Skocz do zawartości
IGNORED

CDeki DENONA które warto kupic.

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

• 9 miesięcy później...

Odkopie nieco temat. Czy ktos wie w jakich modelach byl montowany taki sam napęd jak w DCD-3000? Dowiedzialem sie ze w serii DCD-X95. Nie wiem ile w tym prawdy?

?👈

a co mozecie powiedziec o tych modelach, aukcjach? :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chce zakupic cos niedrogiego, w miare dobrze wygladajacego, czarnego:P, co zagra zauwazalnie lepiej od mojego blue ray Sony.

Denon podoba mi się z wyglądu, szczególnie ten 435, ale to chyba słabiutki model?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DCD-960 najlepszy. Poszukaj tez 980 i 895.

jest jeden 895,

Ukryta Zawartość

tylko cena nieco wyzsza od oferowanego wczesniej 960,

uwazasz, ze wart jest doplacenia? na funkcjach mi nie zalezy, tylko i wyłącznie jak najlepszy dzwiek(z tego co da sie wyciagnac za te pieniadze)

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Witam.

Też jestem na etapie wymiany CD. Zastanawiam się nad Denonami: DCD-960 (najtańszy), DCD-895, DCD-1460 i DCD-1015 (modyfikowany przez PIOTREK608). Brać tego 960, czy zainteresować się tymi droższymi? Myślałem też nad HARMAN KARDON (np HD-7500 jest za 210 PLN), bo mam już tuner tej firmy. Będzie to grać z Cambridge Audio A500 i Mission 702e. Muzyka bardzo różna, m.in: jazz, rock, folk.

W tym przypadku modyfinkowane DCD-1015 bedzie najlepsze.

Tylko że on jest srebrny i nijak mi pasuje do reszty.

Dużo stracę kupując DCD-960 albo DCD-895 ?? i ew. który z nich będzie lepszy pod względem jakości dźwięku? Nie zależy mi na neutralności ale też nie lubię zbyt podbarwionych dźwięków.

Troche stracisz, mozna powiedziec ze duzo. 960 i 895 to prawie to samo. Ja bym wzial 960, wart maks 200zł.

Na czym dokładniej stracę? Co różni 960 i 1015? Które cechy dźwięku będą gorsze na 960?

DCD-1015 po Tuningu w kazdym aspekcie bedzie lepszy.

Ok, ale srebrny 1015 odpada. Poza tym tuning wolę zrobić sam. Jest jeszcze za trochę ponad 300 PLN bez modyfikacji i w kolorze czarnym. Warto??

• 3 lata później...

Byle jaki nie kupisz i tak pochodzi z 5 latek.

Po co brac DCD-660 jak mozna DCD-960/980 za tyle samo.

Odgrzewam bo szkoda tematu zakładać. Kolego piszesz, ze można za taka sama kasę kupić 660 i 960, otóż teraz już nie. dcd 960 chodzi za ok 250zł a np dcd 660 mogę mieć za 80zł :) Pytanie do znawców marki, czy jako osoba chcaca spróbowac brzmienia w miare dobrego cedeka na pcm-ach warto brac tego dcd 660 czy doplacic do 960, który notabene równiez ma 2xpcm61. Chciałbym zestawic jakis w miare dobry tani cedek na pcm w stosunku do TDA i wówczas zostanie lepszy. Jest jeszcze opcja wziecia np 1500mkII ale to juz drozszy sprzęt. Nie wykluczam modyfikacji bo moj marantz rowniez po modach. Co polecicie z denona co godnie nawiąże walke z tda 1541a. Lubie szczegół przestrzeń i dobry fundament na dole.

Poniżej 980, 960 nie ma co szukać. Kości to nie wszystko.

Proszę, warto go kupic za ta kase, bo widac ze nie ma nachodzone milion godzin:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Poniżej 980, 960 nie ma co szukać. Kości to nie wszystko.

Rozwazam go wlasnie. Pytanie czy jest sens np kupic 1500mk2 czy tez 1015 czy tez ten powyzej 980? Podkreslam, ze chodzi raczej o poznanie pewnych mozliwosci brzmieniowych pcm-ow i ewentualnie jakąś ich modyfikacje delikatną jesli mi sie spodoba to brzmienie. Nie jestem osoba, której zalezy aby słyszec , który skrzypek w którym rzędzie puścił bąka... bo to nie tej klasy sprzęt, ale np tda po tuningu brzmi fajnie i chciałbym teraz poznac mozliwości pcm-ow :) Stad chciałbym nabyc jakiegos denona, który na wyjsciu brzmi juz całkiem fajnie przed modyfikacjami ewentualnymi.

Czy w/w beda lepsze pod wzgledem samego wykonainia zasilania i filtrów w stosunku do takiego 980?? Tuning tuningiem ale nie warto paprac sie w modyfikacje w odtwarzacze, które sa po prostu zbudowane średnio.

No dobra, a który z denonów na pcm 56p będzie wart uwagi ze wzgledu na budowę zasilanie i reszte wewnetrznych podzespołów. Kupic cedeka z dobrym przetwornikiem to nie sztuka, ale zeby reszte bebechów miał solidnie zrobionych. Czy lepiej szukac w sony. Nie bez znaczenia jest tez dostepny laser, co lepsze klocki to maja kss 151.. :( Nie chce 20 bitowych 1702-ek.

• 2 tygodnie później...

Może ktoś ew, coś polecić z używanych, a takich, do których dostanie się bez problemów nowy laser?

Dziękuję ;)

Polecaliście wyżej DCD-1420. Jeden na Allegro, bez pilota, jest za 200, drugi z pilotem, a i bliżej mojego miejsca zamieszkania, za 400.

Ale dac sredni chyba. Nie lepiej 1450 a z czasem zrobic tor analogowy na lampach? Podobno pcm 1702 fajnie sie lampizuja i graja super

Sprawdzałem. Handlarze krzyczą za to blisko 800 złotych. Lekka przesada - za 1200 mam nowego Pioneera N30 czyli odtwarzacz strumieniowy, który lasera de facto nie ma, a więc nie padnie mu się. Używane i stare CD'ki imho powinny max kosztować do 500, skoro nowe zaczynają się od 900.

1420 solidny czolg. Napęd solidny i nie kaprysi przy CD.

Orientujesz się, jaki tam laser siedzi i jak z dostępnością?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.