciągach będziesz miał głośniczki, to i przy gotowaniu sobie posłuchasz :-).

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Mnie fascynuje i zadziwia,że moja dość drastyczna i merytoryczna wypowiedź poniżej nie znajduje oddźwięku audiofilii!!!

cytat:

Światowy producent kolumn zmierza w kierunku zbajerowania dekoratorów wnętrz dlatego, że to oni sprzedają najwięcej elementów wyposażenia domu.

Jakość dźwięku nie jest tu istotna.

Wszyscy w branży audio zastanawiają się jak dotrzeć do ludzi Z POZA tzw. kręgu audiofilskiego który już dawno przestał być odbiorcą dóbr luksusowych a te same twarze zwiedzających są na wystawach audio na całym świecie rozpoznawane przez wystawców rokrocznie.

Coraz częściej tuzy audio wystawiają się na wystawach wyposażenia wnętrz a nie audioszołach.

Harpia.

Mnie zastanawia skąd Twoja napastliwość.

Tak na marginesie to zastanawiam sie czy wiesz czym różni się dekorator wnętrz od architekta czy artysty plastyka.Zdaje mi się,że nie wiesz.

W takim razie kilka topowych konstrukcji stworzonych po to by jak pisze Harpia wygladać wcale nie grać na poziomie i pasować do sofy, parkietu sufitu i psa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8986-100005811 1253045430_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

dokąd w końcu zmierzaja Ci najwieksi?

Ukryta Zawartość

post-8986-100005809 1253045581_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

palton

Jak widać pięcie się góre co niektórych przygina. (vide JmLab)

• Użytkownicy+

Harpia, jak sam napisałeś producenci chcą dotrzec do "innych" (koledzy prawda że to ONI są INNI a nie my :-) i chwała im za to. Audiofile i tak swoje wiedzę mają, a może ci INNI z czasem poznają muzykę itd. Ja widzę to jako pozytyw a nie wadę. Natomiast nie wierzę w to żeby potentaci na rynku całkowicie olali ludzi normalnie słyszących (audiofili), nadal jesteśmy dla nich dużą grupą odbiorców.

Jak dla mnie kolumnami Hi-end które spełniają wszystkie 3 założenia jakość wykonania, jakość brzmienia, estetyka to tylko i wyłącznie Sonus Faber. Jeśli miałbym pod tym kątem oceniać polskie konstrukcje to niestety jest jeszcze daleka droga co nie oznacza że polskie kolumny są ułomne brzmieniowo czy ich wykonanie jakościowo odbiega od innych znanych marek. Nie ma jednak tego czegoś....no cholera nie wiem jak to nazwać.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

palton

Skąd założenie że, "nieaudiofile" źle słyszą????

Może słyszą lepiej???

Może tylko nie zdają sobie z tego sprawy???

Moje 8-śmio letnie doświadczenie w sklepie ze sprzętem Hi-End podpowiada mi że słyszą całkiem dobrze!!!

• Użytkownicy+

Ok, jaśniej - to że producenci zaczęli się wystawiac na wystawach wyposażenia wnętrz i w chcą dotrzec do INNYCH, to dla mnie jest zaleta a nie wada. Każda metoda dobra żeby ludzie zaczęli słuchac muzykę, częśc z nich może z czasem do nas dołączy.

To odpowiedź na twój wpis :

"Coraz częściej tuzy audio wystawiają się na wystawach wyposażenia wnętrz a nie audioszołach."

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Oczywiście tendencyjnie pominąłeś istotną część mojej wypowiedzi:

>>>Wszyscy w branży audio zastanawiają się jak dotrzeć do ludzi Z POZA tzw. kręgu audiofilskiego który już dawno przestał być odbiorcą dóbr luksusowych a te same twarze zwiedzających są na wystawach audio na całym świecie rozpoznawane przez wystawców rokrocznie.

• Użytkownicy+

HarpiaAcoustics, a moje doświadczenie życiowe mówi że aby coś słyszec to najpierw trzeba słuchac, a jak bez sprzętu to zrobic ? (pomijam melomanów chodzących na koncerty, zresztą spora ich częśc to audiofile).

Harpia no to może w ten sposób:

Praktycznie każdy może nauczyć się grać na instrumencie jednak niewielu zostaje wirtuozami.Nie wystarczają do tego nabyte umiejętności.Potrzeba czegoś więcej.Nie wiem być może to coś to pasja-Ci ludzie czują to co grają a nie tylko odtwarzają zapis nutowy.

Harpia.

Żeby wystawiać się na targach wyposażenia wnętrz taki projekt trzeba stworzyć.Ty nie masz zamiaru więc Ciebie ten wpis nie dotyczy uzasadnienie wyżej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.