Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  147 członków

Kenwood Klub
IGNORED

Klub Kenwooda

Rekomendowane odpowiedzi

34 minuty temu, jakub102 napisał:

Miałem KA-9X i mnie nie zachwycił, 5 lat pracowałem w komisie i słyszałem sporo kenwoodów i żaden się nie wyróżniał.

Tak samo można powiedzieć o Sony Es, Pioneerach i innych  też już przewliłem tego złomu sporo  kwestia gustu nie do końca trafionych konfiguracjach o różnym stanie takiego urządzenia i wpływie na dźwięk po tylu latach nie wspominając, mnie Ka 9x  zaskoczył po remoncie mały a potrafi przyłoić nieźle z kolumnami o skuteczności 85db radzi sobie o wiele lepiej od większości Japońców z tamtych lat żaden to hiend, ale słyszałem wiele gorszych vintydzowych zamulaczy, a ceny dzisiaj potrafią mieć z sufitu, ka 9x nie jest też tak oklepany jak jakieś tam nady3020 dlatego mnie zainteresował, a  najlepszy i tak dźwiękowo moim zdaniem z tych gratów jest purysta  Ka 1000...

Na szczęście każdy ma wybór.

Te najtańsze dźwiękowo są naprawdę słabe.

U mnie ka5050 grał z Fine arts bx3, kef coda 7, Grundig tv box 501, Opera Duetto, delec fer, Gale 3020, Jamo Cornet i na każdych bylo dobrze albo b.dobrze.

Źle wypadł na  B&w 601 i Monitor Audio (nie pamietam modelu). 

.

Ale czy coś Cię zachwyciło? 

3020 też całkiem fajne,ale mój kolega trochę inaczej je dostroił.

Najbardziej chyba pasowalo mi zestawianie z bx3, 501 i coda7

Kolejność nieprzypadkowa.

A, zapomnialem o MB Quart 280 - z nimi też fajne zestawienie.

Miałem też Strusa 140, dwa Sansui, i kilka innych wzmacniaczy, ale został Kenwood. I UNITRA 🙂

Której  3 klocki przez głupotę straciłem...

Edytowane przez panTeutates

Kenwoody mogę teraz porównywać z posiadanymi Jvc ax 1100,  Denonami Pma 750/ 770/ /960/790 czy choćby słynnny Pioneer A88X którego  niedawno sprzedałem był też Roksan na tydzien od kolegi ,   różne Nady i po modzie Muda44 Grundigi Fine Artsy A903, 905, 9000, 9009 po znajomych chińska klasa D  Shanling, Vincenty, Krell Kav 300i współczesny Marantz... to tylko kilka przykładów, pisanie o tym że każdy Kenwood gra źle jest bzdurą albo ktoś słuchał jakichś modeli klasy niskobudżetowej lub niepewnych w środku.

IMG_20230114_163433.jpg

IMG_20250401_160105.jpg

IMG_20230122_114844.jpg

PB270001.JPG

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.