Skocz do zawartości
IGNORED

Ciepły wzmak, HK PM645 Vxi vs HK-6200 vs

mindtools

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pierwszy post, więc wszystkich pozdrawiam :)

Wyjeżdżam na studia i nie chcę ze sobą taszczyć domowego Denona PMA-880R.

Pomyślałem, że wydam z 200zł kupię sobie coś na okres studiów, ale także na później.

I namyślam się nad takimi modelami:

HK PM645 Vxi

HK-6200

oraz

LUXMAN L-190.

Będę startował ze starszymi kolumienkami, więc to kolumny (pewnie za jakiś czas jakieś monitorki) będę dobierał pod ten wzmak a nie vv.

Muzyka na sprzęcie będzie leciała wszelaka, od pianinka Możdżera przez ciężkie gitary po trip-hop.

Oczekuje ciepłego brzmienia, nie-gryzących w uszy sopranów i gdyby bas mógł uderzyć to bym się cieszył :)

Jakość wyjścia na słuchawki ma dla mnie znaczenie

Z góry dziękuje za wszelakie konstruktywne odpowiedzi

pzdr

Radziłbym chwilke poczekać i dołożyć jeszcze ze stówke, za 300 można juz o wiele fajniejsze wzmaki na allegro dorwać. Chociażby takie jak w niedawno załozonym temacie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No nie wiem, kupuję sobie też solidne słuchawki i aparat analogowy (pierwsza większa wypłata ;p ) i trochę mi szkoda wydawać ponad 50% więcej.

Ale spojrzałem na allegro, znalazłem

ROTEL RA-313

oraz

NAD 3020A

ponad półtora razy droższe.

Myślicie, że różnica między np. wymienionym w pierwszym poście Luxmanem a tymi byłaby znacząca?

te Harmany raczej bym odpuścił, 6200 to z miejsca (miałem 6500, to bardzo przeciętny wzmacniacz, chociaż barwa raczej ciepła)

Luxman na pewno gra tak jak chcesz ale to już stary wzmacniacz, nie wiadomo jaki stan techniczny

tani pewniak z Nad - to model 3240PE - brzmienie takie jakiego szukasz, u mnie został mimo że miałem dużo droższe klocki w domu :)

yamaha a-500, sony ta-a300, ta-f300, z tych harmanów najlepszy bedzie 645, choc wg mnie harmany są mało uniwersalne, denon pma-500v ( po a-500 moj faworyt)

musisz sie liczyc z tym ze cieply=mało uniwersalny. chyba ze zupełnie hardcorowo do tego podejdziesz-i kupisz sobie jakis klasyk z lat 70tych. tam jest i ciepło i przejrzyscie, i dynamicznie. ja swietnie wspominam pionka sa-6500 i 7500. warunek-trzeba nich wyczyscic przekaźnik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.