Skocz do zawartości
IGNORED

Karta USB PCM2704 - Zbiorowe Zamówienie

maxdila

Rekomendowane odpowiedzi

juz zamowilem dla siebie pcm i dostalem schemat bufora lampowego od Marka (dzieki) i w najbliższym czasie spróbuję wdrozyc ten pomysł w życie... zobaczymy z jakim skutkiem

wrzucam schemat podesłany przez Marka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tylko, że nie jest to bufor, a przedwzmacniacz o wzmocnieniu większym od jedności, a konkretnie kilkanaście razy. Dla sygnału z PCM'a powyżej 2Vpp da to kilkadziesiąt woltów sygnału. Rezystor wyjściowy powinien mieć sporo większą wartość, bo jest bliski impedancji wyjściowej. Rezystory w katodach powinny mieć w omach, a nie kiloomach. Z kondensatora wejściowego można zrezygnować, ale trzeba pamiętać o skorygowaniu punktu pracy poprzez dobranie innego rezystora katodowego. Generalnie pasuje dać na wejściu dzielnik i podzielić sygnał tak z 10x.

Rezystary w katodach źle opisałem, powinno być w omach. Na wyjściu można dać dzielnik rezystorowy, aby zmniejszyć napięcie wyjściowe jeżeli będzie ono za duże. Ja u siebie nie dawałem bo bez niego jest OK.

Ja mam klasycznie.

A z zasilaniem i buforkiem też mnie interesuje. Mam płytki do lampizacji, chyba można je wykorzystać, ale z tym potrzebuję już pomocy ;-)

www.myspace.com/loszmi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam, Mójdac też działa dziękuję kolegom za zorganizowanie płytek, części i obudów. Proste ale zadziwiająco dobre ! Teraz z innej beczki - czy ktoś z kolegó wie, jak skonfigrować windows, aby dzwięk wychodzi jednoczesnie na oryginalną kartę dzwiękową (wbudowaną) oraz daca ? Teraz w Windows 7 pootrafię przełączyć się pomiędzy tymi urządzeniami, ale nie mogę zmusić do działania obu na raz.

Pozdrawiam Simonto

Do wziecia moja PCM2704 w obudowie 70zł

Ukryta Zawartość

post-14539-100004859 1273432947_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

• 4 tygodnie później...

Witam.

Ja jestem w stanie załatwić układy PCM2704 i jakieś kondziorki wg. ustaleń.

PCB trzeba zapytać kolegę krawca bo tą działką on się zajmuje.

Wiem że pracował nad troszkę bardziej rozbudowaną wersją PCb chyba z zasilaczem i układem cyfrowego wyjścia.

Ok to PCM wstepnie sa załatwione.. Teraz tylko sprawa płytek.. Nie ukrywam że byłbym zainteresowany tymi z zasilaniem z USB ale to wszystko zależy także od Was i od szanownego kolegi Krawca. No właśnie kolego Maxdila masz może z nim jakiś kontakt..?

Witam

mozna zrobic czemu nie ;-) PCM-ka hmmm ostatnio nad nia nic nie robilem ale znalazlem ostatni projekt ktory robilem dla znajomego to zasilanie z USB i dorobilem wyjscie digital z trafkiem Muraty z Farnella, obecnie oczekuja na dostawe ale mam pare sztuk i sa niezle a cena do przyjecia ;-)

Musze tylko dodac dodatkowe pady dla wiekszych kondow i trzeba znalesc jakis dlawik o dobrych parametrach.

Wiec jak chcecie, reaktywowac poprzedni projekt czy sklaniacie sie bardziej to tego ??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.