Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki Denon - opinie?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Paru chłopaków z Audiohobby posiadało lub słuchało AH-D5000 fabrycznych i z przeróbkami Marka Lawtona, które można sobie zrobić samemu, bo są opisane na head-fi.org. Poza tym jest w necie dużo opinii na temat Creative Aurvana Live, a to niemal to samo co Denon AH-D1001.

Witaj,

bardzo trudno jest porównywać słuchawki DENON AH-D7000 czy AH-D5000 do GRADO GS1000. Są to słuchawki o zupełnie innej konstrukcji - DENON to słuchawki zamknięte, GRADO naomiast są to słuchawki otwarte. Budowa powyższych modeli już na samym początku charakteryzuje zupełnie inaczej brzmienie. Jeśli zamierzasz zakupić słuchawki klasy AH-D7000, GRADO GS1000 zdecydowanie musisz posłuchać poszczególnych modeli. Do powyższej stawki dołącz jeszcze zestawy STAX które ponownie dzięki innej konstrukcji (elektrostaty) oferują inny charakter brzmienia.

GS1000 znam, miałem, nawet dwukrotnie. Świetne brzmienie, aczkolwiek mnie trochę męczyło to, że nie dawało się czasem trochę głośniej posłuchać, bo sygnatura dźwięku zabijała wtedy sybilantami...

Cześć,

Posiadam niższy model ah-d2000 i jak dla mnie jest OK. Bas jest ich mocną stroną-schodzi nisko bez dudnienia. Do reszty też nie mogę się przyczepić. Miałem chwilę ah-d5000, ale jak dla mnie zbyt dużo było basu w porównaniu do 2000. Modelu ah-d7000 nie słuchałem. Jak na swoją wagę są bardzo wygodne, przy dłuższym słuchaniu nic nie ciśnie ani nie uwiera, nic też nie trzeszczy.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.