Skocz do zawartości
IGNORED

Karta USB PCM2704 - Zbiorowe Zamówienie

maxdila

Rekomendowane odpowiedzi

YEN jak chcesz to mozemy sie pozniej jakos zgadac gdzies pomiedzy Kornikiem a np. Mosina bo jestem z okolic i osobiscie bedziesz mogl odebrac plyteczke z czesciami :-)

Pozdrawiam Jakub

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Adresów nie podali jeszcze:

galczych

Feedback9

Utopia (brak wpłaty - usunięty z zamówienia)

mefju

kolmen

Jaciomp (brak wpłaty i chęci zakupu - usunięty z zamówienia)

Wysłałem do tych osób na PW wiadomość o potrzebie znania ich aktualnych danych teleadresowych :]

Jeśli komuś kiedyś już wysłałem to niech przyjmie kolejną wiadomość z pokorą bo przy tylu wiadomościach/osobach nie trudno o pomyłkę.

Poza tym nic się nie dzieje :]

Kity popakowane.

Czekam na Elpody powinny być w piątek lub na początku przyszłego tygodnia.

PCB około 4tygonie czyli koniec listopada/początek grudnia.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Wlasnie odebralem obudowe ( doslownie 30 min temu ) :-) hmmm wyglada niezle, za fresowanie i grawer laserem zaplacilem 35pln, przy kolejnej obudowie ma byc taniej. W piatek lub na poczatku przyszlego tygodnia mam dostac plytki ktore zamowilem w miedzyczasie w innym zakladzie ( robia szybciej ale znacznie drozej ) i jak wszystko bedzie idealnie pasowac to o wszystkim poinformuje ( gniado USB wchodzi z takim luzem z jakim chcialem :-) ) i bedziemy potwierdzac zamowienie na obudowy.

Jak juz wszesniej wspominalem zamowilem dwie obudowy Fischera, ale jak narazie dostalem tylko jedna, cos dlugo trwa to zalatwianie przez dystrybutora :-/ i obawiam sie ze jesli zrobie zamowienie na np. 30 szt ( w przeciagu dwuch tygnodni ) to dystrybutor moze sie nie wyrobic do konca roku, kurde ( delikatnie mowiac ;-/ ) musze do nich podjechac i dowiedziec sie konkretow bo to juz nie jest zabawne.

Na obecna chwile obudowa prezentuje sie tak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gdybym wiedział, że ta karta jest coś więcej warta niż mój xonar dx to bym przyjął przydział Feedbacka. Cały czas śledzę wątek, bo jestem ciekawy co z tego wyjdzie.

Pozdrawiam.

ta obudowa też sie nada:)

Ukryta Zawartość

post-14539-100000231 1258406724_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

albo niebieska;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

yyy.... nic się nie dzieje

tzn. działo się, chyba wtorek dostałem niespodziewanie paczkę z Elpodami

więc je spakowałem (szału nie było - dupy mi nie urwało)

paczuszki leżą i czekają na wieści o płytkach a te pewnie będą dopiero pod koniec tygodnia lub na początku grudnia

zamówiłem troszkę więcej części + moje prywatne kilka sztuk PCM które postanowiłem rozdać (odpłatnie) więc następne osoby z listy po Jaciomp dostały PW z ofertą kupna kitu:

bitkon

Jq

Vuy

mqy

.... tylko bitkon potwierdził chęć kupna więc jeszcze 3 zestawy leżą

Witam

przedchwileczka dzwonilem do zakladu i plyteczki powinny byc gotowe do konca tygodnia :-), jak tylko dostane haslo ze sa kolega Maxdila je odbierze i zacznie sie akcja lutowania ;-)

W miedzy czasie zmodyfikowalem troszke projekt dodajac na wyjsciu DOUT trafi PULSE a w innej znowu wersji uklad 74HC04, jak tylko uporamy sie z tymi plytkami pomyslimy z Maxdila o nowym wcielenu PCM2704 ;-)

Dzis dotarly do mnie plyteczki ktore zamowil moj znajomy, uparl sie ze maja byc biale no i przyznam ze sa ladniutkie, szkoda tylko ze cena powala z nog :-(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie . jesli ktos chce plytke z kompletem czesci to odstapie . Juz zaplacilem , wystarczy mi przelac kwote za pcb i czesci a autor watku zamiast mi przesle pcb komus kto mi przeleje kase .

mam kartę na bliżniaczo podobnym układzie PCM2706 jest to prawie taki sam układ,różni się tylko inną budową zewnętrzną,a gra to jak na moje ucho i byłego wielbiciela przenośnych playerów mp3 marki iriver,coś pomiędzy iriverem-ifp795 a iriverem T-10 tylko w obu przypadkach karta wygrywa trochę lepszą przestrzenią oraz dynamiką,no i jej zalety to możliwoś odsłuchu formatu FLAC gdzie jakość jest bardzo dobro.

Tak odbieram tą jakość dzwięku na słuchawkach a na oddzielnym wzmacniaczu nie słuchałem bo obecnie nie posiadam.

W porównaniu do starego SB-liva to karta na słuchawkach ma trochę mniej mocy,oraz mniej zmulonego basu a bardziej szybkiego i precyzyjnego,dość dynamiczny,średnie tony oraz dzwięk fortepianowy gra jak używane cd za200zł tek więc nie jest żle,ale hai-endu to się niespodziewajcie.

Ogólnie to polecam tą karte napewno każdemu kto za pare złoty chce mieć dzwiek lepszy od sb-liva,moim zdaniem to porównanie do kart creativa wogóle mija się z celem bo to inna charakterystyka dzwięku dla mnie karty creativa są stworzone do grania a nie do słuchania muzyki,a pcmka jest przeznaczona wyłącznie do tego bo ma jak na swoją klasę całkiem naturalne brzmienie.

Niebawem jak tylko odpale zmodyfikowany wzmacniacz słuchawkowy avt2850 +hd570 to zobacze co takarta potrafi naprawde,wzmacniacz wyzsie z niej wszystko co najlepsze oraz najgorsze,czyli obnaży ją do gołej du... jeśli taką posiada:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.