Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

A 1000 wątek o kablach dalej wisi na stereo.

Każdy kto ma chodź trochę rozumu musi się ze wstydu palić za Redaktora.

Apeluję o spokojne wyrażanie swojego braku akceptacji dla takiej sytuacji w tym wątku.

To jest SKANDAL.

>XYZPawel, 8 Gru 2009, 23:30

>...

>To jest SKANDAL.

Sory za OT.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i wpis pankracek

8 Gru 2009, 13:43

Temat nr: 60025

Autor: zukzukzuk

IP: 6963f7d28e17f72

Temat nr: 59900

Autor: jakub102

Temat nr: 60017

Autor: marianek

Temat nr: 59656

Autor: Rotor

Temat nr: 59895

Autor: wa-lo-dia

na AS istnieje kilkadziesiąt kont jeśli nie kilkaset z tego samego IP 6963f7d28e17f72

kilka przykładów wyzej, ile mozna miec kąt?

czy to zgodne z ... ?

Pamiętaj Pawle są równi i równiejsi.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość masza1968

(Konto usunięte)

MWP05, 8 Gru 2009, 23:56

>>masza1968, 8 Gru 2009, 23:47

>

>A to przepraszam, nie jestem w temacie.

>

>To jakaś nowa świecka tradycja?

>Czy to może IP cenzora który musi dopuścić wątek?

raczej jakiś błąd w skrypcie (jeden z wielu)

• Redaktorzy

Oficjalne stanowisko moderacji: nie widzę powodu, aby utrzymywać z zakładce Stereo kilkadziesiąt stron chamskiej kopaniny. Forumowicze będą zachowywać się jak ludzie, to wątki będą na Stereo. Nie - to do rezerwatu wesołych oryginałów na Bocznicę. Jeszcze gorzej - będzie całkiem usuwane. Proste jak drut. Przyczynowość...

• Redaktorzy

A o co chodzi? Jeśli o zaproszenie mulsa, to myślałem, ze to pytanie retoryczne. Przecież odpowiedziałem już na nie (o ile pamiętam) dwa razy. Miło mi będzie go gościć niewątpliwie.

• Redaktorzy

A o co chodzi? Jeśli o zaproszenie mulsa, to myślałem, ze to pytanie retoryczne. Przecież odpowiedziałem już na nie (o ile pamiętam) dwa razy. Miło mi będzie go gościć niewątpliwie, podobnie jak każdy ciekaw jestem, czy usłyszy różnice pomiędzy wzmacniaczami.

• Redaktorzy

Że ja słyszę, to mi generalnie wiadomo. Natomiast jeśli muls usłyszy, to chyba będzie najlepszy argument dla pewnych sceptyków? Zamierzam do tego dążyć. Przeegzaminuję mulsa, za jego pozwoleniem. Obiecuję sobie z tego sporo frajdy.

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 9 Gru 2009, 00:53

>Że ja słyszę, to mi generalnie wiadomo. Natomiast jeśli muls usłyszy, to chyba będzie najlepszy

>argument dla pewnych sceptyków? Zamierzam do tego dążyć. Przeegzaminuję mulsa, za jego pozwoleniem.

>Obiecuję sobie z tego sporo frajdy.

I będzie można o tym przeczytać na Stereo ? Czy na analogu ? Albo w Muzyce może ?

Panie Reduktorze.A wiec spotkamy sie- co potwierdzam.Przyjade z pomocnikiem i jednym wzmacniaczem plus aparatura pomiarowa.Niewielka.Ja juz sygnalizowałem ze nie słyszę, a wiec testowanie mnie nie ma sensu.Zreszta nawet jak usłyszę róznice ,to się nie przyznam.Mnie zalezy na wyrobionym, doskonałym uchu waści.Mając taką okazje, mam prośbe do forumowiczów o pożyczenie wzmaka Gainclone w dowolnym wydaniu.Najlepiej z okolic slaska.

muls, 9 Gru 2009, 04:24

>Zreszta nawet jak usłyszę róznice ,to się nie przyznam.

Hehehe . Mam znajomego "trepa" (zawodowy wojak) , jego ulubione powiedzenie to : " z raz obranej drogi nigdy nie zawracaj..." :-)

Gość

(Konto usunięte)

Ja tam zawsze słyszałem i słyszę wszystko, tylko wiem, że to miraż, wystarczy trochę posłuchać uważnie i porównać bezpośrednio, żeby się o tym przekonać.

Teraz jedynym autoryzowanym wątkiem o testowaniu na Stereo jest wątek melba :))) żadnych ABXów, tylko koszerne testowanie na jawno :))))

Muls: trzymam kciuki, właśnie tworzy się historia audio w Polsce :))) Wielka Porażka Roku :)))

Nagłówki gazet: Audiofilski autorytet nie rozpoznał wzmacniaczy w teście ABX !!!

Audiofilskie gazety: spisek anty-audiofilski, hunwejbini ogłuszyli Redaktora !!!

Już robię zapasy chipsów i piwa :)

• Redaktorzy

"A wiec spotkamy sie- co potwierdzam."

Okay, do tego czasu skompletuję odpowiednie systemy testowe i dopracuję metodykę, na podstawie tego, co już wcześniej pisałem. Ale to raczej nie odbędzie się przed świętami. Celem jest to, co dotychczas, czyli uzskanie pozytywnego wyniku na istnienie różnic pomiędzy wzmacniaczami w ślepym teście. Aby uczynić zadość idiosynkrazjom części kolegów, wyłączE z testu lampowe końcówki.

• Redaktorzy

A muls, jeśli usłyszysz to się przyznasz, inaczej ci nie wypada, w przeciwnym wypadku spotkanie nie ma sensu, nie zamierzam zabawiać się w ciuciubabkę. Nie będę tracić czasu na jakieś dziwne zabawy.

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 9 Gru 2009, 12:23

>XYZ, czy proszę o zbyt wiele, apelując wciąż o rezygnację z osobistych wycieczek? Wypraszam sobie,

>nie wiem, czy dotarło?

Oczywiście, ale czy strojenie sobie żartów z Twojego niesłyszenia to jest osobista wycieczka ?!? Nie przesadzasz trochę ? Rozumiem, że jesteś przywiązany do swoich rzekomych talentów, ale bez przesady. Trochę dystansu do własnej osoby... To jest to, czego Wam audiofilom brakuje. I poczucia humoru...

Nie mówię tu o niemieckim poczuciu humoru melba...

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 9 Gru 2009, 12:22

>"A wiec spotkamy sie- co potwierdzam."

>Okay, do tego czasu skompletuję odpowiednie systemy testowe i dopracuję metodykę, na podstawie tego,

>co już wcześniej pisałem. Ale to raczej nie odbędzie się przed świętami. Celem jest to, co

>dotychczas, czyli uzskanie pozytywnego wyniku na istnienie różnic pomiędzy wzmacniaczami w ślepym

>teście. Aby uczynić zadość idiosynkrazjom części kolegów, wyłączE z testu lampowe końcówki.

Jeśli chcecie robić ślepy test, to metodyka jest znana. Co chcesz dopracowywać ?!?

• Redaktorzy

Może tobie jest znana ogólnie, jednak osobiście wolałbym dopracować metodykę szczegółowo, aby nie było pola do domysłów. A więc musi być dopasowana do pomieszczenia (zasłonić? wygasić światło?), ddo testowanego sprzętu (niektóre urządzenia sygnalizują tryb, w jakim pracują, inne nie), kwestię regulacji wzmocnienia (potrzebny uniwersalny pilot), sposób możliwie szybkiego i bezinwazyjnego przełączania głośników - przełącznik z kilometrem extra drutów odpada, a z drugiej strony przełączanie przewodów na widłach jest powolne i kłopotliwe, a ja mam większość na widłach właśnie, poza tym niektóre wzmacniacze nie znoszą utraty obciążenia wyjściowego, to też trzeba wziąć pod uwagę planując eksperyment, zeby potem nie zostać jak ta de zza krzaka. Wskazane byłoby również zdobycie odtwarzacza CD z dwoma wyjściami, to zmniejsza liczbę operacji o połowę. I tak dalej. Zajmuję się testowaniem sprzętu od dawna i wiem z grubsza, jakie niespodzianki mogą wystąpić. Poza tym trzeba też opracować zasady samego testowania - liczbę powtórzeń, czas odsłuchu, ewentualne dodatkowe atrakcje w rodzaju nabierania słuchacza (raczej wykluczone, bo zaburzają wynik, gdyż testują zupełnie inne zjawisko, ale tak czy inaczej trzeba się do tego odnieść), słowem jest to cały Bangladesz. A samo testowanie to cały dzień pracy, jeśli chcemy uzyskać chociaż minimum materiału statystycznego. Niby dlaczego sam dotąd nie przeprowadziłeś takiego testu? Bo nie wierzyłeś w to, co piszesz? Nie sądzę. Topo prostu kawał ciężkiej roboty.

Redaktor, 9 Gru 2009, 00:08

>Oficjalne stanowisko moderacji: nie widzę powodu, aby utrzymywać z zakładce Stereo kilkadziesiąt

>stron chamskiej kopaniny. Forumowicze będą zachowywać się jak ludzie, to wątki będą na Stereo. Nie -

>to do rezerwatu wesołych oryginałów na Bocznicę. Jeszcze gorzej - będzie całkiem usuwane. Proste jak

>drut. Przyczynowość...

A kiedy będą usuwane wątki typu "Forumowy odsłuch nowych ref. monitorów"

gdzie na bodaj 348 wpisów może z 8 dotyczy tytułowych monitorów,

a cała reszta to piania forumowych wazeliniarzy (których oczywiście nawet tam nie było)

i dyskusje o wszystkim, tylko nie o tym co wisi w tytule wątku...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Redaktorzy

Pomijając niemiły to wypowiedzi parantulli i nieuzasadnione obelgi pod adresem innych forumowiczów (ciekawe kolego, dlaczego uważasz się za uprawnionego do chamienia, to tak na marginesie), wyjaśniam tym razem w przystępnej formie: Bocznica z zasady jest zakładką, gdzie można pisać o wszystkim. Nie jest to jednak jej jedyna cecha szczególna. Otóż Bocznica jest też zakładką widoczną tylko dla zalogowanych użytkowników. Dlaczego? Między innymi dlatego, aby przypadkowi czytelnicy forum nie doszli na podstawie lektury niektórych wątków, że trafili w nieodpowiednie towarzystwo. Innymi słowy, kiedy poziom agresji w jakimś merytorycznym wątku przekroczy ogólnie przyjęte granice dobrego smaku, zaś wątek mimo to zawiera pewne wartościowe informacje, jest przesuwany na bocznicę. Aby wzajemne przysrywanie i bluzgi forumowiczów na siebie nawzajem nie wylewały się na całe forum. Sądzę, ze teraz już jest jasne, w każdym razie cieszę się, że mogłem pomóc.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.