Skocz do zawartości
IGNORED

Karta USB PCM2704 - Zbiorowe Zamówienie

maxdila

Rekomendowane odpowiedzi

Z wcześniejszej wypowiedzi wynikało, że stabilizujesz 5V z usb przez 7805. Sam nie mam tej karty ale od siebie doradzić mogę użycie jakiegoś ultra low drop stabilizatora. Spokojnie można te 5V usb stabilizować do 4,8V.

Witam, ku mojemu rozczarowaniu okazało się że maksimum co może wypluć PCM2704 to 16bit/48KHz. Mam pytanie czy nie orientuje się ktoś jaki scalak mógł by dawać 24bit/96Khz. Przy równie prostej aplikacji jak PCM2704. Pozdrawiam

Jest masa takich scalaków ale raczej żaden nie ma tak prostej aplikacji jak PCM2704. Chyba, że kupisz gotowca. W sąsiednim wątku składamy DACa na WM8740, on ma 24bit/192kHz. Pkrecz ma prototyp do sprzedania;)

Tak DAC to osobna sprawa. Bo mi tak naprawdę zależy żeby zrobić z tego przejściówkę z USB na SPDIF.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No i tu mam napisane że maksymalnie:

Sampling Rate(Max)(kHz) 48

Resolution(Bits) 16

a chciałbym żeby było tak:

Sampling Rate(Max)(kHz) 96

Resolution(Bits) 24

No i pytanie jak mogę najprościej odtwarzać takie pliki żeby nie było resamplingu do 16/48. Tzn żeby podłączyć taki converter na usb i żeby na wyjściu cyfrowym było tak jak w pliku, czyli 24/96? Bo jeśli chodzi o dac'a to myślę nad projektem Waldi_06 gdzie odbiornikiem jest WM i on na pewno taki sygnał sobie odbierze. Pozdrawiam

ps. za ewentualne pomyłki i niejasności przepraszam :)

Ukryta Zawartość

Jedyne znane mi układy które pozwalają na to a są dostępne to TAS1020 i wyższe ale to nie jest tak łatwo bo aby go użyć trzeba najpierw zaprogramować, niestety po przejrzeniu noty katalogowej odpadłem.

Jest jeszcze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Można pożenic go z SRC4382 i np PCM1796 i pikny DAC pełną gębą. Pytanie jeno kto to rozrysuje :)

Ukryta Zawartość

czegevara, 1 Lut 2010, 21:18

Nie ma sprawy, tylko 2 pytania:

1. Gdzie to kupić ?

2. Skąd wsiąść prawdziwą notę katalogową bo to powyżej to tylko reklamówka.

Reszta to pestka.

Nikt nie mówił że będzie prosto :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) chociaż nie sprawdzałem

Ukryta Zawartość

Dzis odebralem panele od grawera i powiem wam ze chcialem juz czlowieka wyciagnac za kolnierz i wrzucic w zaspe sniegu, mowie wam tak spierdolonej roboty jeszcze nie widzialem ( na ta chwile znalazlem 4 panele ktorych nie wypada wysylac ).

Na szczescie z obudowami zamowilem 3 panele zapasowe i zaraz jade mu je zawiesc bo nie popuszcze i probuja robic ze mnie glupka wmawiajac mi ze kazdy panel jest inny, jak moze byc kor...a inny ja sa wycinane na prasie.

Na dniach zaczne wysylac dobrze wykonane komplety.

Acha na ta chwile zaplacilem tylko za dobre panele a reszte moze dostana ja zrobia nowe, i nich sie ciesza ze nie kazalem im zamawiac nowych paneli.

Uklony Jakub

Kuba, a podkładka teflonowa chincha nie zakryje tych wejść frezu i zadziorów?

Jak Ci jeden spierdzielony ostanie, to chętnie odkupię jednak.

www.myspace.com/loszmi

W wiekszosci zakrywa ale sam widziales ta ryse trosze dluga byla jakby frez sie potoczyl :-(. Panele z RCA sa ok procz tej jednej, reszta spierniczonych to panele z USB.

Jasli nie wierciles jeszcze swojego panelu to mozemy sie wymienic na ten co widziales ;-)

Wreszcie zaczyna nabierac ksztaltow tez moja wersja DACa na PCM2704 z przetwornica i wyjsciem sluchawkowym:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To pozostaje tylko czekac :) Krawiec jezeli jakies koszty dodatkowe wynikly nie z Twojej winy o czym bylo sluchac to daj znac, jakos je razem pokryjemy :) dzieki jeszecze raz za organizacje calego projektu. pzdr

90% obudow wyslanych, z reszta czekam na te nowe panele i na potwierdzenia adresow wysylkowych :-)

Szczerze powiem ze nawet nie chce mi sie za bardzo liczyc kasy ale doplat nie bedzie, i gdyby nie te dodatkowe panele to bylibysmy te pare zl do przodu.

Na ta chwile mozecie sie juz zaopatrzyc w szczykawki, igly 0.7-0.8mm i Poxipol (silikon sanitarny nie zdaj egzaminu, chodzi mi oczywiscie o montarz PCB w obudowie )

Witam. Czy ktoś z szanownego grona próbował filtru dolnoprzepustowego na wyście? Oto moja propozycja aktywnego filtru:

-3dB przy 34kHz Czebyszew falistość 0,1 - przy okazji wzmocnienie dałem x2 to daje 3,8Vpp na wyjściu. Myślę, że dla bezpośredniego pędzenia tym Gainclona można by poeksperymentować z większym wzmocnieniem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam! Obudowę dziś otrzymałem i zamiast zająć się pracą zawodową natychmiast złożyłem! Praktycznie wygląd po umieszczeniu w obudowie jak urządzenia "fabrycznego"! Jakie macie pomysły na zamontowanie trzeciego wyjścia? W tej chwili mam zamontowane jedynie Digital out. Wielkie dzięki za całą akcję!

Ukryta Zawartość

post-5728-100002710 1265817817_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam, ja mam takie pytanko (pewnie śmieszne dla większości z was), odnośnie DOUT jaki mamy na płytce. Otóż moje pytanie tyczy się jakości sygnału jaki można z niego uzyskać, czy on jest obcięty do 16 bitów jakie ma pcm2704? Czy można podpiąć pod nie przetwornik 24-bit?

Pomysł na obudowe :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.