Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki centralny + sorundy?

kooniuszy

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam amplituner Yamaha RX-V2500 + DVD-S559mk2, Kolumny frontowe DIY Na VISATONACH AL170+KE25SC. Pokój 20m2. Poszukuje do tego zestawu kolumnę uzupełnienie kina czyli centralną i sorrundy do 700zł i ani grosza więcej(i tak za bardzo wyczerpałem budżet na budowanie kina). Mają one służyć do oglądania filmów, ponieważ do słuchania muzyki uzanję tylko stereo - jest do tego osobny wzmacniacz. Mogą być nowe ale bezproblemowo używane. Doradźcie coś. Lubię jak w dźwięku do okólnym jest dużo szczegółów. Liczę na jakieś podpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/57978-jaki-centralny-sorundy/

Co możecie podwiedzieć o Wharfedale Diamond seri 8 centralny i sorrund

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Kolumny frontowe DIY Na VISATONACH AL170+KE25SC.

Proponuję pociągnąć dalej, wykonując resztę zestawu kolumn na takich samych lub pokrewnych głośnikach- na pewno lepiej się zgrają, niż inne "wynalazki".

Już zakupiłem jako sorrundy Acoustic Energy Aegis Evo One i jako centralny Acoustic Energy AEGIS EVO Center.

Kolego porlick

Zrobienie sorrundów i centralnego na głośnikach które mam nie przejdzie bo koszt 3xKE25SC=1120zł i do tego np. 3xAL130=975zł co daje nam za same głośniki 2100zł ,a gdzie reszta? A ja wyraźnie napisałem wyżej jaki mam budżet który i tak o 300zł nagiąłem bo kupiłem zestaw za ponad 1000zł

Twoja Yamaha pewnie potrafi zasymulować środek z frontów. Spróbuj, a pozostaną Ci do zdobycia tylko surround`y.

Nim poddacie krytyce taki pomysł, posłuchajcie! Dla dużego ekranu dialogi brzmią bardziej naturalnie, ze środka (spomiędzy frontów).

Domyślam się, że Twoje fronty maja wystarczającą moc do uciągnięcia L, P i C.

Spróbuj!

Grzegorz7

Ale ja już kupiłem i sorrundy i centralny(poczytaj wyżej więc zbędne jest mi to sprawdzanie. A uwierz mi ale co jak co nie wyobrażam sobie kina bez kolumny centralnej

Jakaś demencja starcza. Wybacz.

Wierzę.

Ale jeśli ma Cię to kosztować tylko kilka ustawień to dla ciekawości spróbuj. Chodzi jedynie o eksperyment. Ja środek mam na płaszczyźnie ekranu. Z centralnym miałem dialogi precyzyjnie ustawione pod albo nad TV (tam gdzie C). Teraz, jak postacie są to z lewej, to z prawej strony dźwięk bardziej przystaje do obrazu (jest plamą a nie punktem).

Tylko tyle.

Podpowiedzcie mi bo nie doszły prze zemnie zakupione kolumienki - Acoustic Energy AEGIS EVO Centre i ACOUSTIC ENERGY Evo One - prawie nowe jeszcze 6 miesięcy na gwarancji. Cena to 1020zł za zestaw. Czy kupić za tą samą prawie kasę 1045zł centralny i sat Tonsil Siesta? Mają być uzupełnieniem cantralnego i tyłów do kina na Yamaha RX-V2500 + DVD-S559mk2, kolumny frontowe na Visatonach o których pisałem wyżej. Proszę o wasze porady bo nie mam możliwości posłuchania tych zestawów

central w kinie jest bardzo wazny :) nie wprowadzajcie kolegi w blad ,a twierdzenie ze central przenosi same dialogi to bzdura najwieksza jaka slyszalem !! zauwazcie ze w wielu referencyjnych systemach u zagranicznych kolegow central to normalna stojaca duza kolumna podlogowa ! moge powklejac fotki dla niedowiarkow

Zestaw centralny to najważniejsza kolumna w kinie - niestety często niedoceniany.

Powinien być zbudowany na tych samych głośnikach co przód, ewentualnie na mniejszych z serii.

W Twoim przypadku AL130 są idealne, ale drogie.

Masz fajny przód, nie kupuj taniego głośnika centralnego, bo będzie fatalnie.

i nie bez powodu w wielu referencyjnych zestawach central jest zasilany przez osobna koncowke ale mnostwo jest osob co twierdza ze central to dialogi a w sklepach i salonach głebów sprzedawców takich mozna liczyc w setkach

Tak jak pisałem niestety zakup Acoustic Energy AEGIS EVO Centre i ACOUSTIC ENERGY Evo One nie doszedł do porozumienia. Bardzo ciężki człowiek je sprzedawał i wysyłał je półtora tygodnia. Mam 1000zł na centralny i sat. Siesty za to nie kupie bo kosztują 1300zł. Mam na oku b&w DM303 i do tego centralny z tej samej serii LCR 3. Co powiecie o tym zestawie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.