Skocz do zawartości
IGNORED

Jak zrobiłem sobie sam sieciówki...

soundchaser

Rekomendowane odpowiedzi

piotrekguc, 2 Paź 2009, 11:23

>zawi

>Jak ktoś słyszy rzeczy których nie ma to chyba schizofrenia ?

piotrekguc, może z takimi problemami powinieneś udzielać się na forach dla psychiatrów (ew. ich pacjentów), a nie na forum audio!?...

nie rozumiem tego zacietrzewienia niesłyszących...nie słyszycie, to wasza brożka, ale dlaczego zawsze wcinacie się w tematy, o których nie macie nic sensownego do powiedzenia?!?

ArtiQ, w wiekszosci prypadków chodzi i chore niespełnione ambicje nic ponadto, osób ,które nie słyszą a szanuja poglądy słyszacych jest niewiele bo niewiele jest ludzi na poziomie.

Latwiej jest pisać iż nie mam dobrego sprzętu bo on nie gra{dobrego kabla równiez} jak wzionc sie do roboty i na niego zarobić. Taki np XYz. wYLECZYŁ SIE "LINKAMI" Z NETU Z AUDIOFILIZMU I TAK MU ZOSTAŁO I KU "PRZESTRODZE" {BU HA HA HA" WYPISUJE TE PŁYNĄCE CIURKIEM BREDNIE NA FORUM. Zawsze juz tak będzie iz łatwiej robi sie szum i bredzi w gównie jak działa konstruktywnie.

Posiadacze jeansów z bazaru tez nie maja potrzeby kupienia spodni w sklepie u wranglera a co dopiero u np. bossa. Pisza na forach ze to nie boss to chinski boss, a i tak jakoś tak się człowiekowi lepiej chodzi w takich spodniach, materiał przyjemny, nogawki tej samej długosci i jak staniesz przed lustrem to i zgrabny jestes a jak chinczyk na bazarze wszyje krzywo rozporek to wszyscy potem mysla ze masz krzywego ch*ja bo cie rozpycha jak bys miał jaja byka i pręt w rozporku ale wszystko to po jednej stronie.

Powtarzam nie ma róznicy majtki to majtki kabel to kabel. jedno i drugie działa a czy sobie jaja odparzysz czy nie , czy sobie muzyki posłuchasz czy nie, to juz jest sprawa poglądów, mozliwosci , preferencji i...ŚWIATOPOGLADU.

"...o których nie macie nic sensownego do powiedzenia?!?"

To nie ma dla ciebie sensu mój praktyczny przykład, że nikt z mich znajomych nie słyszy kabli ?

Co może być bardziej miarodajne ?

Mam domniemać, że wszyscy moi znajomi są głusi ?

Najbardziej to by się Mój kolega Krzysztof obraził, wszak zarabia strojąc instrumenty.

climax99

Czy ty uważasz się za osobę inteligentną ?

Bez obrazy, ale przykład o jeansach i brak poprawnej pisowni...

Wiem wiem można być inteligentem po zawodówce, ale można też być bogatym bez pieniędzy.

To tylko mała prowokacja.

piotrkguc

Dostosowałem sie do poziomu forum. pisze bzdury , czytam bzdury.

Jak siedze na forum to robie przewaznie co innego a te "placki" czytam w miedzyczasie. Przepraszam za pisownie , za błedy , skład i nieład.

Generalnie i tak jest to mniejszy rodzynek niz ta zgniła napuchnięta gruszka w jaką wdepnelismy wchodzac na to forum.

Ja jednak,mimo wszystko wolę czekoladę,jak wyrób czekoladopodobny.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

A tak na marginesie to szkoda ze mnie XYZ zablokował w swoim temacie o hi0-endzie. Mam sale odsłuchowa, mam sprzęt, gryphony, denseny, baty, t+a , i czort wie co jeszcze. kolumn cały pociag a kabli ze dwa worki. A tak test abx bedzie na grajkach

chyba znacząco odbiegamy od tematu? ...

czy ktoś czegoś nie widzi czy nie słyszy to jego problem

jedni z tym walczą i zarazem z całym światem ,inni(świadomi) przechodzą do porządku dziennego nie czyniąc krzywdy otoczeniu

.

najczęściej jednak nie jesteśmy w pełni świadomi własnych "ułomności "

osobiście znam tylko jeden przypadek głucho-niewidomym DJ-a,byłego stroiciela www instrumentów a jest nim Mike Gerwat

który przez swoje kalectwo wzniósł się ponad oba te fronty :)

WOLNOŚĆ SŁOWA ? NA TYM FORUM CZAS SIĘ ZATRZYMAŁ W 1980 roku!

Jak ktoś ma sensowne, konstruktywne argumenty które nie podobają się sprzedawcą,

WPIS ZNIKA !

Toż to PODŁA CENZURA.

hańba !

Gość

(Konto usunięte)

piotrekguc, 2 Paź 2009, 12:42

>WOLNOŚĆ SŁOWA ? NA TYM FORUM CZAS SIĘ ZATRZYMAŁ W 1980 roku!

>Jak ktoś ma sensowne, konstruktywne argumenty które nie podobają się sprzedawcą,

>WPIS ZNIKA !

>Toż to PODŁA CENZURA.

>hańba !

jakiś czas temu namiętnie znikały moje posty... ;) Przyzwyczaj się :)) To chyba nie Redaktor, tylko jakis jego gorliwy pomocnik.

• Redaktorzy

Piotrekguc, o co ci chodzi? Twoje wpisy zagrażały sprzedaży przewodów podtynkowych (bo tym przewodom poświęcony jest niniejszy wątek)? Zapewne napisałeś coś niezgodnego z regulaminem, sądząc po tym, co tutaj widzę, zapewne było to niegrzeczne lub agresywne. I wpis znika. A co do jęków XYZ, to jego wątki stoją na forum i nikt mu nie zabrania pisać nawet najgorszych głupstw (mimo że są na to skargi), dopóki nie zachowuje się obelżywie wobec innych. Chłopcy, matki was rozpieściły, ale moderator nie jest waszą matką.

palton, 2 Paź 2009, 10:35

>Większośc ludzi słyszy wpływ kabli

A na jakiej podstawie Kolega takie wnioski wysuwa ?

Bo twierdzić, że się słyszy, a słyszeć to dwie różne sprawy. Czyż nie ?

Moje wpisy tez zniknely bo były pikantne lub niemerytoryczne. Tyle w tym wwzystkim sensu co w tych "nadtynkowcach i podtynkowcach" szczerze Wam współczuję. Pewnie dzien zaczynacie od naparu melisy, potem xanax a i ze dwa relaniumy tez nie zaszkodzą. Cały przemysł audio jest dośc "osobliwy" to tez "osobliwosci" nie brak" Merytorycznie i na temat nie ma sensu pisac, bo jak pisać z sensem o czymś co graniczy z absurdem, wysłuchujac jakis abstrakcji człowiek miast nabierac dystansu zaczyna pławić się w cynizmie,. I to jest niebezpieczne bo zaczynam się robic zgorzkniały.

• Redaktorzy

A jakby tak... Są firmy, które robią solidne kable, ekranowane, do zastosowań właśnie takich, i sprzedają je z metra. A wziąć jakąś Suprę czy Groneberga, poszukać dobrej jakości wtyków, które nie pokryją się liszajem po miesiącu, zastanowić się, czy to na śruby, na luty czy też może nawet zespawać, i cześć - sieciówka niezłej jakości zrobiona kosztem, powiedzmy, 200 złotych. Albo 400, jeśli wytyki drogie. Jest satysfakcja z własnego wkładu, jest świadomość, ze skorzystało się z produktu przeznaczonego do takich właśnie zastosowań, no i muzyka gra.

...dokładnie

lina do gronberga i nie tylko

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a jak muzyka grac nie będzie,wtedy dociekać w czym problem :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Taki audifilski nadtynkowiec i podtynkowiec nalepsze ba wręcz piorunujące doznania daje po podłaczeniu uziomu do kaloryfera. Przy audiofilsko-poprawnej instaklacji efekty winny byc organoleptycznie namacalne już po pierwszym podłaczeniu, Taka konfiguracja wykracza nawet poza wlasne lokum. mozna tak edukowac np młodą sąsiadke ,która uprala sobie majteczki na rano i własnie wiesza je na rurce od grzejnika. Poczuje w mgnieniu opka taką audiofilska bliskosć elektronów muzycznej ekstazy przepływajacej przez całe jeje ciało. Taki strzał podrażni jej ciało i umysł, zapragnie zapewne zawitac do sąsiada nieco naelektryzowana ta cała sytuacja. potargana zmysłowo z wilgotnym porazonym ekspresją łonem.

• Redaktorzy

Ale ciekaw jestem, czy ktoś ma doświadczenie z montowaniem wtyków inną metodą, niż na śrubkę, i czy są u nas na rynku wtyki, które można lutować czy nawet podspawać elektrycznie. To ostatnie oczywiście po wyjęciu z plastikowej obudowy.

napisze jeszcze raz:

Przychodzą do nas często znajomi i bawiłem się kiedyś w przepinania kabli.

Moi znajomi kompletnie nie interesują się sprawą kabli w audio, nie mają pojęcia o cenach i wszystkich tych wyłuszczeniach o mikrodynamice, sybilantach itd.

NIKT NIE SŁYSZAŁ RÓŻNICY !

A znajomy który zarabia strojąc instrumenty był tak zdumiony moją prośbą, że go zamurowało, moja żona zgrabnie mu wytłumaczyła,że to tylko zabawa.

NIE USŁYSZAŁ RÓŻNICY !

TEST PRZEPROWADZIŁEM DLA ZABAWY:

UDZIAŁ WZIĘLI:

- 4 pary małżeńskie

- 3 kumpli

- 4 koleżanki żony

Kable:

- zwykły miedziak

- xlo ER

- nordost gold

- kimber chyba 4 taki brązowy

NIKT NIE ZAUWAŻYŁ POPRAWY.

TO SĄ MOJE ARGUMENTY ! CZY SIĘ TO KOMUŚ PODOBA CZY NIE, KABLE NIE GRAJĄ !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.