Skocz do zawartości
IGNORED

Który lepszy Sony Ta-F870ES czy ....

Gość Stivi89

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Może stonuję trochę. Hmmmmmmmmmmmmmmmm, Teeeeeeeegoooooooooo, Taaaamtegoooooooooo, Luzikkkkkkkkkkkkk.

Es może złe nie są, ale szczytem na pewno.

Robertooooooooooooooo

->IGNAC

Myślę, że w swoich rozważaniach cały czas poruszasz się w klasie średniej. Jeśli Accuphase, to który model? Kategoryzując pod względem ceny, to w przedziale do 5000 zł czy do 50 tys zł? Nie mylmy pólek. I nie generalizujmy.

Jednocześnie przypomnę, że jeśli wspominamy serię ES z lat 80/90, to najwyższe modele (ale jeszcze nie Esprit) w oryginalnej cenie byłyby dziś cenione na ok 20tys każdy. Dziś mamy to szczęście, że możemy je kupować sporo taniej, ale chyba nie jeden użytkownik, nie zamieniłby się na to co w tej cenie dziś nowego rynek oferuje. A dziś ten rynek, czyli producenci to dominacja księgowych nad technikami/pasjonatami.

Co do praktyki, to mam w zwyczaju za referencyjny uznawać dźwięk akustyczny. Kiedyś był mi prezentowany referencyjny zestaw pewnego sklepu oparty na monoblokach Krella (czarna seria) i seria 800 B&W. Niestety z bogatą strukturą orkiestrową sobie zupełnie nie radził. Czy to znaczy,że był zły - pewnie nie, zapewne do innej muzyki był idealny. Ale miałem poczucie, że zestaw oparty na komponentach za x razy mniej, dostarcza podobnej jakości wrażeń i jest bardziej uniwersalny. A przypuszczam, że działo się to dlatego iż pracowali nad nim prawdziwi fachowcy, mający czas i fundusze na prowadzenie swojej pracy w najlepszych możliwych warunkach, a producent tego sprzętu nie oczekiwał iż będą oni tworzyć co pół roku kolejne "najlepsze" produkty.

• 7 miesięcy później...

To zależy od upodobań. Dla mnie te wzmaki mają za mało basu w zakresie najniższych rejestrów czyli 20-30Hz. Prześledź mój wpis:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.