Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc przy wyborze wzmacniacza Stereo

RadmorFan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie.

Borykam się z taką myslą, by zostawić A-5510 (ewentualnie go lekko poprawić) a pieniążki na nowy wzmacniacz zostawić, dołożyć i kupić gramofon Reloop'a 2000. Do tego dobre CD i chyba byłbym zadowolony na tym zestawie co bym miał. Kolumny Diy planowałbym na 18 cm Tesli i kopółce Tonsila w obudowie BR.

Gdy tak oglądam wzmacniacze na allegro, to albo w tej cenie trafiam na STK, mniejszą moc lub podobną albo na sztuczne moce 2x90W z poboru 170W :| Dopiero za 600 zł bym coś konkretnego znalazł, ale wtedy niechce pozbywać się A-5510.

A-5510 z mocą 2x45W i poborze z sieci 200W spokojnie mi do Technicsów wystarczy. Również do tego DIY. A wymagań audiofila nie mam.

Chyba lepiej też mieć dobrze przygotowane akustycznie pomieszczenie ;)

Zaczyna się temat o Radmorze, i żaden "audiofil" nie odezwie się, bo przecież Radmory to szajs według wielu użytkowników...

Ehhh...

Temat do zamknięcia. Sam sobie z tym problemem poradze.

• Użytkownicy+

Witam, napisałeś że myślisz o zakupie gramofonu, jednak z wcześniejszego wpisu wnioskuję że jakiś masz, zastanów się czy ta zmiana jest sensowna. Ja upierałbym się nad zmianą wzmacniacza i ZAPOMNIJ o jego mocy. Wypożycz Rotela (może miec i 40w jak mój) i posłuchaj, na pewno moc będzie z tobą.

Co do kolumn zapytaj się w zakładce DIY , jakie najlepsze głośniki w cenie którą możesz wydac. Vifa ma według mnie b.dobry stosunek ceny do jakości, link do sklepu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Wcale nie musi byc tak że DIY na tonsilu będzie lepszy niż twoje kolumny.

Robert

Ps. Jeśli mieszkasz niedaleko mnie (Inowrocław), to mogę ci porzyczyc Rotela do odsłuchu, żebyś wiedział czego szukac.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pomyśl na tym:

Ukryta Zawartość

Razemz pokrywą zapłacisz 900zł, ale dostaniesz w komplecie kwarcową regulację i bardzo dobry silnik. Wkładka w komplecie fra jasno i detalicznie, może zgra Ci się ze wzmacniaczem, jak nie kupisz Grado i po sprawie. Dodatkowo gramofon ma gotowe miejsca na wbudowanie gniazd pod wymienny kabel sygnałowy. Suchałem tego gramofonu z NAD-em i było świetnie. Używane NAD-y są strasznie tanie, więc z zakupem nie powinieneśmieć problemu.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ehhh nie zależy mi na mocy Panowie.

Mam GS 461 z oryginał wkładką, więc nie wiem czy to taki dobry wybór. Myslałem nad Reloopem ale modelem 2000 mk3. Do 600 zł chyba bym kupił taki.

Jednak zostanę przy swoim A-5510 i Technicsach. Dokupie sobie nowego Reloopa 2000 mk3 i po sprawie ;)

Jak pozbęde się wiekszości kolekcji, to pomyśle nad nowym wzmacniaczem do 1000 zł i kolunach do niego. To chyba będzie najlepsze wyjście.

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.