Skocz do zawartości
IGNORED

Gradient zagadka ktokolwiek widział

saxofon

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule poszukuję jakiejkolwiek informacji na temat przetworników tejże firmy konkretnie chodzi mi o głośnik wysokotonowy zastosowany w zestawie Jamo D570.Szukałem długo i cierpliwie ale nie znalazłem. A producent dobrym zwyczajem zatarł przydatne informacje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie znam się za bardzo ale chyba żaden z tych 2 oznaczenia oczywiście zatarte tylko ciąg cyfr i 8 ohm

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może troche wyjaśnie o co chodzi z tym tweterem Jest on w kolumnach Jamo D570 które zostały gruntownie porawine i nie ukrywam podobają mi się i nie ma mowy narazie o zmianie wiem że tweter jest zbyt nisko cięty i myślę nad takim rozwiązaniem wymiana twetera na taki który wyrabiał by się od tych 2500-3000 Hz nie chcę przerabiać zwrotki w stylu podniesienie cięcia tweetera i zmiana cięcia średniotonowych. Chcę włożyć tweeter i dopasować tłumik itp. trudno to zrobić nie znając parametrów tego głośnika żeby kupić zbliżony wiem tyle 8 ohm front 104mm, wszelka merytoryczna pomoc mile widziana.

Dobra wiadomośc jest taka, że front o średnicy 104mm mają chyba wszystkie 25mm kopułki z serii Prestige Seasa. Takie 27TBFC/G czy 27TDFC to jedne z lepszych dostępnych tweeterów w ogóle a kosztują w okolicach 150 pln. Podział rzędu 2500Hz to dla nich sielanka (miałem 27TBFC/G ciętego na ok. 1500Hz).

Zła wiadomość jest taka, że pomiarów raczej nie da się przeskoczyć, inny tweeter to inna charakterystyka przenoszenia i istnieje znikoma szansa na wpasowanie się pod istniejący filtr.

TAMTE SĄ 6 OHM :-( ale trafiłem na taki temat USHER AUDIO T-9930-20(lub wyższy model) tylko nie wiem ile to wniesie do dźwięku bo nadal nie wiem jaki tam jest przetwornik w orginale

3temat, kazdy o wymianie innego glosnika:) skrzynki wydaje sie ladne wiec proponowalbym rozpisac otwory pomierzyc bude i poszukac czegos lepszego w to miejsce. a mysle ze jak sie do kogos zwrocisz z prosba pomoze Ci przy zwrotce;)

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Tak to może wyglądać ale bezapelacyjnie do wymiany są woofery (uszkodzony) 4 średniotonowe zostają bo średnica to to czym te kolumny mogą się obronić a kopółka ewentualnie jako dopełnienie całości widziałem pozmienianą całkowicie koncepcję zwrotki tych kolumn i to bardzo fachowo firme przepikamy nazwe nie chciał bym aby tak stało śię z tymi Jamo mają swój urok wrogów i entuzjastów jak wszystko. a z doświadczenia wiem że nie ma żeczy nie możliwych 1,5 roku temu lutownica to był przypadek w moich rękach teraz stoi sobie dac na trafach i wtórniku wsio dzięki forum :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.