Skocz do zawartości
IGNORED

Xindak XA6200 jakie monitory do 3,5tyś .

arturasss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem od dłuższego czasu zarejestrowany na audiostereo często tu zaglądam jednak nie popełniłem żadnego wpisu , zawsze udawało mi się wychwycić interesujące mnie zagadnienia jednak tym razem jest inaczej na temat Xindaka nie ma za wiele informacji wiec pozwoliłem sobie napisać .

Od niedawna jestem posiadaczem wzmacniacza Xindak XA6200 na lampach National Electronics E188CC 7308 jako źródło służy mi Arcam 82T kolumny zrobiłem samemu na przetwornikach daytona i seasa są to monitory 16L . Zastanawiam się nad ich wyminą , w przyszłym tygodniu jadę na odsłuch kilku małych monitorów Chario Lynx , Focal Chorus 806 V i jakieś małe dynaudio w podobnym przedziale cenowym teraz pytanie do posiadaczy tego wzmacniacza może macie jakieś inne propozycje, sugestie co do doboru kolumn dodam ze pomieszczenie odsłuchowe jest strasznie małe 10 m2 na dodatek na poddaszu. Od kolumn oczekuje dźwięku wyrównanego, nie męczącego przy długim słuchaniu z ładna średnica i delikatnymi wysokimi tonami ,bas lubię szybki i zwarty.

Muzyki słucham rożnej z naciskiem na jazz , blues, rock czasem muzyka elektroniczna cena 3.5 tyś pod uwagę biorę kolumny nowe i używane .

tradycyjnie kolumienki PARADIGM STUDIO 20v5.......bardzo interesująca propozycja z allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

możliwość negocjacji....może zlecą do deklarowanej kwoty.......bardzo fajne monitory z xindakiem super polecam!!!

Ukryta Zawartość

Z tymi kolumienkami może być problem ciężko będzie mi je odsłuchać i z tego co wyczytałem na forum mogą mieć dla mnie za dużo basu ale to tylko gdybania tak jak pisałem nie słuchałem ich wcześniej . Dzięki dopisze je do listy.

Niby tak tylko z czasem może być ciężko , zobaczę co wyniknie z odsłuchów w przyszłym tygodniu jeżeli nic nie przypadnie mi do gustu to będę musiał wybrać sie gdzieś dalej. Skorzystam z okazji i zapytam z ciekawości ,jesteś zadowolony z CD ? w niedalekiej przyszłości będę chciał wymienić odtwarzacz na cos ze stajni Xindaka

Ukryta Zawartość

Jesli tak lubisz tego Xindaka to prosze:)

robix

Ukryta Zawartość

mztv, 6 Paź 2009, 19:09

>tradycyjnie kolumienki PARADIGM STUDIO 20v5.......bardzo interesująca propozycja z allegro:

>

Ukryta Zawartość

>możliwość negocjacji....może zlecą do deklarowanej kwoty.......bardzo fajne monitory z xindakiem

>super polecam!!!

jak już będzie w Polpaku to może posłuchać razem, choć delikatnej góry to Paradigmy nigdy nie miały :)

Ukryta Zawartość

arturosss>> A to zle mnie zrozumiales bo akurat bylem calkiem powazny polecajac te kolumny poniewaz nie dosc ze z tej samej stajni ,wygladaja swietnie to jeszcze na naprawde udanych przetwornikach (mimo ze starych) dlatego nie kumam co Cie tak nastawilo do mojej propozycji?

Jestem spokojny o to ze zagraja lepiej od Paradigmow w wielu aspektach :)

robix

• Użytkownicy+

Witam, stawiałbym na Focala (z wymienionych), oraz ProAc studio 100. Do lampy odradzam Dynaudio - poczytaj w klubie Rotela, Dynki potrzebują prądu, oraz szczupłego kontrolowanego basu.

Robert

• Użytkownicy+

Może byc trochę ostro, jednak może warto sprawdzic :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

artutass...jestem bardzo zadowolony z cd.... zdecydowanie do gustu przypadło wyjście rca 2 ....sygnał przechodzi przez lampe.....moim zdaniem najlepsze sposób podłączenia cd!!!!brzmienie super polecam....

co do kabelków to albedo(np.blue) xindak + paradigm 100% satysfakcji!!!

Nie sluchalem ale po przeczytaniu testu i zobaczeniu przetwornikow moge stwierdzic ze sa to fajne paczki ktore chyba powinienes posluchac skoro masz Xindaka.

Jedno jest pewne przed zakupem musisz posluchac wszystkiego co cie interesuje zanim podejmiesz decyzje nie inaczej.

robix

• 2 tygodnie później...

Przy takim repertuarze, pokoju i wzmaku proponuję dodać do listy odsłuchowej:

Neat Motive 3 (ok. 3,3 kzł)

Ukryta Zawartość

Zu Audio Tone Bookshelf (normalnie chyba coś koło 4,5 kzł ale model ten został wycofany z oferty więc pewnie da się kupić taniej)

Xavian xn 125 lub 250 (od 2,5 do 3,8 kzł)

Ukryta Zawartość

Dwa pierwsze w ofercie SoundClubu, Xavian w Moje Audio.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.