Skocz do zawartości
IGNORED

Kopiowanie płyt SACD

soundchaser

Rekomendowane odpowiedzi

>Stary Audiofil

Problem z lampami jest powszechnie znany. Niestety co lampa to gra inaczej. Najlepsze współczesne wzmaki oparte są o tranzystor. To on króluje. Lampa to nisza dla wielbicieli staroci. Jedynie gdzie ją ewentualnie widzę to bufor odtwarzacza SACD ew. w przedwzmacniaczu. Reszta to nieszkodliwa dewiacja. Lampa to taki miły filtr, jest elektronika ją naśladująca no ale wtedy bańieczki nie świecą. Jak się zestawi z kręącym się Vinylem to mamy piękne muzeum i to oto głównie chodzi.

Kolejny popis żenującego braku wiedzy. Są lampy grające jasno i detalicznie. Przykłady można mnożyć.

Kolejny popis żenującego braku wiedzy. Są lampy grające jasno i detalicznie. Przykłady można mnożyć.

Jak rozumiem Twoja wiedza pochodzi od disco i lepiej niech się nie mnoży.

Jak rozumiem Twoja wiedza pochodzi od disco i lepiej niech się nie mnoży.

To że lampa muli jest tak absurdalne jak teza o cudowności SACD. Moja wiedza pochodzi z odsłuchów a nie z Internetu - jak Twoja.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 12 Sierpnia 2011 - brak kultury i ataki osobiste
Ukryte przez Fr@ntz, 12 Sierpnia 2011 - brak kultury i ataki osobiste

muli

Czy ja gdzieś użyłem tego zwrotu. To stereotyp ludzi z ograniczoną wiedzą.

Skoro twoja wiedza pochodzi ze słuchu to co do tej pory usłuszałeś?

Jest takie powiedzenie przymuł.

• 2 lata później...

Jak wypalić pliki DSD (SACD) na DVD-R ?

*. iso - wiadomo, w ImgBurn , ale z jakimi ustawieniami (UDF,inne) ?

Ale co z plikami *.dff ( jako cała płyta + cue , lub jako pojedyńczy utwór ) ?

To tylko do grania via. foobar, czy też można to jakimś softem skleić do postaci ISO i wypalić ?

Lista odtwarzaczy czytających DVD-R z zapisem DSD jest już dosyć długa.

Cambridge Audio Azur 650BD

Cambridge Audio Azur 751BD

Denon DBP-1611UD

Denon DVD-2910

Denon DVD-3910

Denon DVD-5910

Denon DVD-A1XVA

Marantz DV7600

Marantz UD5005

NAD M5

NAD M55

NAD T585

OPPO BDP-80

OPPO BDP-83

OPPO BDP-83SE

OPPO BDP-93

OPPO BDP-95

Pioneer BDP-440

Pioneer BDP-140

Sony BDP-S370/BX37

Sony BDP-S380

Sony BDP-S470

Sony BDP-S485

Sony BDP-S570

Sony BDP-S580

Sony BDP-S870

Sony BDP-S970

Sony BDV-E870

Yamaha BD-S1067

dużo też daje się zmodyfikować .

• 1 miesiąc później...

Lista odtwarzaczy czytających DVD-R z zapisem DSD jest już dosyć długa.

Witam

mam odtw. SACD Philips 9000, słucham sacd z nielicznych oryginalnych plyt które posiadam (nielicznych bo baaardzo drogie) ostatnio pojawia się coraz więcej obrazów iso zripowanych starymi PS3 czyli jest to możliwe i z tego powodu bardzo ubolewam że mój filip nie odtwarza płyt dvd z tymi wypalonymi obrazami bo z racji ceny można by używa kopii a oryginały trzymać w szufladzie (ja już jedną płytye tak zalatwiłem że poszla do kosza) I tu moje pytania (pytam z czystej ciekawości):

1- od czego zależy że jedne odtw. czytają te płyty inne nie, czy to jest ograniczenie sprzętowe (czegoś nie mają) czy softwarowe, bo jeśli to drugie to zawsze jest nadzieja że kiedyś pojawi się nowe (alternatywne FW)

2 - czy strumień a co za tym idzie dźwięk z takiego ISO jest identyczny jak z oryginalnego krążka i w odtw. zapala sie lampka sacd?

Gość

(Konto usunięte)

słucham sacd z nielicznych oryginalnych plyt które posiadam (nielicznych bo baaardzo drogie) ostatnio pojawia się coraz więcej obrazów iso zripowanych starymi PS3 czyli jest to możliwe i z tego powodu bardzo ubolewam że mój filip nie odtwarza płyt dvd z tymi wypalonymi obrazami bo z racji ceny można by używa kopii a oryginały trzymać w szufladzie (ja już jedną płytye tak zalatwiłem że poszla do kosza) I tu moje pytania (pytam z czystej ciekawości):

To po prostu zapytaj, w jaki sposób odtwarzać te pirackie kopie dostępne w necie, a nie ściemniaj, że chcesz te parę płyt swoich zrzucić do ISO, a które to płyty znasz na pamięć ;)

Po prostu pozostań przy "czystej ciekawości"... ;)

PS Przez kilkanaście lat jeszcze nie udało mi się żadnej oryginalnej płyty "załatwić" odtwarzaczem.

To po prostu zapytaj, w jaki sposób odtwarzać te pirackie kopie dostępne w necie, a nie ściemniaj, że chcesz te parę płyt swoich zrzucić do ISO, a które to płyty znasz na pamięć ;)

Po prostu pozostań przy "czystej ciekawości"... ;)

PS Przez kilkanaście lat jeszcze nie udało mi się żadnej oryginalnej płyty "załatwić" odtwarzaczem.

ale co cie to obchodzi? Co ja robię to moja sprawa, napisałem co napisałem i jeśli nie masz nic konkretnego na temat to po co się wcinasz i zabierasz głos? Wielkie g... o ci do tego, możesz wierzyć albo nie, twoja sprawa ale mi tu nic nie insynuuj - znasz odpowiedź na postawione pytania to pomóż, nie to nie pisz.

a tak a pro po to wcale nie pytałem JAK TE PLIKI ODTWORZYĆ bo to wiem i każdy srednio ogarnięty może to znależć w 2 minuty że trzeba wypalić plik na dvd i odtworzyć na jednym z odtwarzacz które na to pozwalają, i nie pisałem równiez ze zalatwiłem płyte odtw. - ja ją załatwiłem widelcem jak schabowego wcinałem i płyta mi do tależa wpadła - widać ty nie nawet nie umiesz przeczytać ze zrozumieniem grunt że posta wypociłeś

Gość

(Konto usunięte)

ale co cie to obchodzi? Co ja robię to moja sprawa, napisałem co napisałem i jeśli nie masz nic konkretnego na temat to po co się wcinasz i zabierasz głos? Wielkie g... o ci do tego, możesz wierzyć albo nie, twoja sprawa ale mi tu nic nie insynuuj - znasz odpowiedź na postawione pytania to pomóż, nie to nie pisz

21043_3481_500_Foch-I-Chuj.jpg

soundchaser, 16 Wrz 2009, 18:58

>No domyślam się.

>Tylko dlaczego ta kopia Dire Straits gra dokładnie tak samo dobrze jak oryginał?

>No i ta świecąca diodka mnie zastanawia.

przyczyną powyższego jest zapewne fakt, iż źródłem dla tej płyty SACD był niestety zapis 16bit/44,1kHz (nie zaś zapis wysokiej rozdzielczości DSD, DXD, 24/96 PCM)

pozdrawiam

dlatego z tego wszystkiego wolę BlueRay i pliki LPCM. Mam dwie płyty SACD i grają zupełnie inaczej jako CD i jako SACD. Natomiast nie widziałem czytników do PC płyt SACD więc jak kolega zgrał, to nie wiem. Jest to tak niszowe, że nawet EMI przestało wydawać SACD. Szkoda, bo gra bardzo ciepło.

Pozdr, Krzysiek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.