Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2009

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

JBL - Kyriad.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Bacek, 21 Paź 2009, 19:43

>Czyli co będą JBL K2 S9900?

Za wpisem wystawcy do przewodnika:

"Będzie to niepowtarzalna okazja, by posłuchać brzmienia najnowszych kolumn głośnikowych JBL

K2 S9900 - w hotelu Kyriad znajdzie się jedyna para tych kolumn dostępna w Europie."

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Pioneer S-1EX

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Elberoth, 23 Paź 2009, 14:49

>"Będzie to niepowtarzalna okazja, by posłuchać brzmienia najnowszych kolumn głośnikowych JBL

>K2 S9900 - w hotelu Kyriad znajdzie się jedyna para tych kolumn dostępna w Europie."

Z jednej strony to dziwne że topowy JBL według w/w informacji nie trafia do Europy a z drugiej strony czy to nie jakiś sygnał żebyśmy na za dużo nie liczyli ?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Lepiej dołożyć i kupic 66000 Everest II :P

A tak na serio to taka firma jak JBL powinna bardziej dbac o europejski rynek. Na dobrą sprawe nie mamy zbyt wielkiego wyboru. Albo marketówki typu E, ES. Studio L albo 2 modele k2. Aaaa zapomnaiłem o serri LS. Podobno niezła.

A tak w ogóle to już 3 dni tygodnie o tej porze będę siedzial w Sobieskim i popijając Wyborową będę przygotowywał i szlifową swoją percepcję hehe. Już tylko 3 tygodnie :)

Stronka Audio Show jest już zaktualizowana. Zapowiada się ciekawie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobrze Ci się wydaje sporo firm tnie po kosztach. Nawet te silne potrafią się nie wystawiać ostatnio obskoczyłem targi z dwóch różnych branży i po prostu 30% spadek to normalka.

Z pozytywów trzeba się bardzo ostro targować przy zakupach tak duzych upustów to rok i dwa lata temu nie uzyskacie.

Tak że zbijać ostro to co jest wypisane życzeniowo na tabliczkach no i kupować w dobrych cenach :)

Iceman, 24 Paź 2009, 12:05

>W tym roku jakby mniej wystawców? A może mi się tylko wydaje?

Na szczęście, tylko się Tobie wydaje :-)

Liczba wystawców jest dokładnie taka sama jak w rekordowym roku 2008, a wynajęta przez nich powierzchnia jest nawet większa. Wynajęte zostało absolutnie wszystko co było dostępne w 3 hotelach - gdyby było jeszcze kilka sal więcej, pewnie też by poszły.

Nawet przy 60% przy bardzo zachwalanych konstrukcjach jest to możliwe tylko w końcu kup coś ;)

"Firma Focal od ubiegłego roku systematycznie odświeża topową linię swoich produktów o nazwie Utopia. W zeszłym roku mieliśmy okazję zapoznać się z modelem Scala, natomiast w tym roku zaprezentowany zostanie droższy model Maestro."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Arek__45, 24 Paź 2009, 20:48

>Rafaeell....z kim wystawiasz swoje ....kable?:)

Dwa lata temu były incognito w drugi dzień wystawy z Bayerdynamikiem ratowały im pokaz

no a w tym roku Tadam !

APS + Weis ale oni o tym jeszcze nie wiedzą ;)

Jest juz oficjalny rozkład, gdzie kto i co będzie wystawiał na Audio Show 2009:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To nie tak z tą średnicą woofera. Czasem może być dobrze jak się trochę pokombinuje z ustawieniem w pokoju. Moim zdaniem mimo wszystko wolę bas z 15" niż z 8" nawet jak go ograniczy wielkość pomieszczenia

Witam,

to może na rozruszanie kilka nowinek jakie udało się wydobyć.

I tak na początek Hotel Kyriad sala Kantata i Hi-end Studio.

Polska i zdaje się europejska premiera Art Loudspeakers Deco 20 Signature (dźwięk Ces 2009) 92- 93 db skuteczności i minimum 7,8 Ohm, 3 drożna konstrukcja, napędzane monoblokami Art Audio Charlize na lampie 211 (także premierowe) sterowanymi z pre lampowego Conductor. Za źródło cyfrowe będzie służył świetny krakowski Lektor Prime Ancient Audio. Kolejną premierą i to światową będzie nowy model gramofonu Systemdeka model III D. Synowie Petera Dunlopa i właściciele Art Loudspeakers w hołdzie ojcu postanowili powrócić z nową wersją tego kultowego gramofonu (poprzednia została sprzedana AN GB i produkowana jest do dziś jako ANTT1). Najprawdopodobniej panowie Dunlop będą na AS. Za phono-stage bedzie służył Art Audio Phono - Conductor kolejna nowość. Ponadto będzie można obejrzeć wzmacniacze Jota i Diavolo:), może dystrybutor da się namówić i któryś z nich także zagra... Wszędzie gorące lampy (nawet na wyjściu CD), tor analogowy, celulozowe głośniki. Będzie ciekawie:)))

Art Audio Jota, Art Audio Diavolo + Conductor, ART Loudspeakers Deco 20 Sig

Ukryta Zawartość

post-16148-100002139 1256654594_thumb.jpg

post-16148-100002140 1256654594_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam, ciąg dalszy informacji na temat Lampa + celuloza + zasłyszane nowinki ....

Jeżeli gdzieś coś przekręciłem czy przekłamałem to, przepraszam z góry.

Hotel Sobieski:

Pokój 507 - Albedo / Audio Connect / HiEnd Studio, czyli połączone siły. I tak już od lat. W tym roku będą tam grały zupełnie nieznane na naszym rynku duńskie Horning Eufrodite Mk3 i być może będzie można obejrzeć model Aristoteles (mniejsza konstrukcja). To 3 drożna, ale nietypowa konstrukcja o wysokiej skuteczności. Napędzana będzie kolejną nowością monoblokami ADAGIO firmy Art Audio na EML 520 lub lampami z rodziny 300BXLS. Jest to konstrukcja w układzie PSE dająca w zależności od amplifikacji 40 – 50 watów mocy (tak wyczytałem na stronie producenta). Wysterowaniem zajmie się Pre Line Conductor ART AUDIO pewnie w trybie CF:) ci, którzy tej konstrukcji słuchali wiedzą o co chodzi (w tym pre mamy 2 tryby do wyboru i w zasadzie dwa przedwzmacniacze.Dźwiękowo bajka). Dźwięk z płyt CD będzie podawał dzielony Horning SATI DAC + Transport (też podobno z zasilaniem lampowym na napędzie Philipsa). System będzie okablowany przez ALBEDO, w tym nowym topowym głośnikowym kablem METAMORPHOSIS o budowie ze srebrnych żył różnych przekrojów z dodatkiem taśmy srebrnej. Umarł król Versus, niech żyje nowy:). Cena to też chyba rekord wśród polskich konstrukcji, tzn trzeba zapłacić około dwa razy więcej niż za Versusa. Być może będzie także system analogowy, ale to jeszcze nic pewnego.

W pokoju 707 - Avcon / Hi End Studio będzie można posłuchać głośników (żebym tylko nie przekręcił nazw) AVALANCHE + TIVANO + SUESTADO.

Pierwsza konstrukcja to zupełnie nowy głośnik. Potężny 3 drożny monitor z dołem i średncą pasma opartą na celulozowych głośnikach Seasa i wstęgą na wysokich tonach. Słuchałem ich w 15 m2 więc są strojone pod średnie pomieszczenia i nie ma potrzeby z łóżkiem i szafą wynosić się na balkon (teraz chłodno troszkę). Miałem przyjemność posłuchać ich w trakcie wygrzewania z amplifikacją TRI. Robią wrażenie tak dźwiękiem jak i jakością wykonania stolarki. Brawo Panie Przemku. Podstawkowe mniejsze Tivano podobały się bardzo mojemu znajomemu. Głośnikom będzie towarzyszyła elektronika TRI Japan. CD TRV-CD4SE + premierowy wzmacniacz TRV-845SE na lampach 845 20 Watów pięknego nasyconego brzmienia z układu SE i słusznej postury(38 kg wagi) + zamiennie TRV-88SE maluszek (18 kg) na Kt 88 z wielkim sercem do grania. O tym, że elektronika TRI gra (o wyglądzie nie wspomnę) naprawdę dobrze może świadczyć choćby fakt że grać będą na niej prawdopodobnie także Panowie z Ansae pokój 501. Tam dźwięk zawsze na wystawie był b.dobry (mają ucho albo nawet dwa).

Pokój 315. Jedna z moich 3-4 ulubionych marek głośnikowych, Harpia Acosustics (głosowałem portfelem) gościnnie korzysta z pokoju Moje Audio. Będzie można posłuchać Harpii 300B Grand w nowej wersji na basowym głośniku Eminenca, aluminiowym średniotonowym i tradycyjnie taką samą kopułką wysokotonową Seasa. Zagrają Harpie z elektroniką Neo-Manley 300B PSE, źródłem Blacknote DSS 30 Tube. Znając marki w tego dystrybutora stawiam na okablowanie Harmonixa (sam będę go chciał posłuchać).

Hotel Bristol

Sala Curie I Ancient Audio. Kolega Elberoth wspomniał już o nowych monitorach. Powiem, że Pan Jarek Waszczyszyn jest więcej niż zadowolony z tych nowych głośników. Zagrają z Primem I Single Six na 6C33S. Okablowanie w założeniu w całości Acrolink 7N. W tamtym roku było świetnie.

Velum. Mam nadzieje, że spotkamy się na holu jak co roku. Wiem, że coś tam ciekawego się szykuje. Znajomy u którego testowano prototyp nowego IC pozytywnie się wypowiadał o tej konstrukcji.

Mam wielką nadzieję że w tym roku usłyszymy głośniki Sound&Line. Dosyć absencji na wystawie Panie Marcinie:). Może z Nautilusem się uda wystawić? Poza tymi potężnymi Dynaudio Consequence chciałoby się posłuchać Enigm Medius z godziwą amplifikacją, bo to znakomite konstrukcje.

pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia i usłyszenia ma AS 2009 :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.