Skocz do zawartości
IGNORED

Creek Destiny vs Vincent SV-236mk2

Patryk-1980

Rekomendowane odpowiedzi

krzysiekol, 8 Lut 2010, 19:02

Hmmm, Jak dla mnie bas z Vicka był lepszy bo pełny, energiczny i z wykopem - co do głębi to może już nie koniecznie chociaż nie wiem czy dobrze pamiętam :-)

Dynamika właśnie była lepsza niż w Primare i ogólny balans bardzo mi się podobał.

Było lepiej choć wzrost ceny w stosunku do Primare I21 też spory - w moim mniemaniu większy niż przyrost jakości dźwięku :-) ale tak to już chyba niestety jest.

Jeśli Twój opis jest aktualny to polecam sprawdzić Vicka z Monitor Audio - to może być to.

Kiedyś w salonie audio słuchałem GS 20 z Primare i21 - i dźwięk wydał mi się za lekki, bas mniej wypełniony niż z ówczesnymi VA Mozart Grand. Być może więc połączenie z Vincentem będzie udane?

Oczywiście wszystko zależy od preferencji i pomieszczenia oraz systemu - jak dla mnie podstawa to sprawdzenie wzmacniacza w swoim systemie i w swoim pokoju - dobre salony pozwalają na to.

Denona 1500ae miałem - ale krótko bo połączenie z Heco Celan 300 nie było szczęśliwe - za mało wypełnienia, dźwięk lekki bez podparcia w basie - zamiana Denona na Primare dała dużą poprawę w tych aspektach - ale potem zmieniły się głośniki i wszystko zaczęło się od nowa:-)

Uważam więc że Vincent to dobry wzmacniacz, choć muszę przyznać że cena też nie jest super niska i za te pieniądze to już warto dobrze poszukać..

Tylko koniecznie posłuchać u siebie - wypożyczyć za kaucją i w spokoju i bez presji sprawić urządzenie.

Patryk, to zupełnie nie jest tak. jedwabna potrafi być szorstka, nieprzyjemna, mało szczegółowa, kująca. Dla przykładu np aluminiowe kopułki seasa potrafią być neutralne, przyjemne, wyważone. Jak dla mnie lepiej grają od wypasionych szmacianych najwyższych modeli Scan Speaca. Obecnie dzięki uprzejmości kolegi słucham kolumienek Dynaudio gdzie są wychwalane pod niebiosa twetery. I owszem, są bardzo szczegółowe a jednocześnie delikatne, gładkie... a mimo to alu seasy graja mi neutralniej i lepiej i mimo wszystko chyba wolał bym właśnie je.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.