Skocz do zawartości
IGNORED

Pre-out w ampli Denon - zonglowanie?

nthx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Poczytalem i musze nasmiecic na forum :/

Chce do ampli denon 2309 podlaczyc pod jego pre-out sluchawki wielokanalowe 5.1

I nie bardzo wiem jak zrobic to - wygodnie.

Chce, aby z pre-out ZAWSZE wychodzil pelny 5.1, a z glosnikow nic.

Dzwiek z pre-out wychodzi raczej bardzo cichy.. w okolicach -10db (i pewnie 0db) dopiero zaczyna cos slychac w sluchawkach.

A nie sprawdzilem, bo nie potrafie wylaczyc dzwieku na kolumny podlaczone jednoczesnie do ampli.

Opcje jakie mam:

-przycisk: speakers A+B. Mam fronty podlaczone do A. Moge zmienic ustawienie ampli na "speakers B", ale te "cholery" dalej graja ;) W starym ampli, jak naciskalem A, to gralo A, jak A+B to oba, jak nic to nic.

-denon nie ma mozliwosci ustawienia speakers na "nic": ani A, ani B.. dziwna przypadlosc.

-wylaczenie w menu ampli w opcjach glosnikow wszystkich glosnikow recznie. -- nie jestem jednak pewien, czy wtedy wyjdzie dzwiek przez pre-out wogole.

-wyjecie kabli glosnikowych - opcja najgorsza, bo musialbym zonlgowac kablami, aby w nocy obejrzec film :/

Prosze o sugestie - Tomasz

https://www.audiostereo.pl/topic/58411-pre-out-w-ampli-denon-zonglowanie/

Pre-out jest aktywnie zawsze, ale to jest wyjście na zewnętrzny wzmacniacz mocy a nie wyjście słuchawkowe i ma po prostu za małą moc, aby wysterować słuchawki. Nie wiem co to za wynalazek te słuchawki, ale jakby tak można było podlaczac wszystkie to po co wymyslaliby we wzmacniaczach wyjscia sluchakowe???

Hmm... Niby racja. Tyle, ze dla laika np, to te sluchawki (jak i jakis wzmacniacz) mozna podlaczyc pod komputerowa karte dzwiekowa i oba sprzety dzialaja "prawidlowo" (glośność).

A sluchawki maja napisane w instrukcji, ze z pre-out zadzialaja.

Jak zalatwie sobie wtyki bananowe, to pomanipuluje wyjeciem kabli glosnikowych i poslucham na max glosnosci..

Wzmacniaczy sluchawkowych 5.1 rozumiem, ze nie produkują ;)

• 10 miesięcy później...

Sluchawki odsprzedalem i nie wiem jak to w efekcie by zadzialalo.

Kino ogladam na fronty+centralny, a w nocy to zostaly dobre sluchawki stereo ze wzmakiem sluchawkowym.

Te Aero 5.1 to wogole byla jakas "podpierdolka", jesli chodzi o dzwiek. Ciezko to nazwac zreszta dzwiekiem :/

Dzieki za podpowiedzi.

T.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.