Skocz do zawartości
IGNORED

Karta USB PCM2704 - Zbiorowe Zamówienie

maxdila

Rekomendowane odpowiedzi

Małe sprostowanie do informacji które umieściłem wyżej. Mianowicie wyjąłem z komputera kartę SB Live. W tej chwili nie ma opcji regulacji poziomu wyjściowego na pasku zadań. Mam wrażenie,że ta karta (SB) wnosiła pewne zakłócenia. Dodam że usb uzyskałem z płyty głównej poprzez kartę z dwoma wyjściami (inne zajęte).

Osobiście nie polecam regulować głośnosci cyfrowo ze względu na utratę rozdzielczości bitowej. Przerabiałem ten temat z E-MU0202 z upsamplingiem do 32 bitów i ostatecznie wpięcie taniego kiepskiej jakości potka dało lepsze rezultaty niż cyfrowa regulacja głośności.

Zrobiłem istotnie mały błąd... Wyjąłem kartę SB, i powinienem odinstalować stery itd. Teraz mam regulację dotycząca naszej karty. Dzięki za konstruktywne rady! PS. Tylko się nie myli ten co nic nie robi...

mam do sprzadania karte zlozona tutaj fotka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

info na priva

Ukryta Zawartość

Witam Świątecznie,

Poszukuję obudowy do :DIY: Karta USB PCM2704 - Zbiorowe Zamówienie

Gotowej, bo niestety "łapeczki nie takie". Przylutować przewody do zamontowanych gniazd RCA poradzę, ale wycięcie pod USB i diodę LED może przekroczyć moje umiejętności.

Pozdrawiam Świątecznie BożoNaredzeniowo-Noworocznie.

Nubira2cdx

P.S. Uprzejmie proszę nie drwić z moich umiejętności manualnych, jestem świadom moich niedoskonałości :-)

P.S. bis Aby nie paskudzić wątku, info na prv poproszę

Nubira jak masz do Poznania blisko, to możemy wyciąć przy piwku ;-)

Jeśli kupię swoją obudowę będę zasuwał otworki pod gniazda.

www.myspace.com/loszmi

Witam

i nadszedl ten czas aby zaproponowac obudowy, chcialem te obudowy zalatwic na w tym samym czasie co plytki ale nie dostawalem faktury za moje egzentlarze i nie wiedzialem dokladnie ile co kosztuje, teraz juz wiem.

Kazdy tez juz wie jak ta karta gra i czy jest warta obudowy.

Ja ze swojej strony moge zaproponowac obudowe pod ktora PCB bylo projektowane tj. Fischer AKG 55 24 100 ( naturalna badz czarna anoda ), koszt czarnej to dokladnie 40pln + okolo 15-20 za wyciecie otworu na USB ( ja zaplacilem 20 ale czlowiek mowil ze przy kolejnych bedzie taniej ), a srebna wyjdzie +/- 36pln. ( oczywiscie wszystko zalezy od kursu Ojro ale roznice cenowe moga wachac sie 1zl.

Jutro zadzwonie do prezesa Lafotu z zyczeniami swiatecznymi i przy okazji dowiem sie kiedy pracuja.

Ja proponuje aby zalozyc nowa listy tylko na obudowy ( po wszystkim usunie sie ja ) i aby kazdy w wpisal jaka ma byc "Srebna" "Czarna" z otworami na USB + LED czy tylko na USB.

Acha procz znaczku USB moze chcecie jeszcze jakis napis na panelu ??? np pod Ledem " Power "

Wesolych Swiat Panowie :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Planuje oddac do wycinania jedynie panel w ktorym bedzie sie znajdowalo USB, na drogim panelu niektorzy montuja minijacka lub RCA pozatym pewnie koszty sie zwieksza jesli wycinane byla oba panele.

Ale jak chcecie to moga byc obrabiane obydwie sztuki.

Acha przyjmijmy ze plecy obudowy to panel z USB a front wiadomo ;-)

Fajnie by bylo aby lista wygladala tak ( ulatwi mi to pozniej prace )

1. mirfak - czarna 1 szt. + USB + ew napis na froncie USB DAC

2. kfadrato - srebrna 1 szt. + USB

Witam,

dopisuję się i poproszę (jeśli to możliwe wersję full wypas), ze wszystkimi dziurkami :-)

3. Loszmi - czarna 1 szt. + USB + napisy

4. MystiQ - czarna 1szt. + USB + napisy

5. Nubira2cdx - czarna 1 szt. + USB + LED + RCA + napisy

Pzdr.

Nubira2CDX

6. robikjohn - srebrna 1 szt. + USB +Led + RCA + napisy

6. robikjohn - srebrna 1 szt. + USB +Led + RCA + napisy

7. Simonto - czarna 1 szt + Usb, LED, RCA, Napisy

Jednocześnie chciałbym podziękować osobom, które zaprojektowały, przesłuchały następnie zorganizowały produkcję karty i wysyłkę. Dziekuję serdecznie. Hip Hip HURRRA dla społeczników !.

>1. mirfak - czarna 1 szt. + USB + ew napis na froncie USB DAC

>2. kfadrato - srebrna 1 szt. + USB

>3. Loszmi - czarna 1 szt. + USB + napisy

>4. MystiQ - czarna 1szt. + USB + napisy

>5. Nubira2cdx - czarna 1 szt. + USB + LED + RCA + napisy

>6. robikjohn - srebrna 1 szt. + USB +Led + RCA + napisy

>7. Simonto - czarna 1 szt + Usb, LED, RCA, Napisy

>8. dariuszn - czarna 1 szt + Usb, LED, RCA, Napisy

Ja proponuja tak :

wykonac otwor na USB i LED-a, wypalic laserem logo USB i napis np "POWER" nad ledem a otwory na wyjscia RCA, SPDIF czy tez mini jacka kazdy moze wykonac sobie we wlasnym zakresie, do tego wystarczy wiertareczka ;-)

DARIUSZN, 27 Gru 2009, 01:47

>Hmm.. to czy proponujesz out digital np z boku?

Nie ja tego nie proponuje, pozatym nie ma takiej mozliwosci ( budowa obudowy tego nie pozwoli )

Witam prawie PoŚwiątecznie,

Przylutować przewody do zamontowanych gniazd RCA poradzę, wlutować diodę LED poradzę, ale wolałbym mieć już gotowe dziurki. To ze względów estetycznych ale także "łapeczki nie takie zdolne".

Pzdr.

Nubira2cdx

P.S. Uprzejmie proszę nie drwić z moich umiejętności manualnych, jestem świadom moich niedoskonałości.

P.S. bis Oczywiście dostosuję się do woli większości z Forum, bo i tak dzięki uprzejmości Kol.maxdila i Krawiec dane mi jest posiadać owe urządzenie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.